Αντιμετωπίστε το διαβήτη με στέβια και κανέλα

Σε αυτό το άρθρο, θα μάθετε για μια φυσική μέθοδο για τη θεραπεία του διαβήτη με στέβια και κανέλα.

 

Ο διαβήτης τύπου II είναι ο πιο κοινός τύπος διαβήτη. Συνήθως εκδηλώνεται σταδιακά. Σε αυτήν την περίπτωση, το πάγκρεας παράγει ινσουλίνη, αλλά δεν χρησιμοποιείται σωστά. Η θεραπεία μπορεί να βασίζεται σε φάρμακα, ινσουλίνη ή και τα δύο. Ο διαβήτης δεν παρουσιάζει συνήθως ειδικά συμπτώματα, έτσι μπορεί να περνάει αρκετά απαρατήρητος.

Θα πρέπει να προσπαθήσετε να ελέγξετε την ασθένεια αυτή, διότι, διαφορετικά, με την πάροδο του χρόνου, τα μάτια, τα νεφρά και τα νεύρα μπορεί να υποστούν βλάβες, καθώς και να αποκτήσετε καρδιακές παθήσεις, εγκεφαλικά επεισόδια και ακόμη να παραστεί η ανάγκη να σας ακρωτηριάσουν κάποιο άκρο. Σε αυτό το άρθρο, θα μάθετε για μια φυσική μέθοδο για τη θεραπεία του διαβήτη με στέβια και κανέλα.

Η θεραπεία
Ο ειδικός γιατρός σας θα αξιολογήσει την περίπτωσή σας και θα σας δώσει μια θεραπεία που θα ακολουθήσετε. Μια αυστηρή δίαιτα είναι απαραίτητη και επίσης μπορεί να τα πάτε πολύ καλύτερα αν ασκείστε τακτικά, έχετε τον έλεγχο του βάρους σας και ακολουθείτε κάποιες φυσικές συμβουλές. Σε αυτό το άρθρο σας παρουσιάζουμε τις δύο καλύτερες φυσικές θεραπείες: τη στέβια και την κανέλα.

Στέβια

Έχουμε μάθει για την Stevia rebaudiana τα τελευταία χρόνια, αν και είναι εγγενές φυτό στην Παραγουάη, όπου και καταναλώνεται παραδοσιακά.

 

Κανέλα

Μερικές μελέτες έχουν δείξει ότι η κανέλλα (Cinnamomum cassia) μειώνει τα επίπεδα της γλυκόζης, της χοληστερόλης και των λιπιδίων σε άτομα με διαβήτη τύπου 2, και τα κρατά σε ένα χαμηλό επίπεδο ακόμη και για ένα διάστημα μετά τη λήψη της. Σύμφωνα με αυτές τις μελέτες, η κανέλα αυξάνει την ευαισθησία στην ινσουλίνη, η οποία ελέγχει τα επίπεδα γλυκόζης και επιπλέον είναι επίσης πολύ ευεργετική λόγω του υψηλού επιπέδου αντιοξειδωτικών που διαθέτει.

Διαβάστε Επίσης  Βαλεριάνα το ευεργετικό βότανο με πολλά οφέλη

Σύμφωνα με αυτές τις μελέτες, η κανέλα αυξάνει την ευαισθησία στην ινσουλίνη, η οποία ελέγχει τα επίπεδα γλυκόζης και επιπλέον είναι επίσης πολύ ευεργετική λόγω του υψηλού επιπέδου αντιοξειδωτικών που διαθέτει.

Η θεραπεία του διαβήτη …
Αν θέλετε να ακολουθήσετε μια φυσική θεραπεία με βάση την στέβια και την κανέλα, σας συνιστούμε να ελέγξετε πρώτα με το γιατρό ή τον πρακτικό σας.

Ο δρόμος για τη θεραπεία είναι να δημιουργηθεί ένα σταθερό χρονικό διάστημα μεταξύ ενός και τριών μηνών, κατά το οποίο πίνουμε τρία ροφήματα ημερησίως. Ένα το πρωί, ένα μετά το γεύμα και ένα το απόγευμα. Ετοιμάζουμε τις εγχύσεις βράζοντας δύο κουταλιές της σούπας φύλλα στέβια ή στέβια σε σκόνη και ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη για πέντε λεπτά. Προσπαθήστε και τα δύο να είναι όσο το δυνατόν καλύτερης ποιότητας.

Εάν το ρόφημά σας είναι πολύ γλυκό, σας συνιστούμε να προσθέσετε λίγο χυμό λεμονιού.

Διαβάστε Επίσης  Βότανα για Ιγμορίτιδα

Άλλες συμβουλές
Κατά τη διάρκεια της θεραπείας σας προτείνουμε να επικοινωνείτε συχνά με τον οικογενειακό γιατρό σας, για τον έλεγχο των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα σας και έτσι να μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα αυτών των δύο τροφών. Θα μπορείτε επίσης να αρχίσετε τον έλεγχο των φαρμάκων σας.

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε και άλλα τρόφιμα στη διατροφή σας, που μπορεί να είναι πολύ ευεργετικά:

Μαγιά μπύρας: περιέχει χρώμιο, που ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρου
Φρέσκο νεροκάρδαμο: περιέχει επίσης χρώμιο
Φρέσκα μπιζέλια: τα οποία ενεργούν ως ένα εργοστάσιο που παράγει ινσουλίνη.
Δημητριακά ολικής αλέσεως: κυρίως ρύζι και βρώμη, τα οποία ρυθμίζουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα
Φυσικό νερό καρύδας: με υπογλυκαιμική δράση.
Τα μανιτάρια reishi, maitake και shiitake: Ελέγχουν το επίπεδο γλυκόζης, με πολλές άλλες ιδιότητες για τον οργανισμό μας.
Επιπλέον, θα πρέπει να ακολουθήσετε αυστηρά τις ιατρικές οδηγίες, να ασκείστε τακτικά, να κάνετε ηλιοθεραπεία εκτός από τις ώρες που η ηλιακή ακτινοβολία είναι στα μέγιστα επίπεδα έντασης και, φυσικά, να ασχοληθείτε με τη θεραπεία κάθε συναισθηματικού προβλήματος που μπορεί να έχετε. Όλα αυτά επηρεάζουν την ευημερία σας και αναπόφευκτα επηρεάζουν την εξέλιξη της οποιασδήποτε ασθένειας.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *