Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής «Opus 2018» στο Λουτράκι

8, 9 και 10 Αυγούστου   Αμφιθέατρο Ποσειδώνα (Wyndham Resort)  Πνευματικό Κέντρο Λουτρακίου 

Για πρώτη φορά διοργανώνεται εφέτος το Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής «Opus 2018», στο πλαίσιο του Loutraki Festival 2018, το οποίο θα διεξαχθεί από 8 έως 10 Αυγούστου, με συναυλία στο Αμφιθέτρο Ποσειδώνα στις 9 Αυγούστου και σεμινάρια στο Πνευματικό Κέντρο Λουτρακίου.

«Με στόχο να φέρουμε τους νέους κοντά στην κλασική μουσική, να διευρύνουμε τους ορίζοντες τους, αλλά και να καταστήσουμε το Λουτράκι διεθνή προορισμό, τόπο συνάντησης και συνδιαλλαγής μουσικών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θεσπίζουμε εφέτος το Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής «Opus 2018».

Σεμινάρια και συναυλία με εξαιρετικούς πρεσβευτές του είδους, μας επιτρέπουν ένα δυναμικό ξεκίνημα που αναμένεται να δώσει προστιθέμενη αξία στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής.

Διαβάστε Επίσης  «Η Μουσική της Ροτόντας» του Δημήτρη Μαραμή

Επίσημοι προσκεκλημένοι του εφετινού φεστιβάλ είναι τρεις Έλληνες μουσικοί που διαπρέπουν στο εξωτερικό, ο Στάθης Καραπάνος (φλάουτο), ο Τριαντάφυλλος Λιώτης (πιάνο) και ο Ιάσωνας Κεραμίδης (βιολί), και ο διεθνούς φήμης Γάλλος τσελίστας, Dimitri Maslennikov.

τα σεμινάρια μπορούν να συμμετέχουν μουσικοί ή σπουδαστές μουσικής, ανεξάρτητα με το επίπεδο σπουδών τους. Θα πραγματοποιηθούν ατομικά, αλλά και ομαδικά μαθήματα ανάλογα με τις συμμετοχές.

Με κινητήρια δύναμη την πλούσια πολιτιστική μας παράδοση, τους εκατοντάδες μαθητές, αλλά και φίλους της κλασικής μουσικής στο Λουτράκι και την ευρύτερη περιοχή, θέτουμε στέρεες βάσεις για την καθιέρωση και θεσμοθέτηση μιας διοργάνωσης που θα διανθίζεται χρόνο με το χρόνο. Μια διοργάνωση παρακαταθήκη για τη νέα γενιά, με την ευχή να αποτελέσει εφαλτήριο για ανακάλυψη και εξερεύνηση της ύψιστης τέχνης, της μουσικής», λέει ο Πελοπίδας Μαυρόπουλος, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ.

 

Στα σεμινάρια μπορούν να συμμετέχουν μουσικοί ή σπουδαστές μουσικής, ανεξάρτητα με το επίπεδο σπουδών τους. Θα πραγματοποιηθούν ατομικά, αλλά και ομαδικά μαθήματα ανάλογα με τις συμμετοχές.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να καλείτε καθημερινά στα τηλέφωνα 2744067376 (6-8 μ.μ.) και 6948574703.

Διαβάστε Επίσης  Τρίκαλα: Ένα σχολείο γεμάτο από πίνακες ζωγραφικής

Οι μαθητές στα ομαδικά μαθήματα θα χωριστούν ανάλογα με το καλλιτεχνικό τους επίπεδο. Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν στο Πνευματικό Πολιτιστικό Κέντρο Λουτρακίου, Κολοκοτρώνη 17.
Περισσότερες πληροφορίες: http://loutrakifestival.com/2018/07/12/seminaria-2/

8, 9 και 10 Αυγούστου

Αμφιθέατρο Ποσειδώνα (Wyndham Resort)

Πνευματικό Κέντρο Λουτρακίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *