Όταν οι τρίχες είναι υγεία

Όταν οι τρίχες είναι υγεία
Κάθε τρίχα σε οποιαδήποτε σημείο του σώματός μας είναι σημαντική για την καλή υγεία του δέρματος,
σημειώνει ο καθηγητής κυτταρικής βιολογίας του Πανεπιστημίου του Μπράντφορντ, Ντες Τόμπιν. H Daily Mail ρώτησε τους ειδικούς με αφορμή τις… τριχωτές μασχάλες της Μάιλι Σάιρους.


«Κάθε ρίζα δεν παράγει απλά έναν ιστό τρίχας. Κάθε τριχοθυλάκιο περιέχει τριχοειδή αγγεία που στέλνουν θρεπτικά συστατικά από το αίμα στα κύτταρα, περιέχει λιπίδια. Κάθε ρίζα τρίχας είναι πλούσια σε βλαστοκύτταρα, τα οποία συνεχώς ανανεώνονται και βοηθούν στην επούλωση τραυμάτων στο δέρμα» σημειώνει ο καθηγητής. Για παράδειγμα ένα τραύμα στην εξωτερική πλευρά ενός ανδρικού χεριού, όπου οι ρίζες της τρίχας είναι περισσότερες και μεγαλύτερες, επουλώνει πιο γρήγορα σε σχέση με την πιο άτριχη εσωτερική πλευρά.

Διαβάστε Επίσης  Τέσσερα κιλά μείον και λιγότερο λίπος στην κοιλιά με αυτό το φρούτο πριν το γεύμα


Ο δερματολόγος του πανεπιστημιακού νοσοκομείου του Λέστερ, Τζορτζ Μάρτι, επισημαίνει ότι η τρίχα είναι το καλύτερο αντηλιακό, ενώ στο κρύο ο δασύτριχος άνδρας ή γυναίκα είναι περισσότερο προστατευμένοι. «Δείτε τους προϊστορικούς προγόνους μας. Η τρίχα ήταν το ρούχο τους, η μοναδική τους προστασία απέναντι στο κρύο, στον ήλιο» διευκρινίζει ο καθηγητής.

Οι δε τρίχες στα δαχτυλάκια του ποδιού είναι ένδειξη καλής κυκλοφορίας του αίματος, όπως επισημαίνει ο βοηθόςκαρδιοχειρουργός Κωνσταντίνος Κυριακίδης.

«Η απώλεια τριχών στα πόδια και κυρίως κάτω από το γόνατο είναι σύμπτωμα περιφερικής αγγειακής νόσου», δηλώνει ο γιατρός στην Daily Mail. Σημειώνει, ωστόσο, ότι αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να ανησυχούν όσοι εκ δεν έχουν πολλές τρίχες στα δάχτυλα των ποδιών.

Τέλος, αν η μασχάλη μείνει μακριά από το ξυράφι, την αποτριχωτική κρέμα, το κερί και το λέιζερ, η εύρεση του ερωτικού συντρόφου καθίσταται πιο εύκολη. «Όπως σε όλα τα θηλαστικά, οι τρίχες του ανθρώπινου σώματος εκκρίνουν οσμές που ελκύουν το άλλο φύλο» καταλήγει ο καθηγητής Ντες Τόμπιν.

Διαβάστε Επίσης  Πώς να «ρίξετε» την χοληστερίνη φυσικά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *