Συνταγές φυσικών καλλυντικών!

Συνταγές φυσικών καλλυντικών!Ακολυθούν 9 πάναπλες και αποτελεσματικές συνταγές φυσικών καλλυντικών που μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι σας

Ενυδατικη κρεμα προσωπου

Χωρίζουμε τον κρόκο 2 αυγών και τον χτυπάμε στο μίξερ προσθέτοντας σταγόνα-σταγόνα 50 γρ. λάδι αβοκάντο και στη συνέχεια μισό κουταλάκι χυμό λεμονιού και μισό κουταλάκι ξύδι μήλου, όσα δηλαδή χρειάζεται το δέρμα, με πολύ εύκολο και γρήγορο τρόπο. Προσοχή όμως, γιατί κρατάει μόνο 2 έως 3 ημέρες.

Ενυδατικη μασκα προσωπου

Μια άλλη γρήγορη συνταγή για ισχυρή ενυδάτωση κατά τη διάρκεια του χειμώνα: Ανακατεύουμε 1 κουταλιά γιαουρτιού. 1 κρόκο αυγού, 1 1/2 κουταλιά μέλι και 1 κουταλιά μαγιονέζα. Απλώνουμε σε καθαρό στεγνό δέρμα για 15-20 λεπτά και ξεπλένουμε με χλιαρό νερό.

Κρεμα προσωπου απο αμυγδαλο

Λιώνουμε στον ατμό 60 γρ. κερί μέλισσας και προσθέτουμε 250 γρ. αμυγδαλέλαιο. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε 100 γρ. ροδόνερο ανακατεύοντας μέχρι να κρυώσει. Προσθέτουμε αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλου ή ευκαλύπτου.

Διαβάστε Επίσης  Καλλυντικά από το… ψυγείο μας

Γαλακτωμα σωματος απο αμυγδαλα

Λιώνουμε στο γουδί 30 γρ. ξεφλουδισμένα αμύγδαλα. Στο μίξερ, προσθέτουμε στα αμύγδαλα 100 γρ. ροδόνερο, 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλου και στο τέλος 10 σταγόνες βενζόης (boswellia serrata). Αφήνουμε το μείγμα να σταθεί για 2 ημέρες ανακινώντας που και που και μετά σουρώνουμε.

Λαδι χεριων

Σε 50 γρ. αμυγδαλέλαιο προσθέτουμε 2 κουταλιές λάδι καλέντουλας, 3 φύλλα ευκαλύπτου αποξηραμένα. 1 φλούδα λεμονιού και 2 κουταλιές φρέσκο δυόσμο. Κλείνουμε το μείγμα σε βάζο και το αφήνουμε για 15 μέρες σε σκοτεινό μέρος. Σουρώνουμε και απλώνουμε με μασάζ μέχρι να απορροφηθεί το προϊόν.

Διαβάστε Επίσης  Peeling με μπανάνα και ζάχαρη για δέρμα σαν μωρό

Κρεμα χεριων

Βράζουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο, 3 κουταλιές κερί μέλισσας και μια χούφτα βλαστάρια από δενδρολίβανο σε πολύ χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά. Σουρώνουμε, ενώ είναι ζεστό το μείγμα και προσθέτουμε 8 κουταλιές ροδόνερο.

Αλοιφη καλεντουλας

Ζεσταίνουμε 100 γρ. ελαιόλαδο και 10 γρ. κερί μελισσών σε ένα τηγάνι. Ρίχνουμε μια χούφτα άνθη καλέντουλας και τα αφήνουμε για 2 λεπτά. Στραγγίζουμε πριν πήξει.

Ζελ για τα χειλη

Βράζουμε σε σκεπασμένη κατσαρόλα μια χούφτα σπόρους κυδώνι για 30 λεπτά. Σουρώνουμε και διατηρούμε το μείγμα στο ψυγείο.

Λαδι για τις ευρυαγγειες

Σε 50 γρ. λάδι αβοκάντο προσθέτουμε από ένα κουταλάκι αιθέριο έλαιο, απήγανο (ruta graveolens) και μαυροκούκκι (nigella damascena) και 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο γερανιού. Εφαρμόζουμε το βράδυ στην ευαίσθητη περιοχή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *