Τραγωδία στη Γένοβα: Δεκάδες νεκροί από την κατάρρευση οδογέφυρας

 

Γένοβα

Στο πένθος έχει βυθιστεί η Ιταλία μετά την κατάρρευση τμήματος οδογέφυρας, λίγο έξω από τη Γένοβα, με τον αριθμό των νεκρών διαρκώς να αυξάνεται. Όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υφυπουργός Μεταφορών της Ιταλίας, Εντοάρντο Ρίξι, οι νεκροί είναι πλέον 22.

«Είναι απαράδεκτο το ότι μία τόσο σημαντική γέφυρα δεν χτίστηκε ώστε να αποτραπεί αυτού του είδους η κατάρρευση», τόνισε ο υπουργός μιλώντας στο SkyNews24, ο οποίος γνωστοποίησε πως τέσσερα άτομα ανασύρθηκαν ζωντανά από τα συντρίμμια.

The collapsed Morandi Bridge is seen in the Italian port city of Genoa, Italy August 14, 2018. REUTERS/Stefano Rellandini TPX IMAGES OF THE DAY

Ένα τμήμα ασφάλτου μήκους 150 έως 200 μέτρων υποχώρησε, καταπλακώνοντας αυτοκίνητα και φορτηγά που περνούσαν από κάτω και κατακρημνίζοντας όσους εκείνη τη στιγμή βρίσκονταν πάνω στη γέφυρα.

Διαβάστε Επίσης  Σαν σήμερα 17 Δεκεμβρίου : Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Καραμπινιέροι, αστυνομικοί, υπηρεσίες πρώτων βοηθειών και πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο, δίνοντας μάχη με το χρόνο προκειμένου να απεγκλωβίσουν τους ανθρώπους που έχουν παγιδευτεί κάτω από τόνους τσιμέντου.

Η κατάρρευση της γέφυρας σημειώθηκε γύρω στις 11:30 (τοπική ώρα, 12:30 ώρα Ελλάδας) εν μέσω ισχυρής καταιγίδας με καταρρακτώδη βροχόπτωση και ισχυρούς ανέμους. Μάλιστα, σύμφωνα με αναφορές αυτοπτών μαρτύρων που φιλοξενεί η La Repubblica, η κατάρρευση της οδογέφυρας ίσως οφείλεται σε κεραυνό που έπεσε στην περιοχή. Πρόκειται για ένα ενδεχόμενο που θα πρέπει φυσικά να εξακριβωθεί από τις έρευνες, αλλά το οποίο φαίνεται να ενισχύεται και από το γεγονός ότι ένα σπίτι, που βρισκόταν δίπλα στην γέφυρα, καταστράφηκε ολοσχερώς από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε μετά την κατάρρευση. Δυο άνθρωποι που ζούσαν σε αυτό, μεταφέρθηκαν με εγκαύματα σε νοσοκομείο της Γένοβας.

Διαβάστε Επίσης  Μίλα για σένα και μην κρίνεις τον άλλον.

Εικόνες από αέρος καταγράφουν το χάος που έχει προκληθεί στην περιοχή, με την τεράστια γέφυρα κομμένη στα δύο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *