Φτιάξτε σπιτικό «αναψυκτικό»

Φτιάξτε σπιτικό «αναψυκτικό»

Ξέχνα τα αναψυκτικά και τα άλλα ποτά που περιέχουν γλυκαντικές ουσίες και δημιούργησε το δικό σου
«αναψυκτικό» με γεύση χρησιμοποιώντας μερικά εύκολα εργαλεία.

Μία διατροφική συμβουλή, που όλες οι γυναίκες ακολουθούμε, όταν επιτέλους αποφασίσουμε να κάνουμε δίαιτα είναι η συχνή κατανάλωση νερού σε ημερήσια βάση. Διαχρονικός κανόνας που τώρα οι ειδικοί μας προτρέπουν να του δώσουμε λίγη περισσότερη… γεύση.


 Αν προσθέσεις ένα από τα παρακάτω συστατικά στο νερό που πίνεις καθημερινά θα βοηθήσεις το σώμα σου να χάσει κιλά, θα ενεργοποιήσεις τον μεταβολισμό σου και θα χάσεις εύκολα κιλά χωρίς να αυξήσεις τα χιλιόμετρα στο διάδρομο του γυμναστηρίου!

Εσπεριδοειδή 
Με το να προσθέσεις εσπεριδοειδή φρούτα στο νερό ενισχύεις την διαδικασία καύσης του λίπους και παράλληλα θα επωφεληθείς με περισσότερη ενέργεια.

Τα λεμόνια και τα πορτοκάλια είναι σημαντική πηγή βιταμίνης C και ενισχύουν το κάψιμο του λίπους μέσα στα κύτταρα του σώματος. Προσέθεσε 3 – 4 φέτες λεμονιού ή πορτοκαλιού στο νερό και άσε το λίπος του σώματος να χρησιμοποιηθεί από τον οργανισμό σου ως ενέργεια. εύκολα λίπος.

Αγγούρι 
Η φυσική διουρητική ικανότητα του αγγουριού, που είναι πλούσιο σε κάλιο και βιταμίνες Α και C, απομακρύνουν από τον οργανισμό τις τοξίνες και τονώνουν τον μεταβολισμό. Προοσθέστε 6 – 8 φέτες αγγουριού στο ποτήρι με το νερό και απόλαυσε ένα ισοτονικό ποτό από τη φύση.

Πιπέρι Καγιέν 
Μπορεί το πικάντικο νερό να μην ακούγεται εύγευστο, αλλά δώσε του μια ευκαιρία! Οι ερευνητές ισχυρίζονται η ουσία καψαϊκίνη, που βρίσκεται στο πιπέρι καγιέν, ενεργοποιεί τον μεταβολισμό σου αμέσως μόλις απορροφηθεί από τον οργανισμό. Επειδή η γεύση του καγιέν δεν είναι από μόνη της το πιο νόστιμο συστατικό συστήνουμε: Προσέθεσε στο νερό σου μερικές φέτες φράουλας, blueberries και μισό κουταλάκι του γλυκού πιπέρι. Το νερό θα πάρει γλυκιά γεύση με πικάντικο τελείωμα!

ΣΥΝΤΑΓΗ 
Θα χρειαστείς: βαζάκια ή κανάτες, ξύλινο κουτάλι, νερό, φρούτα, αρωματικά βότανα (μέντα, βασιλικό, δενδρολίβανο, λεβάντα και ότι άλλο θέλεις)

Πώς να το κάνεις 
Διάλεξε το αγαπημένο σου φρούτο και βότανα και ανακάτεψέ τα στον πάτο ενός βάζου ή κανάτας πριν προσθέσεις το νερό. Όταν μαθαίνεις πως να φτιάχνεις νερό με γεύση είναι πάντα καλό να θυμάσαι ότι τα αρώματα από τα φρούτα παίρνουν αρκετή ώρα για να αρχίσουν να αναδύονται. Άφησε το νερό να κάτσει στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες. Το καλύτερο θα είναι να το αφήσεις πάνω από 8 ώρες για πιο δυνατή γεύση. Τα περισσότερα φρούτα ταιριάζουν καλά με το νερό αλλά καλό είναι να χρησιμοποιείς είτε φρέσκα είτε κατεψυγμένα αλλά όχι αποξηραμένα. Η μπανάνα είναι το μοναδικό φρούτο που δεν πρέπει να χρησιμοποιήσεις. Μπορείς για παράδειγμα να φτιάξεις την παρακάτω συνταγή.. Ανάμειξε το χυμό από μισό λεμόνι, μισή κούπα μούρα και 1/4 της κούπας βασιλικό με νερό και το ρόφημά σου είναι έτοιμο (μετά από 8 ώρες στο ψυγείο)!

Διαβάστε Επίσης  Σπιτική ροζ λεμονάδα για καλοκαιρινά βράδια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *