Γένοβα: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από την κατάρρευση της γέφυρας

Γένοβα

Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από την κατάρρευση της γέφυρας στον αυτοκινητόδρομο A10 της Γένοβας. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, τουλάχιστον 39 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Πέντε, δεν έχουν ακόμη αναγνωριστεί από τους συγγενείς τους. Οι τραυματίες στα νοσοκομεία είναι δεκαέξι, εκ των οποίων δώδεκα σε σοβαρή κατάσταση.

Στο μεταξύ, οι πυροσβέστες προσπαθούν ακόμη να εντοπίσουν τυχόν επιζώντες κάτω από τα ερείπια.

Ο περιφερειάρχης της ευρύτερης περιοχής της Γένοβας, Τζοβάνι Τότι, δήλωσε ότι «υπάρχουν ελπίδες να μπορέσουν να σωθούν οι περισσότεροι τραυματίες» και επιβεβαίωσε ότι «αναζητώνται ακόμη πολλοί αγνοούμενοι, κάτω από τη γέφυρα».

Διαβάστε Επίσης  Κατεπείγον σήμα στους πρώην πιλότους της Τουρκικής ΠΑ: «Σας καλούμε να προετοιμάζεστε για πόλεμο»

Το χρονικό
Η κατάρρευση της γέφυρας σημειώθηκε γύρω στις 11:30 (τοπική ώρα, 12:30 ώρα Ελλάδας) της Τρίτης εν μέσω ισχυρής καταιγίδας με καταρρακτώδη βροχόπτωση και ισχυρούς ανέμους. Μάλιστα, σύμφωνα με αναφορές αυτοπτών μαρτύρων που φιλοξενεί η La Repubblica, η κατάρρευση της οδογέφυρας ίσως οφείλεται σε κεραυνό που έπεσε στην περιοχή.

Πρόκειται για ένα ενδεχόμενο που θα πρέπει φυσικά να εξακριβωθεί από τις έρευνες, αλλά το οποίο φαίνεται να ενισχύεται και από το γεγονός ότι ένα σπίτι, που βρισκόταν δίπλα στην γέφυρα, καταστράφηκε ολοσχερώς από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε μετά την κατάρρευση. Δυο άνθρωποι που ζούσαν σε αυτό, μεταφέρθηκαν με εγκαύματα σε νοσοκομείο της Γένοβας.

Διαβάστε Επίσης  Πύρινα μέτωπα σε Ηλεία και Αρκαδία - Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

Η γέφυρα Μοράντι που βρίσκεται στα δυτικά του μεγάλου ιταλικού λιμανιού, αποτελεί συγκοινωνιακό κόμβο και συνδέει το κέντρο της Γένοβας με το αεροδρόμιο και τις γύρω πόλεις. Επιπλέον, ο αυτοκινητόδρομος που διέρχεται από την οδογέφυρα είναι μια σημαντική αρτηρία προς την Ιταλική Ριβιέρα και τη νότια ακτή της Γαλλίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *