Πώς να φτιάξετε ένα υγιεινό παγωτό

Ποιος δεν θα ήθελε ένα παγωτό το καλοκαίρι;

 

Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που το απολαμβάνουν ακόμα και όταν κάνει κρύο έξω. Στο άρθρο που ακολουθεί θα μάθετε διαφορετικές συνταγές για να φτιάξετε υγιεινό παγωτό στο σπίτι και με λίγα υλικά. Με αυτό τον τρόπο, μπορείτε να τα έχετε έτοιμα για όταν θέλετε χωρίς να χρειάζεται να βγείτε έξω και να τα αγοράσετε.

Σορμπέ ή παγωτό;

Δεν είναι απαραίτητο να είστε σε μια δίαιτα για να θέλετε να απολαύσετε φρουτώδες παγωτό ή «σορμπέ», όπως είναι γνωστό. Αυτά τα γλυκίσματα είναι που σας δροσίζουν περισσότερο από τα συμβατικά παγωτά και σας βοηθούν να ξεδιψάσετε σε μια ζεστή μέρα, είτε στο γραφείο, στην παραλία ή στην εξοχή. Επιπλέον, αν θέλουμε να τα φτιάξουμε μόνοι μας, είναι ακόμα καλύτερα γιατί μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε εποχιακά φρούτα της αρεσκείας μας. Είναι καλό για όσους κάνουν δίαιτα, επειδή είναι χαμηλά σε λιπαρά, χοληστερόλη, θερμίδες και ζάχαρη.

Έχουμε επίσης διαθέσιμα τα συμβατικά παγωτά, τα οποία είναι κατασκευασμένα κυρίως από γάλα και μπορούν να καταναλωθούν ως ένα γευστικό επιδόρπιο ή ένα σνακ. Αυτά όμως δεν θα σας ξεδιψάσουν και θα πρέπει να είστε προσεκτικοί με την ποσότητα της ζάχαρης που θα προσθέσετε. Παρόλα αυτά συνήθως τα προτιμούμε περισσότερο γιατί έχουν καλύτερη γεύση, είναι πιο γλυκά και έχουν καλύτερη υφή.

Μπορούμε να κάνουμε νόστιμο και υγιεινό παγωτό στο σπίτι και μπορεί να γίνει ακόμη και μια δραστηριότητα για να κάνετε με τα παιδιά. Υπάρχουν τρεις τύποι της προετοιμασίας αυτού του παγωτού: με φρούτα, με φρούτα και γάλα και με τσάι.

Φυσικό σπιτικό υγιεινό παγωτό

Μπορούμε να κάνουμε νόστιμο και υγιεινό παγωτό στο σπίτι και μπορεί να γίνει ακόμη και μια δραστηριότητα για να κάνετε με τα παιδιά. Υπάρχουν τρεις τύποι της προετοιμασίας αυτού του παγωτού: με φρούτα, με φρούτα και γάλα και με τσάι.

Η πρώτη επιλογή, με φρούτα δηλαδή, περιλαμβάνει την παρασκευή παγωτού από καλοκαιρινά εποχιακά φρούτα που βρίσκονται έτσι κι αλλιώς σε αφθονία και έχουν γλυκιά γεύση. Για παράδειγμα, συνιστάται να φτιάξετε το παγωτό σας με καρπούζι, ροδάκινο, βατόμουρο, λεμόνι, κλπ ή να κάνετε ένα μείγμα από διάφορα συστατικά και φρούτα, όπως το πεπόνι, το αχλάδι, το μήλο, το κεράσι και το πορτοκάλι στο συνδυασμό και την αναλογία που προτιμάτε. Σε αυτές τις περιπτώσεις, θα πρέπει να κόψετε τα φρούτα, να προσθέσετε πάγο και να τοποθετήσετε το μείγμα στο μπλέντερ χτυπώντας ώστε να σχηματιστεί ένα κρύο επιδόρπιο μέσα σε λίγα λεπτά. Να θυμάστε ότι λιγότερα πρόσθετα θα κάνουν το παγωτό σας πιο φυσικό και υγιεινό.

Διαβάστε Επίσης  Φτιάξτε μόνοι σας τις πιο γευστικές συνταγές με σπιτικό παγωτό ΓΙΩΤΗΣ

Η δεύτερη επιλογή είναι και η πιο δημοφιλής λόγω της υφής του παγωτού και επειδή φαίνεται σαν να είναι αγορασμένο από κάποιο κατάστημα. Το γάλα και το γιαούρτι χρησιμεύουν ως πηκτικά και για να δώσουν γεύση, αλλά είναι και πολύ συνηθισμένα αφού υπάρχουν πάντα σε κάθε σπίτι, ειδικά σε σπίτια με παιδιά. Μπορείτε να προσθέσετε αβγά για να προσθέσετε πρωτεΐνες και να βελτιώσετε την υφή ή και να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε τρόφιμα σας αρέσουν, όπως η μπανάνα, το ροδάκινο ή ο ανανάς, δηλαδή τα πιο σαρκώδη φρούτα.
Και τρίτον, μπορούμε να ετοιμάσουμε παγωτό με εγχύσεις τσαγιού. Το μόνο που κάνουμε είναι να φτιάξουμε ένα τσάι ως συνήθως (σε κλαράκια ή σακούλες), να το αφήσουμε να κρυώσει και στη συνέχεια να το αναμίξουμε με θρυμματισμένο πάγο. Προτάσεις για πιο νόστιμα παγωτά είναι το πράσινο τσάι, το τσάι κανέλα, το τσάι μήλο, το μαύρο τσάι ή το τσάι μέντας.

 

Οι καλύτερες και πιο υγιεινές συνταγές για παγωτό

Συνταγή για παγωτό ροδάκινο:

είναι ιδανικό για τα παιδιά και γίνεται εύκολα. Αυτό μπορεί να γίνει το καλοκαίρι, που τα ροδάκινα βρίσκονται σε αφθονία και είναι και πολύ οικονομικά. Τα συστατικά είναι δύο φλιτζάνια άπαχο γάλα σε σκόνη, ένα φλιτζάνι άπαχο γάλα, ένα φλιτζάνι ζάχαρη (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 2/3 γλυκαντική ουσία), ένα χτυπημένο αβγό, ¼ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή αμυγδάλου, δύο μεσαίου μεγέθους ροδάκινα ή ένα φλιτζάνι ψιλοκομμένα ροδάκινα. Ανακατεύετε το γάλα, τη ζάχαρη, το αβγό και τη βανίλια και τα χτυπάτε καλά μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιογενές μείγμα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μίξερ ή μπλέντερ. Προσθέτετε τα ροδάκινα και τα ρίχνετε σε ένα δοχείο και μετά κατευθείαν στην κατάψυξη. Αφήστε τουλάχιστον μια ώρα στην κατάψυξη πριν από το σερβίρισμα.

Συνταγή για παγωτό λεμόνι:

ένα κλασικό παγωτό που ξεδιψά και είναι νόστιμο. Τα συστατικά είναι μισό φλιτζάνι άπαχο γάλα, μισό φλιτζάνι φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού (μερικοί επιλέγουν και έτοιμο χυμό από μπουκάλι επειδή είναι πιο γλυκός), μισό φλιτζάνι κρέμα γάλακτος, μια πρέζα αλάτι, μια κονσέρβα συμπυκνωμένο αποβουτυρωμένο γάλα, μπισκότα βουτύρου και αν είναι επιθυμητό, ​​φέτες λεμονιού. Χτυπήστε το γάλα με το χυμό, την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και το συμπυκνωμένο γάλα σε ένα μίξερ ή μπλέντερ. Τοποθετήστε μισή ώρα στο ψυγείο. Όταν είναι σε ημι-στερεά κατάσταση, προσθέστε στο μίγμα τα μπισκότα και τοποθετήστε πάλι στην κατάψυξη για μία ώρα. Μπορείτε να το γαρνίρετε με φέτες λεμονιού και 1 μπισκότο ανά μερίδα.

Διαβάστε Επίσης  Εύκολο παγωτό παρφέ σε τρεις γεύσεις

Συνταγή για παγωτό μπανάνα:

χωρίς αμφιβολία, ένας διαφορετικός τρόπος για να απολαύσετε αυτό το φρούτο που μπορείτε να βρείτε όλο το χρόνο και είναι ένα από τα αγαπημένα για κάθε παιδί. Τα συστατικά είναι 1 μπανάνα, τρεις κουταλιές της σούπας αποβουτυρωμένο γάλα και μια κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένα καρύδια. Κόψτε την μπανάνα και βάλτε τη στην κατάψυξη για δύο ώρες. Στη συνέχεια, τοποθετήστε σε ένα μπλέντερ ή μούλτι την παγωμένη μπανάνα μαζί με το γάλα. Ανακατέψτε καλά. Στη συνέχεια, προσθέστε τα καρύδια και συνεχίστε το χτύπημα. Τοποθετήστε πίσω στην κατάψυξη μέχρι να είστε έτοιμοι να σερβίρετε.

Συνταγή για παγωτό ακτινίδιο:

θα πρέπει να έχετε 200 γραμμάρια ακτινίδιο, 100 γραμμάρια νερό, 1 κουταλιά ζάχαρη και μισό φύλλο ζελατίνης χωρίς άρωμα. Ανακατέψτε τα πάντα εκτός από τη ζελατίνη (προστίθεται αφού τη βουτήξουμε σε παγωμένο νερό και λιώσουμε σε δυο κουταλιές της σούπας βραστό νερό όταν όλα τα άλλα υλικά είναι καλά ενσωματωμένα). Συμπληρώστε το μίγμα στα καλούπια, τοποθετήστε στην κατάψυξη, αφήστε μια ώρα να περάσει και αν θέλετε βάλτε ξυλάκια (προαιρετικό). Αφήστε μέσα στην κατάψυξη για τουλάχιστον δύο ώρες.

Συνταγή για παγωτό φράουλα

με πορτοκάλι: θα πρέπει να έχετε 200 γραμμάρια φράουλες ή μούρα, 100 ml χυμό πορτοκαλιού, 1 κουταλιά ζάχαρη και το μισό φύλλο ζελατίνης. Ανακατέψτε τα τρία πρώτα συστατικά και στη συνέχεια προσθέστε την ζελατίνη μουσκεμένη σε παγωμένο νερό και κατόπιν διαλυμένη σε λίγο βραστό νερό, όπως στην προηγούμενη συνταγή μας. Αδειάστε σε καλούπια και τοποθετήστε στην κατάψυξη. Μετά από μια ώρα, βάλτε ξυλάκια μέσα στα καλούπια (περίπου στα 2/3 του βάθους) και μετά αφήστε να παγώσουν για δύο ακόμη ώρες.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΔΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *