Σιγή στην Παναγία Σουμελά στον Πόντο και φέτος τον Δεκαπενταύγουστο

Σιγή στην Παναγία Σουμελά στον Πόντο και φέτος τον Δεκαπενταύγουστο

Αν και λίγους μήνες πριν ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε δώσει το «πράσινο φώς» για την τέλεση της θείας λειτουργείας ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου.Τα σήμαντρα στην Παναγία Σουμελά στον Πόντο δεν θα σημάνουν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά φέτος.

Σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν στον τύπο στάλθηκε επιστολή στο Φανάρι από τη νομαρχία Τραπεζούντας, με την οποία ανακοινώνεται ότι είναι αδύνατη η πραγματοποίηση της —κατόπιν αιτήματος— της Θείας Λειτουργίας στην Παναγία Σουμελά (στις 15 Αυγούστου 2018), καθώς δεν θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τότε οι εκτελούμενες εισέτι εργασίες επισκευής,αναστήλωσης και αποκατάστασης του όλου μνημείου, η εξακολούθηση των οποίων εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την ζωή και την ασφάλεια των προσκυνητών.

Διαβάστε Επίσης  Προσοχή την ψυχή μας!

Η απόφαση της νομαρχίας στηρίζεται στην ομόφωνη γνώμη των υπουργείων Πολιτισμού και Εσωτερικών περί των ανωτέρω εκτεθέντων.

Αξίζει να αναφερθεί ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια από το 2010 μέχρι και το 2015 που επαναλειτούργησε η συγκεκριμένη μονή πλήθη πιστών από όλο των κόσμο συνέρεαν για να γιορτάσουν το «Πάσχα» του Καλοκαιριού όπως ονομάζεται η γιορτή της κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Φέτος όμως, σύμφωνα με τουριστικούς πράκτορες της περιοχής, αν και υπήρχαν κρατήσεις για τη συγκεκριμένη περίοδο, αυτές ακυρώθηκαν και ακυρώνονται η μία μετά από την άλλη, καθώς στους τουριστικούς κόλπους συζητούνταν από καιρό ότι δεν θα γίνει ούτε φέτος η λειτουργία.

Διαβάστε Επίσης  Εορτολόγιο: Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *