Λύσεις για την αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας κατά την εγκυμοσύνη

Λύσεις για την αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας κατά την εγκυμοσύνη
Η δυσκοιλιότητα είναι ένα από τα μυστικά που έχει κάθε έγκυος γυναικά. Η δυσκοιλιότητα στη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν σχετίζεται μόνο με τη διατροφή της, αλλά και με τις ορμόνες της. Το σώμα της εγκύου γυναίκας παράγει περισσότερη προγεστερόνη η οποία δρα στο σώμα της χαλαρώνοντας τους μύες για να μπορεί να μεγαλώσει το μωρό μέσα στην κοιλιά της. Αυτό, ωστόσο, επηρεάζει και το έντερό ή το πεπτικό σύστημα, που σημαίνει πως οι τροφές δεν χωνεύονται τόσο γρήγορα. Η δυσκοιλιότητα κατά την εγκυμοσύνη μπορεί να προκληθεί, επίσης, από την πιο έντονη πίεση που ασκεί η μήτρα στα εσωτερικά όργανα και στο έντερό καθώς μεγαλώνει μήνα με το μήνα.
Επειδή σίγουρα η δυσκοιλιότητα είναι κάτι ενοχλητικό εμείς σας προτείνουμε λύσεις για την αντιμετώπισή της.
Η σωστή διατροφή και η ήπια άσκηση μπορούν να βοηθήσουν πολύ γιατί με αυτό τον τρόπο θα κάνετε να λειτουργήσει το έντερό σας , που αυτή την περίοδο «τεμπελίαζει». Είναι σημαντικό να προσλαμβάνετε αρκετές φυτικές ίνες, όπως φρούτα, λαχανικά, δημητριακά και τροφές ολικής άλεσης. Μην ξεχνάτε να πίνετε άφθονα υγρά, καθώς αυτά βοηθούν τα κόπρανά σας να μαλακώνουν και έτσι να αποβάλλονται ευκολότερα. Προσπαθήστε να πίνετε τουλάχιστον οχτώ ποτήρια νερό την ημέρα και εντάξετε στη διατροφή σας πολλούς φρουτοχυμούς.

 

Διαβάστε Επίσης  Πώς να κόψεις το κάπνισμα χωρίς να πάρεις κιλά;
Εάν αισθάνεστε φουσκωμένη και πρησμένη μπορεί να μην έχετε όρεξη για άσκηση, αλλά 20 λεπτά άσκησης ,ήπιας γυμναστικής ή ενός περιπάτου θα σας βοηθήσουν να αισθανθείτε μεγαλύτερη ευεξία.

Ένας ακόμα παράγοντας που συντηρεί την ενοχλητική δυσκοιλιότητα κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης σας είναι η αύξηση της πρόσληψης συμπληρωμάτων βιταμινών ή σιδήρου και γι αυτό μπορείτε να συζητήστε με το γυναικολόγο σας μία πιθανή αλλαγή των σκευασμάτων. http://www.govastileto.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *