Γιατί να προσθέσεις ελαιόλαδο στη διατροφή του σκύλου σου

Μπορεί ένας σκύλος να φάει ελαιόλαδο; Φυσικά και ναι! Αφού το ελαιόλαδο αποτελεί μια εξαιρετική προσθήκη στο φαγητό του, για 7 τουλάχιστον λόγους:

Μπορεί ένας σκύλος να φάει ελαιόλαδο; Φυσικά και ναι! Αφού το ελαιόλαδο αποτελεί μια εξαιρετική προσθήκη στο φαγητό του, για 7 τουλάχιστον λόγους:

1. Νοστιμίζει το φαγητό του σκύλου: Μερικές σταγόνες έξτρα παρθένο ελαιόλαδο απογειώνουν τη γεύση ακόμα και στις πιο «αδιάφορες» σκυλοκροκέτες, εμπνέοντας το σκύλο σου να τις καταβροχθίσει με όρεξη.

2. Τον βοηθάει να χάσει βάρος: Τα μονοακόρεστα λιπαρά του ελαιολάδου, όσο παράξενο κι αν ακούγεται, βοηθούν στη διάσπαση του λίπους και επιτρέπουν στο σκύλο σου να χάσει τα έξτρα κιλάκια του.

3. Προστατεύει την καρδιά του: Τα προαναφερόμενα, «καλά» λιπαρά του προφυλάσσουν το σκύλο από διαβήτη και καρδιαγγειακές παθήσεις, πιθανόν ακόμα και από τον καρκίνο!
4. Ενισχύει συνολικά το ανοσοποιητικό σύστημά του: Πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες, δυναμώνει την άμυνα του οργανισμού του, προστατεύοντάς τον, έτσι, από διάφορες ασθένειες.

Διαβάστε Επίσης  Τα μειονεκτήματα των ξηρών τροφών για τις γάτες μας

5. Παρατείνει το προσδόκιμο ζωής του: Προλαμβάνει την οξείδωση που προκαλούν στα κύτταρα οι ελεύθερες ρίζες, η οποία με τη σειρά της συνδέεται με την πρόωρη γήρανση.

6. Εξασφαλίζει την υγεία του εγκεφάλου του: Τον προστατεύει από την παρακμή των νοητικών λειτουργιών που συνδέεται με τη γήρανση, ώστε ο τετράποδος φίλος σου να έχει μυαλό-ξυράφι μέχρι τα βαθιά γεράματα!
7. Φροντίζει το τρίχωμά του: Ακόμα και όταν το ελαιόλαδο προσλαμβάνεται μέσω της διατροφής αντί να χρησιμοποιηθεί εξωτερικά, χαρίζει λάμψη και υγεία στη γούνα του σκύλου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *