Πώς να διατηρήσετε τις ντομάτες σας φρέσκες για περισσότερο καιρό

  • Post category:TIPS
Απλώστε τις ντομάτες σας σε ένα πιάτο, μια πιατέλα ή ένα μπολ πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας ή μία πετσέτα κουζίνας.
Πώς να διατηρήσετε τις ντομάτες σας φρέσκες για περισσότερο καιρό

Αν θες ωραίες, μοσχοβολιστές, κατακόκκινες ντομάτες, με γεμάτη γεύση και σωστή υφή, ο κανόνας είναι ένας και είναι απλός: δεν βάζεις ποτέ τις ντομάτες σου στο ψυγείο. Ποτέ! Το ψυγείο αλλοιώνει τη γεύση τους, “καίει” τη σάρκα τους και δημιουργεί μικρούς, ενοχλητικούς κρυστάλλους. Οι ντομάτες αγαπούν τη ζέστη, γι’αυτό εξάλλου μεγαλώνουν μέσα στο καλοκαίρι ,και μισούν το κρύο. Εξάλλου, δεν ξέρω αν το έχετε προσέξει, αλλά οι νοστιμότερες χωριάτικες σαλάτες που έχετε φάει ήταν φτιαγμένες με ντομάτες σε θερμοκρασία δωματίου.

Διαβάστε Επίσης  Γιατί πρέπει να βάζετε ένα σακουλάκι με τσάι στο ψυγείο σας

Και αφού τελειώσαμε με αυτό, πάμε να δούμε τώρα πώς θα τις συντηρήσεις τέλεια εκτός ψυγείου.

Αν έχεις αγοράσει άγουρες ντομάτες
Απλώστε τις ντομάτες σας σε ένα πιάτο, μια πιατέλα ή ένα μπολ πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας ή μία πετσέτα κουζίνας. Μην βάλετε την μία ντομάτα πάνω στην άλλη και αφήστε ένα πολύ μικρό κενό μεταξύ τους. Το κοτσάνι πρέπει να είναι προς τα κάτω μέχρι να ωριμάσουν.

Τοποθετήστε το πιάτο/μπολ σε ένα σκιερό και δροσερό μέρος της κουζίνας σας και αφήστε τις ντομάτες εκεί μέχρι να ωριμάσουν. Ανάλογα το πόσο άγουρες είναι, θα διατηρηθούν για 4-8 μέρες.

Διαβάστε Επίσης  Το κόλπο που θα κάνει τον ανεμιστήρα σας να λειτουργεί σαν κλιματιστικό

Αν οι ντομάτες σας είναι ώριμες
Διατηρήστε τις ντομάτες στο πιο δροσερό σημείο του σπιτιού με το κοτσάνι προς τα πάνω, σε ένα πιάτο, σε μια πιατέλα ή ένα μπολ στο οποίο έχετε στρώσει χαρτί κουζίνας ή πετσέτα. Προσπαθήστε να τις καταναλώσετε σύντομα (σε 2-4 μέρες) και αν παραωριμάσουν τρίψτε τις και κλείστε τον χυμό σε αποστειρωμένο βάζο με λίγο ελαιόλαδο.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση