Καρδιακή προσβολή, τα 7 σημάδια που αγνοούν συχνά οι γυναίκες

Η παρεμπόδιση αρχικά προκαλεί μία πάθηση γνωστή ως κυνάγχη η οποία, αν μείνει χωρίς θεραπεία, προκαλεί τον θάνατο των καρδιακών ιστών.

Από τη στιγμή που τα συμπτώματα της καρδιακής προσβολής στις γυναίκες μπορεί να συγχυστούν με τους καθημερινούς πόνους, είναι απολύτως απαραίτητο να τα δώσετε ιδιαίτερη προσοχή. Μάθετε περισσότερα σε αυτό το άρθρο.

Καρδιακή προσβολή είναι η κατάσταση η οποία προέρχεται από ανεπαρκή ροή του αίματος στην περιοχή της καρδιάς. Προκαλείται σχεδόν πάντα από κάποιο εμπόδιο σε μία από τις στεφανιαίες αρτηρίες.

Η παρεμπόδιση αρχικά προκαλεί μία πάθηση γνωστή ως κυνάγχη η οποία, αν μείνει χωρίς θεραπεία, προκαλεί τον θάνατο των καρδιακών ιστών.

Στα πιο κοινά συμπτώματα περιλαμβάνεται ο έντονος πόνος στο κέντρο του στήθους ο οποίος μπορεί να επεκταθεί σε ένα ή και τα δύο χέρια, και κάποιες φορές στη σπονδυλική στήλη.

Ωστόσο, για τις γυναίκες, έχει συνήθως άτυπα σημάδια που περνούν συχνά απαρατήρητα καθώς είναι παρόμοια με άλλων παθήσεων.

Το πρόβλημα είναι ότι αυτό δεν το γνωρίζουν πολλοί άνθρωποι.

Γι’ αυτό αφιερώσαμε αυτόν τον χώρο στα 7 σημάδια τα οποία πρέπει να έχετε στο νου σας.

1. Αϋπνία

Η αϋπνία και οι συνεχείς διαταραχές ύπνου μπορεί να είναι αποτέλεσμα πραγμάτων όπως πολλή δουλειά, άγχους, και υπερβολικής χρήσης ηλεκτρονικών συσκευών.

Όμως, στις γυναίκες, η αϋπνία μπορεί να εμφανιστεί χάρη στις αλλαγές των ορμονικών δραστηριοτήτων και στα αρχικά στάδια των καρδιαγγειακών παθήσεων.

Ανάμεσα στις περιπτώσεις των γυναικών που υπέστησαν καρδιακή προσβολή τις τελευταίες δεκαετίες, περισσότερες από τις μισές επηρεαζόμενες γυναίκες είχαν αυτό το σύμπτωμα.

2. Δυσκολία στην αναπνοή

Γυναίκες οι οποίες αποκτούν βήχα και δυσκολία στην αναπνοή ξαφνικά, χωρίς να έχουν κάποια αναπνευστική ασθένεια θα πρέπει να συμβουλευτούν αμέσως έναν γιατρό.

Διαβάστε Επίσης  Ρινική συμφόρηση; 5 έξυπνα τρικ για να αναπνεύσετε και πάλι ελεύθερα

Η εμφάνιση αυτού του συμπτώματος είναι κοινή στους ανθρώπους με κίνδυνο καρδιακής προσβολής, ειδικά όταν το μόνο που έκαναν είναι καθημερινές δραστηριότητες.

3. Καούρα και παλινδρόμηση οξέος

Η υπερβολική παραγωγή οξέων στο στομάχι όπως και η παλινδρόμηση οξέος ενεργοποιούν συνήθως το αίσθημα καούρας στο άνω μέρος της κοιλιάς και στο στήθος, όπως συμβαίνει και κατά την καρδιακή προσβολή.

Δεν οδηγούν όλες οι περιπτώσεις σ’ αυτή τη σοβαρή πάθηση. Ωστόσο, εάν είναι επαναλαμβανόμενη, θα πρέπει να εξεταστεί οπωσδήποτε επειδή μπορεί να είναι ένα από τα πρώτα σημάδια καρδιακής προσβολής στις γυναίκες.

4. Ασυνήθιστη κόπωση

Η κούραση ή το επαναλαμβανόμενο αίσθημα κόπωσης συνδέονται συνήθως με προβλήματα ύπνου, την κατανάλωση συγκεκριμένων φαρμάκων ή το άγχος.

Όμως, όταν είναι επαναλαμβανόμενη ή συμβαίνει χωρίς προφανή λόγο, μπορεί να σας προειδοποιεί για προβλήματα στο κυκλοφορικό ή την καρδιά.

Τα εμπόδια στη στεφανιαία αρτηρία δυσκολεύουν τη σωστή κυκλοφορία του αίματος από την καρδιά, που με τη σειρά του δυσκολεύει ακόμη περισσότερο την διεργασία οξυγόνωσης των κυττάρων, του εγκεφάλου, και των μυών.

Επιπλέον, εφόσον η καρδιά θα πρέπει να δουλέψει πιο σκληρά για να αντλήσει αίμα, αυξάνεται ο κίνδυνος αρτηριακής πίεσης και καρδιακής προσβολής.

5. Κρύος ιδρώτας και ζαλάδα

 

Ο κρύος ιδρώτας κατά τη διάρκεια καθημερινών δραστηριοτήτων ή όταν ξεκουράζεστε είναι ένα από τα πρώτα σημάδια καρδιακής προσβολής στις γυναίκες.

Όπως και τα άλλα συμπτώματα, έτσι και αυτό μπορεί να προκαλείται από άλλες αιτίες. Ωστόσο, είναι σημαντικό να λάβετε υπ’ όψιν την πιθανότητα μιας καρδιακής προσβολής, ειδικότερα σε περιπτώσεις υψηλής επικινδυνότητας.

Ο κρύος ιδρώτας εμφανίζεται επειδή το σώμα εργάζεται για τη διατήρηση της σωστής θερμοκρασίας. Βασικά, η καρδιά σας δουλεύει υπερωρίες.

Διαβάστε Επίσης  10 φυσικές ουσίες που βοηθούν στη θεραπεία του διαβήτη τύπου 1

Οι δυσκολίες στη ροή του αίματος εμποδίζουν επίσης τη διεργασία οξυγόνωσης των κυττάρων, προκαλώντας ζαλάδα και γενικά σας κάνουν να μην αισθάνεστε καλά.

6. Ξαφνικό άγχος

Το ανεξήγητο άγχος είναι ένα σύμπτωμα το οποίο θα πρέπει να πάρετε στα σοβαρά, ειδικά αν συνοδεύεται από έντονο πόνο στο στήθος ή ίλιγγο.

Σε πολλές περιπτώσεις γυναικών που υπέφεραν από καρδιακή προσβολή, αυτό το σύμπτωμα παρουσιάστηκε λίγες ώρες πριν από αυτή.

Την ίδια στιγμή, είναι απαραίτητο να λάβετε υπ’ όψιν πως και το άγχος και το στρες αυξάνουν τον κίνδυνο της υψηλής αρτηριακής πίεσης και κατ’ επέκταση της καρδιακής προσβολής.

Ρίξτε μια ματιά σε αυτό το άρθρο: Μήπως πάσχετε από αγχώδη διαταραχή;

7. Πόνος στα χέρια ή το λαιμό σας

Ο πόνος στις αρθρώσεις, στον λαιμό, και στο σαγόνι σας είναι κοινός για τις γυναίκες με καρδιαγγειακά προβλήματα τα οποία θέτουν άμεσα σε κίνδυνο την καρδιά.

Είναι συχνότερο στις γυναίκες απ’ ότι στους άνδρες, παρόλο που και οι άνδρες μπορεί να εμφανίσουν αυτά τα συμπτώματα σε μικρότερο βαθμό.

Ο πόνος έρχεται σταδιακά και ξαφνικά, και μπορεί να υποχωρήσει λίγο πριν την καρδιακή προσβολή.

Όλα τα παραπάνω συμπτώματα που αναφέραμε, σχετίζονται με ποικίλες διαφορετικές παθήσεις. Όμως, είναι πάντοτε απαραίτητο να εξεταζόμαστε από έναν γιατρό για να αποκλείσουμε σοβαρά προβλήματα ή επιπλοκές.

Η υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής και ο έλεγχος της χοληστερίνης και της αρτηριακής σας πίεσης είναι απαραίτητα βήματα για τη μείωση του κινδύνου καρδιακής προσβολής.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *