Φωτιά Μάτι: Έρχονται ποινικές διώξεις με ονοματεπώνυμο για τη τραγωδία με τους 94 νεκρούς

Φωτιά Μάτι
Φωτιά Μάτι

 

ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΚΛΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΠΟΠΤΩΝ – ΠΟΙΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ «ΚΑΔΡΟ» ΤΩΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ

Φωτιά Μάτι | Ποινικές διώξεις:

Με γοργούς ρυθμούς κινείται η δικαστική έρευνα για τις φονικές πυρκαγιές που έπληξαν την ανατολική Αττική το διήμερο της 23ης και 24ης Ιουλίου και μέσα στο επόμενο διάστημα τόσο ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλίας Ζαγοραίος, όσο και η εισαγγελέας, Βαρβάρα Γνεσούλη, αναμένεται να ασκήσουν ποινικές διώξεις σε συγκεκριμένα πρόσωπα για την τραγωδία που άφησε πίσω της 94 νεκρούς.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Real News», δικαστικές πηγές επιμένουν πως σε αντίθεση με όλα όσα είχαν συμβεί στο παρελθόν σε παρόμοιες υποθέσεις, πλέον οι εισαγγελικές Αρχές θα δράσουν στοχευμένα.

Αυτό σημαίνει, με απλά λόγια, ότι θα κληθούν να λογοδοτήσουν όλοι όσοι με τα λάθη και τις παραλείψεις τους, οδήγησαν στο θάνατο δεκάδες συνανθρώπους μας.

Διαβάστε Επίσης  Σασμός: Ο Μαθιός υπερασπίζεται τον Πέτρο στον Αστέρη

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα, οι πρώτες κλήσεις των υπόπτων αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στο Σεπτέμβριο, με σκοπό έως το τέλος του ίδιου μήνα να έχουν ασκηθεί και οι ανάλογες ποινικές διώξεις.

Επισημαίνεται ότι αυτές οι διώξεις δεν θα είναι γενικές κι αόριστες, δηλαδή δεν θα στρέφονται απλώς κατά παντός υπευθύνου. Αντίθετα, θα διερευνηθούν όλα τα στοιχεία που έχουν θα έχουν συλλέξει μέχρι τότε οι εισαγγελείς.

Ήδη στο «κάδρο» των Αρχών έχουν μπει αδικήματα όπως ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, ανθρωποκτονία από αμέλεια τελούμενη διά παραλείψεως, έκθεση σε κίνδυνο και παράβαση καθήκοντος.

Καταθέσεις – «φωτιά»

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, οι εισαγγελείς έχουν ήδη στα χέρια τους τουλάχιστον 30 μαρτυρικές καταθέσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν πολύ σημαντικά στοιχεία στο «παζλ» των ευθυνών για την πυρκαγιά που κατέκαψε το Νέο Βουτζά, το Μάτι και την Ραφήνα.

Διαβάστε Επίσης  130 κρούσματα γαστρεντερίτιδας και 126 αναπνευστικών λοιμώξεων στη Θεσσαλία

Ένα πρώτο συμπέρασμα στο οποίο φαίνεται πως έχουν καταλήξει οι αρμόδιες Αρχές της Δικαιοσύνης είναι ότι υπάρχει μια τάση οι εμπλεκόμενοι φορείς που είχαν πρωτεύονται επιχειρησιακό ρόλο την ώρα της φωτιάς, δείχνουν να ρίχνουν ο ένας το «μπαλάκι» της ευθύνης στον άλλο, αποδίδοντας, παράλληλα, μεγάλο βάρος στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν πριν και κατά τη διάρκεια της φωτιάς.

Επιπλέον, οι εισαγγελικοί λειτουργοί φαίνεται πως διαπιστώνουν έλλειψη συντονισμού και μια σειρά από σημαντικές παραλείψεις, οι οποίες μεγέθυναν την καταστροφή. Αυτές αφορούν αξιωματικούς κι αξιωματούχους από την Αστυνομία, την Πυροσβεστική, την Περιφέρεια Αττικής αλλά και το δήμο Μαραθώνα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *