Όταν το σεξ μπαίνει στη μηχανή αναζήτησης

Όταν το σεξ μπαίνει στη μηχανή αναζήτησης
Τα τελευταία χρόνια τα άτομα βομβαρδίζονται από διάφορες πληροφορίες σχετικά με τη σεξουαλικότητα
και τη σεξουαλική ζωή, οι οποίες προέρχονται από πολλές, διαφορετικές πηγές που συχνά είναι αναξιόπιστες.


Την επανάσταση βέβαια στο χώρο της πληροφορίας την έχουν φέρει οι διαδικτυακές μηχανές αναζήτησης, οι οποίες παρέχουν ενημέρωση σχετικά με ευαίσθητα κοινωνικά θέματα μέσα από δεδομένα που ανανεώνονται καθημερινά.


Τι στοιχεία όμως μας δίνει το Google όταν η βασική λέξη κλειδί στο πεδίο της αναζήτησης είναι το σεξ;


Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά ερωτήματα: «πόσο σεξ κάνει ο μέσος άνθρωπος;». Οι παραδοσιακές μελέτες δε φαίνεται να μπορούν να απαντήσουν στο ερώτημα αυτό. Με την ανάλυση των δεδομένων της Γενικής Κοινωνικής Έρευνας βρίσκει κανείς ότι οι ετεροφυλόφιλοι άνδρες άνω των 18, αναφέρουν κατά μέσο όρο 63 σεξουαλικές πράξεις ανά έτος, στο 23% των οποίων χρησιμοποιούν προφυλακτικό.


Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα 1.6 δισεκατομμύρια χρήσεις προφυλακτικού από ετεροφυλόφιλα ζευγάρια μέσα σε ένα έτος. Οι ετεροφυλόφιλες γυναίκες αναφέρουν κατά μέσο όρο 55 σεξουαλικές πράξεις, στο 16% τω οποίων χρησιμοποίησαν προφυλακτικό. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα περίπου 1.1 δις χρήσεις προφυλακτικού από ετεροφυλόφιλα ζευγάρια μέσα σε ένα έτος. Ποιος λέει την αλήθεια οι άνδρες ή οι γυναίκες;


Η απάντηση μάλλον είναι κανένας αφού κάθε χρόνο οι πωλήσεις των προφυλακτικών δεν ξεπερνούν τα 600 εκατομμύρια.


Οι παντρεμένοι είναι επίσης πιθανό να υπερβάλουν σχετικά με τη συχνότητα των σεξουαλικών επαφών.


Κατά μέσο όρο οι παντρεμένοι άνδρες κάτω των 65 αναφέρουν στις σχετικές έρευνες ότι κάνουν σεξ μια φορά την εβδομάδα και μόνο το 1% αναφέρει ότι ένα ολόκληρο χρόνο δεν είχε σεξουαλική επαφή. Οι παντρεμένες γυναίκες αναφέρουν ότι υπάρχει μια μείωση στη συχνότητα των επαφών, αλλά όχι μεγάλη.


Αν όμως εξετάσει κανείς το ζήτημα με τη βοήθεια της Google θα δει ότι ένα από τα κύρια παράπονα των παντρεμένων είναι η απουσία της σεξουαλικής δραστηριότητας.


Οι αναζητήσεις για «γάμος χωρίς σεξ» είναι 31/2 φορές πιο συχνές από τις αναζητήσεις για                   «δυστυχισμένος γάμος» και 8 φορές συχνότερες από τις αναζητήσεις για «γάμος χωρίς αγάπη». Παράλληλα, τα παράπονα για ένα σύζυγο που δε θέλει σεξ είναι 16 φορές περισσότερα από τα παράπονα για ένα σύζυγο που δεν είναι πρόθυμος να συζητήσει.


Ακόμα και τα ζευγάρια που δεν έχουν ακόμα παντρευτεί φαίνεται ότι αντιμετωπίζουν προβλήματα με τη συχνότητα της σεξουαλικής πράξης. Η αναζήτηση «σχέση χωρίς σεξ» έρχεται δεύτερη σε συχνότητα μετά την αναζήτηση για «σχέσεις κακοποίησης». Αυτό βέβαια αναδεικνύει πόσο φλέγων είναι το ζήτημα της κακοποίησης στις σχέσεις, καθώς και τη δυσκολία των ατόμων να ζητήσουν επώνυμα βοήθεια, επιλέγοντας τη βοήθεια του διαδικτύου.


Από τα δεδομένα της Google προκύπτει επίσης ότι τα ανύπαντρα άτομα είναι 51/2 φορές πιο πιθανό να παραπονεθούν για ένα σύντροφο που δε θέλει σεξ παρά για ένα σύντροφο που δεν απαντά στα γραπτά μηνύματα. Υπάρχουν επίσης περισσότερα παράπονα από την πλευρά των ανύπαντρων γυναικών παρά από την πλευρά των ανύπαντρων ανδρών. Στους παντρεμένους φαίνεται ότι άνδρες και γυναίκες παραπονιούνται εξίσου.


Από τη στιγμή που η σεξουαλική πράξη προσφέρει ευχαρίστηση, γιατί οι άνθρωποι δεν έχουν τόσο συχνές επαφές; Η αναζήτηση στο Google δίνει ένα πολύ σημαντικό λόγο: τις υπερβολικές ανησυχίες.


Η ανησυχία των ανδρών σχετικά με τα γεννητικά τους όργανα είναι ευρέως γνωστή εδώ και πολλά χρόνια, τα δεδομένα της αναζήτησης στο Google, όμως, αναδεικνύουν το βαθμό αυτής της ανησυχίας.


Οι άνδρες διατυπώνουν περισσότερες ερωτήσεις για το πέος τους παρά για οποιοδήποτε άλλο μέρος του σώματος. Υπολογίστηκε μάλιστα ότι ο αριθμός των ερωτήσεων για το ανδρικό μόριο ξεπερνούσε το συνολικό αριθμό ερωτήσεων σχετικά με τους πνεύμονες, το ήπαρ, τα πόδια, τα αυτιά, τη μύτη, το λαιμό και τον εγκέφαλο. Παράλληλα, είναι πιο πιθανό να αναζητήσουν πληροφορίες για τη μεγέθυνση του πέους από το να αναζητήσουν πώς να κουρδίσουν μια κιθάρα, να φτιάξουν μια ομελέτα ή να αλλάξουν ένα λάστιχο. Η κορυφαία τους ανησυχία μάλιστα φαίνεται να είναι εάν η χρήση στεροειδών έχει σαν αποτέλεσμα τη μείωση του μεγέθους του πέους, ενώ οποιαδήποτε απορία τους σχετικά με τη διαδικασία της γήρανσης σχετίζεται και πάλι με το ενδεχόμενο αλλαγών στο μέγεθος του πέους.


Ενδιαφέρονται και οι γυναίκες για το μέγεθος του πέους; Για κάθε αναζήτηση που κάνει η γυναίκα σχετικά με το ανδρικό πέος οι άνδρες κάνουν 170. Φυσικά, σε κάποιες περιπτώσεις οι γυναίκες ανησυχούν για το μέγεθος του οργάνου του συντρόφου, αλλά πάνω από το 40% αυτών ανησυχεί μήπως το μέγεθος είναι πολύ μεγάλο. Οι πληροφορίες που αναζητούν πιο συχνά οι γυναίκες σχετίζονται με τον πόνο κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής.


Η δεύτερη μεγαλύτερη ανησυχία των ανδρών όπως φαίνεται από τις διαδικτυακές τους αναζητήσεις είναι αυτή της πρόωρης κορύφωσης και συνοδεύεται από το ερώτημα του πώς μπορούν να μεγαλώσουν σε διάρκεια τις σεξουαλικές τους επαφές.


Γα ακόμα μια φορά οι ανησυχίες των γυναικών διαφέρουν, οι γυναίκες δεν αναζητούν τόσο συχνά πληροφορίες σχετικά με τη διάρκεια της πράξης, αλλά φαίνεται να ανησυχούν ιδιαίτερα όταν ο σύντροφός τους δυσκολεύεται να έρθει σε οργασμό.


Σχετικά με την ανησυχία των δύο φύλων για την εικόνα σώματος και την εξωτερική τους εμφάνιση, η στερεοτυπική αντίληψη που επικρατεί θέλει τις γυναίκες να ενδιαφέρονται συνολικά περισσότερο για την εξωτερική τους εμφάνιση σε σύγκριση με τους άνδρες. Η ανάλυση των δεδομένων του Google, όμως, δείχνει πως είναι πολλοί άνδρες που ασχολούνται σε μεγάλο βαθμό με την εμφάνιση του σώματός τους. Πιο συγκεκριμένα, το 42% των ανδρών φαίνεται να ενδιαφέρεται για την ομορφιά και το fitness, το 33% για την απώλεια βάρους και το 39% για επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής. Επίσης, σχεδόν όλες οι αναζητήσεις που ξεκινούσαν με «Πώς να» ήταν σχετικές με τους μαστούς , με το 20% να αναζητά λύση για το μεγάλο ανδρικό στήθος.


Αυτό σημαίνει ότι κάθε χρόνο στις ΗΠΑ υπάρχουν 7 εκατομμύρια αναζητήσεις, σχετικά με τη γυναικεία αυξητική στήθους. Οι επίσημες στατιστικές υποστηρίζουν ότι περίπου 300.000 γυναίκες προχωρούν τελικά, κάθε χρόνο, στην επέμβαση.


Μια επίσης πολύ σημαντική ανησυχία των γυναικών είναι το μέγεθος των γλουτών τους. Το 2004, οι γυναίκες αναζητούσαν πιο συχνά τρόπους για να μειώσουν το μέγεθος των γλουτών τους, ενώ το 2014 υπάρχουν περισσότερες αναζητήσεις για την αύξηση των γλουτών. Σήμερα, για κάθε 5 αναζητήσεις σχετικά με την αύξηση των μαστών υπάρχει μια σχετικά με τα εμφυτεύματα που χρησιμοποιούνται για την αύξηση των γλουτών.


Οι γυναίκες, όπως και οι άνδρες έχουν ερωτήσεις σχετικά με τα γεννητικά τους όργανα. Στην πραγματικότητα, έχουν σχεδόν τόσες ερωτήσεις για τον κόλπο τους όσες έχουν και οι άνδρες για το πέος τους. Οι ανησυχίες των γυναικών όμως, σχετίζονται κυρίως με την υγεία του κόλπου, αλλά τουλάχιστον το 30% των ερωτήσεων δηλώνουν άλλου τύπου ανησυχίες, οι οποίες σχετίζονται με την αποτρίχωση της περιοχής, τη σφριγηλότητά της, την οσμή και τη γεύση της.


Οι άνδρες από την άλλη αναζητούν πληροφορίες σχετικά με τα γεννητικά όργανα της συντρόφου, όσο συχνά οι γυναίκες αναζητούν πληροφορίες για το πέος του συντρόφου.


Η αναζήτηση στο Google αντανακλά αυτό που τα άτομα δε γνωρίζουν και χρειάζονται επιπλέον πληροφορίες.Εάν κάποιος δε γνωρίζει πώς να φτιάξει μια ομελέτα όμως, είναι πιο πιθανό να ρωτήσει κάποιον οικείο του, ενώ εάν θέλει πληροφορίες για την αυξητική πέους, μάλλον το διαδίκτυο είναι πιο προσφιλής πηγή δεδομένων.


Σε κάθε περίπτωση, η ανάλυση των δεδομένων από τις αναζητήσεις σχετικά με το σεξ, αναδεικνύει πως η ανησυχία για την εικόνα του σώματος και τη σεξουαλικότητα απασχολεί σε μεγάλο βαθμό και τους άνδρες και τις γυναίκες. Μια μεγάλη δυνατότητα που δίνει το διαδίκτυο στα άτομα είναι πέρα από το να εκφράσουν τις απορίες τους χωρίς να εκτεθούν, να δουν ότι οι ανησυχίες τους δεν είναι παράλογες ή αδικαιολόγητες στο βαθμό που υπάρχουν και άλλοι με τις ίδιες ανησυχίες. Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες υποφέρουν από σύγχυση και ανασφάλεια. Στην προσπάθεια τους να είναι ελκυστικοί στον /στην σύντροφο τους επικεντρώνονται με σκληρότητα και αυστηρή κριτική διάθεση στο σώμα τους και καταναλώνουν πολλή από την ενέργεια τους εκεί. Ίσως η ανακούφιση από αυτή την ανησυχία και τη σύγχυση να δώσει στο άτομο την ενέργεια που χρειάζεται, ώστε να επενδύσει στη σχέση και το σεξουαλικό σύντροφο.


Πηγή: mobile.nytimes.com
Διαβάστε Επίσης  Αυτά που σκοτώνουν την όρεξη για σεξ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *