Κόκκινο νερό: Ένας άγνωστος παράδεισος στους πρόποδες του Κισσάβου

Κόκκινο νερό: Ένας άγνωστος παράδεισος που ανακάλυψαν οι Πόντιοι
Το Κόκκινο Νερό Λάρισας είναι ένας άγνωστος παράδεισος στους
πρόποδες του Κισσάβου στα ανατολικά παράλια της Λάρισας. Τον οικισμό  ανακάλυψαν οι Πόντιοι πριν από τουλάχιστον είκοσι χρόνια και έκαναν εκεί τις διακοπές τους και την ιαματική τους θεραπεία.

Φωτογραφίες θα δείτε στο τέλος του κειμένου.
Η περιοχή που είναι απείρου φυσικού κάλλους, παρέμενε άγνωστη για τους περισσότερους Έλληνες και ανεκμετάλλευτη. Οι Πόντιοι συνέβαλαν στην ανάδειξή της, αφού η μεγάλη ζήτηση που υπήρχε για καταλύματα, έδωσε ώθηση στην ανοικοδόμηση και την τουριστική αξιοποίησή της. Τα λίγα και παλιά ενοικιαζόμενα δωμάτια έδωσαν τη θέση τους σε νεόδμητα δωμάτια, διαμερίσματα και ξενοδοχεία. Επίσης υπάρχουν ψαροταβέρνες, καφετέριες και beach bar.

 

Το όνομα “Κόκκινο Νερό” το πήρε από την πηγή που αναβλύζει στην περιοχή. Το νερό οφείλει το χρώμα του στα μεταλλικά άλατα και θεωρείται ιαματικό καθώς πίνεται επιτόπου και δεν εμφιαλώνεται.
Ο οικισμός διασχίζεται από δυο ρεματιές με πυκνή βλάστηση, που έχει σαν αποτέλεσμα η θερμοκρασία του περιβάλλοντος να διατηρείται αρκετά χαμηλά ακόμα και σε περιόδους καύσωνα.
Ο συνδυασμός βουνού και θάλασσας κάνει τον οικισμό ιδανικό τόπο διακοπών. Καστανιές, καρυδιές και πλατάνια συνθέτουν το πανέμορφο σκηνικό. Κάνοντας ο επισκέπτης περιπάτους μπορεί να μαζέψει βατόμουρα, που αφθονούν στη γύρω περιοχή. 

Εκτός από τις δύο παραλίες του οικισμού με βότσαλο, υπάρχουν και οι παραλίες Πλατιά Αμμος και Τσιλιγιώργος στα δύο χιλ. Βόρεια, όπως και η Κουτσουπιά στα 2 χιλιόμετρα νότια του οικισμού με την υπέροχη αμμουδιά τους και τα πεντακάθαρα νερά.
Στην περιοχή όμως υπάρχουν πολλές μικρές και άγνωστες στο ευρύ κοινό παραλίες στις οποίες μπορεί να φθάσει κανείς με το αυτοκίνητο. Μικροί κολπίσκοι με βότσαλα και βραχοσπηλιές, όπου τα πλατάνια ακουμπούν κυριολεκτικά στη θάλασσα.
Οι λάτρεις του βουνού, με ορμητήριο το Κόκκινο Νερό, μπορούν να περπατήσουν στα μονοπάτια του Κισσάβου, να απολαύσουν το δάσος με τις βελανιδιές τις οξιές και τις καστανιές και να διασχίσουν το φαράγγι της Καλυψούς και να κολυμπήσουν στα παγωμένα νερά στους καταρράκτες.
Οι φωτογραφίες στο τέλος του κειμένου είναι από το kokkinonero.blogspot.gr
Κόκκινο νερό: Ένας άγνωστος παράδεισος που ανακάλυψαν οι Πόντιοι - Media Gallery
Κόκκινο νερό: Ένας άγνωστος παράδεισος που ανακάλυψαν οι Πόντιοι - Media Gallery 2
http://www.pontos-news.gr/
Διαβάστε Επίσης  Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι από την Τετάρτη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *