Ο λόξιγκας στα μωράκια. Tips για να τον σταματήσετε

Ο λόξιγκας στα μωράκια. Tips για να τον σταματήσετε

Ο λόξιγκας είναι ένα πολύ φυσιολογικό και σύνηθες φαινόμενο στα βρέφη 
και οφείλεται στη

σύσπαση του διαφράγματος. Λόξιγκα μπορεί να έχει καί το μωράκι σας που είναι μόλις δυο μηνών. Η εικόνα ενός μωρού που έχει λόξιγκα δεν θα πρέπει να σας ανησυχεί.

Ο λόξιγκας στο βρέφος έχει σχέση με τη διαστολή του στομάχου του μωρού λόγω υπερπλήρωσή του με γάλα ή αέρα. Στα βρέφη δεν είναι «ώριμη» η βαλβίδα μεταξύ οισοφάγου και στομάχου δηλαδή, δεν κλείνει τέλεια και γι’ αυτό μετά τη λήψη τροφής μπορεί να παρατηρήσετε το μωράκι σας να έχει λόξιγκα.
Πολλές φορές επίσης, τα μωράκια έχουν λόξιγκα, γιατί τρώνε την τροφή τους με λαιμαργία ή καταπίνουν ποσότητα αέρα με το μπιμπερό.
Πέρα από τη γρήγορη λήψη τροφής που ευθύνεται για την αεροφαγία (συνήθης αιτία εμφάνισης του λόξιγκα) κάποιες φορές το κλάμα του μωρού μπορεί να προκαλέσει και αυτό λόξιγκα.

Μπορείτε προκειμένου να κάνετε το μωρό σας να αισθανθεί καλύτερα να σταματήσετε το λόξιγκα κάνοντας τα εξής:
-να αλλάξετε θέση στο μωράκι σας
-να το κρατήσετε σε όρθια θέση στον ώμο σας κρατώντας την πλατούλα του ίσια, σε κάθετη θέση όπως κάνετε, όταν θέλετε να ρευτεί και το χτυπάτε ελαφρά, ώστε να απελευθερώσετε τον  αέρα που μπορεί να το έχει προκαλέσει.
-να το ταΐσετε, γιατί με την κατάποση μπορεί να σταματήσει ο λόξιγκας.
να του δώσετε μερικές σταγόνες χλιαρού νερού με το κουταλάκι για να χαλαρώσει το διάφραγμα  του
Εάν παρ όλα αυτά ο λόξιγκας δεν έχει σταματήσει τότε πρέπει να κάνετε λίγη υπομονή και θα περάσει. Ο λόξιγκας μπορεί να μην είναι τόσο ενοχλητικός για το μωράκι σας, οπότε εσείς συνεχίστε το πρόγραμμά σας και ο λόξιγκας θα περάσει.http://www.govastileto.gr/
Διαβάστε Επίσης  Παιδικός Διαβήτης: Συμπτώματα και αντιμετώπιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *