Το αποτελεσματικότερο botox ξεκινά από το πιάτο σου!

Το αποτελεσματικότερο botox ξεκινά από το πιάτο σου!
Μπορείς να παγώσεις το χρόνο τρώγοντας; Φυσικά ναι! Μάλιστα, αυτά που τρως είναι εξίσου σημαντικά για την ποιότητα και τη λάμψη του δέρματος με τα προϊόντα φροντίδας που συνηθίζεις να χρησιμοποιείς.

Κι αυτό διότι τα φυσικά συστατικά που περιέχονται σε ορισμένες τροφές προστατεύουν την επιδερμίδα από -κυριολεκτικά- τα πάντα: για παράδειγμα, ενισχύουν τη φυσική διαδικασία απολέπισης του δέρματος, που το προστατεύει από την «επικίνδυνη» ηλιακή ακτινοβολία, τον βασικό ύποπτο πίσω από τη δημιουργία ρυτίδων και πανάδων.


Αν είσαι έτοιμη να κάνεις επίθεση εκ των έσω στις ρυτίδες και τη χαλάρωση, τότε βάλε στη λίστα σου τα παρακάτω τρόφιμα και μείνε για πάντα νέα!

Μαρούλι romaine 


Αρκούν έξι φύλλα για να καλύψουν απόλυτα την ημερήσια ανάγκη του οργανισμού σε βιταμίνη Α, η οποία αναζωογονεί την επιδερμίδα ενισχύοντας την κυτταρική αναπαραγωγή. Επιπλέον, το κάλιο που περιέχει χαρίζει στο δέρμα πληθώρα θρεπτικών συστατικών και το γεμίζει οξυγόνο, βελτιώνοντας έτσι την αγγειακή κυκλοφορία.

Μήλα

Περιέχουν κερσετίνη, μία αντιοξειδωτική ουσία που βρίσκεται σε αφθονία στη φλούδα τους. Επίσης, το μήλο αποτελεί ένα εξαιρετικά ισχυρό όπλο κατά της γήρανσης. Ο λόγος; Προστατεύει την επιδερμίδα καταπολεμώντας τις ακτίνες UVB που προκαλούν τον καρκίνο του δέρματος. Σε γενικές γραμμές, καλό θα ήταν να προτιμάς τις ποικιλίες Γκόλντεν Ντελίσιους και Κόρτλαντ, καθώς διαθέτουν μεγαλύτερη συγκέντρωση κερσετίνης. Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα αποφασίσεις να κάνεις βόλτα στη λιακάδα, μη ξεχάσεις το μήλο και το αντηλιακό σου.

Σόγια


Οι τροφές που περιέχουν το ισοφλαβονοειδές της σόγιας, αγλυκόνη (όπως, για παράδειγμα το τένμπε, μία ινδονησιακή λιχουδιά) βελτιώνουν την όψη των ρυτίδων και, παράλληλα, προωθούν τη σύσφιγξη της επιδερμίδας των γυναικών ηλικίας 35-45 ετών.

Ρόφημα κακάο 
Σύμφωνα με τους ειδικούς, μισό φλιτζάνι κακάο είναι αρκετό για να κάνει την επιδερμίδα σου να λάμπει για τουλάχιστον 2 ώρες μετά την κατανάλωσή του, μιας και βελτιώνει την αγγειακή κυκλοφορία. Μάλιστα, αν αποφασίσεις να κάνεις το κακάο καθημερινή συνήθεια, θα ενισχύσεις την επίδρασή του στην υγεία και την εμφάνιση της επιδερμίδας σου. Πρόσφατη μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι γυναίκες που απολαμβάνουν μισό φλιτζάνι κακάο πλούσιο σε φλαβονοειδή (υπάρχουν άφθονα στη μαύρη σοκολάτα) για 12 εβδομάδες έχουν πιο λαμπερή, λεία και καλύτερα ενυδατωμένη επιδερμίδα.

Καρύδια
Είναι πλούσια σε άλφα-λινολενικό οξύ, μία ουσία που ανήκει στα Ω-3 λιπαρά οξέα και είναι υπεύθυνη για την ενυδάτωση και την ευλυγισία της λιπαρής στοιβάδας της επιδερμίδας. Μάλιστα, 14 g καρύδια καλύπτουν απόλυτα τις ημερήσιες ανάγκες σου σε άλφα-λινολενικό οξύ.

Πηγή:allyou.gr

Διαβάστε Επίσης  Αντιμετωπίστε την ψαλίδα των μαλλιών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *