Η απιστία κάνει τις γυναίκες πιο δυνατές

 Τα ευρήματα έδειξαν πως οι γυναίκες πονάνε περισσότερο στην αρχή ενός χωρισμού, αλλά βγαίνουν πιο δυνατές, ενώ οι άνδρες αρχικά είναι καλά, αλλά σε βάθος χρόνου νιώθουν πιο έντονα την απώλεια.
Σύμφωνα με νέα μελέτη, οι γυναίκες πληγώνονται περισσότερο αν απατηθούν, αλλά στη συνέχεια γίνονται πιο δυνατές και «αναρρώνουν» πληρέστερα σε σχέση με τους άνδρες, ενώ μέσα από αυτήν την εμπειρία αποκτούν τη δεξιότητα να αναγνωρίζουν τους επιπόλαιους συντρόφους και να διαβάζουν μία κατάσταση καλύτερα. Όσο για την αντροχωρίστρα; Τα νέα δεν είναι καλά…

Πρόκειται για έρευνα της οποίας ηγήθηκε ο εξελικτικός βιολόγος Craig Morris από το Πανεπιστήμιο του Binghamton στη Νέα Υόρκη, ο οποίος μαζί με την ερευνητική του ομάδα σημειώνει πως η απιστία μάς βοηθάει σε έναν δεύτερο χρόνο να κάνουμε καλύτερες επιλογές. Τώρα, αν αυτό αποτελεί παρηγοριά δεν ξέρουμε, αλλά ας αφήσουμε την επιστήμη να μας εξηγήσει.

Ο Δρ Morris μαζί με συναδέλφους του από το University College του Λονδίνου, πραγματοποίησαν, πέρυσι, μία online έρευνα στην οποία συμμετείχαν 5705 άνθρωποι από 96 διαφορετικές χώρες. Τα ευρήματα έδειξαν πως οι γυναίκες πονάνε περισσότερο στην αρχή ενός χωρισμού, αλλά βγαίνουν πιο δυνατές, ενώ οι άνδρες αρχικά είναι καλά, αλλά σε βάθος χρόνου νιώθουν πιο έντονα την απώλεια.

Τώρα, ο Δρ Morris επανέρχεται με μία νέα ερευνητική δουλειά, η οποία δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «The Oxford Handbook of Women and Competition», επικεντρωμένος στο κατά πόσο ο ανταγωνισμός μεταξύ γυναικών για την εύρεση συντρόφου έχει μακροπρόθεσμα, ευεργετικά αποτελέσματα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, αν μία γυναίκα απατηθεί, τα μαθήματα που παίρνει από αυτήν την εμπειρία είναι «εξελικτικά προσαρμοστικά» και τη βοηθούν να επιλέξει, μελλοντικά, έναν πολύ καλύτερο σύντροφο, αλλά και να βελτιωθεί και σε άλλους τομείς προσωπικής ανάπτυξης, πέραν της εύρεσης συντρόφου και της αναπαραγωγής.

Ο Δρ Morris δήλωσε ότι στα πλαίσια της έρευνάς του, οι γυναίκες που απατήθηκαν δηλώνουν ρητώς ότι «είναι καλύτερα τώρα» πολύ περισσότερο από τους άνδρες. Μάλιστα, αναφέρονται στον χωρισμό, χρησιμοποιώντας σχεδόν αποκλειστικά παρελθοντικούς χρόνους, ενώ οι άνδρες συχνά μιλάνε σε χρόνο ενεστώτα.

Ειδικότερα, ο Δρ Morris, λέει: «Μία γυναίκα που χάνει τον σύντροφό της από μία άλλη γυναίκα, θα περάσει από μία περίοδο θλίψης, αλλά μέσα από μία τέτοια εμπειρία, αποκτά υψηλότερη νοημοσύνη που της επιτρέπει να ανιχνεύει καλύτερα στους άνδρες που θα γνωρίσει στο μέλλον, τα στοιχεία που μπορεί να σηματοδοτούν έναν χαμηλής αξίας σύντροφο. Ως εκ τούτου μακροπρόθεσμα κερδίζει».

«Η άλλη γυναίκα αντίθετα είναι τώρα σε μία σχέση με έναν σύντροφο ο οποίος έχει να επιδείξει ένα ιστορικό εξαπάτησης και απιστίας», συνεχίζει. «Επομένως, μακροπρόθεσμα, χάνει».
Διαβάστε Επίσης  Οι εκρήξεις θυμού στην οικογένεια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *