Κέικ σοκολάτας με μέντα

Η σοκολάτα είναι η αγαπημένη όλων. Ο συνδυασμός της σοκολάτας με τη μέντα δίνει την πλούσια γεύση της σοκολάτας και στο τέλος αφήνει στον ουρανίσκο τη δροσιά της μέντας.

Υλικά

150 γρ. μαργαρίνη
250 γρ. ζάχαρη
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
9 κ.σ. κακάο
2 μεγάλα αβγά
120 γρ. καφέ εσπρέσσο
120 γρ. γάλα
½ κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

Για την κρέμα μέντας:
650 γρ. τυρί κρέμα
500 γρ. ζάχαρη άχνη
6 κ.γ. λικέρ μέντας
4 σταγόνες πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

Εκτέλεση

Χτυπάτε στο μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη, για 10 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν και να γίνουν κρέμα. Προσθέστε τα αβγά ένα-ένα και συνεχίζετε να χτυπάτε , μέχρι να ενωθούν με τα υπόλοιπα υλικά. Ρίχνετε σταδιακά το αλεύρι με το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι και χτυπάτε με το μίξερ ελαφριά. Βάζετε τον καφέ εσπρέσσο στο μείγμα του κέικ και ανακατεύετε με το χέρι. Χωρίζετε το μείγμα σε 2 φόρμες 22εκ. με λαδόκολλα και περιχύνετε με λίγο νερό την επιφάνεια του κέικ, για να γίνει επίπεδο και να μην φουσκώσει.Έπειτα το ψήνετε, σε προθερμασμένο φούρνο, για 25 λεπτά, στους 170 βαθμούς, μέχρι να βεβαιωθείτε ότι ατ κέικ έχουν ψηθεί. Κάντε το τεστ με το μαχαίρι και δείτε αν βγαίνει καθαρό το μαχαίρι όταν το βάλετε στο κέντρο του κέικ.

Διαβάστε Επίσης  Πατάτες στο φούρνο με πορτοκάλι

Στο μεταξύ ετοιμάζετε την κρέμα μέντας. Χτυπάτε στο μίξερ σε μια άλλη μπασκέτα απαλά το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη άχνη, για 5-6 λεπτά. Προσθέτετε το λικέρ μέντας και σταγόνες από πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής και συνεχίζετε να χτυπάτε για 1-2 λεπτά, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Στο τέλος πασπαλίζετε με τριμμένη σοκολάτα και ανακατεύετε απαλά με το χέρι.

Βγάζετε τα κέικ από το φούρνο, τα αφήνετε για 5 λεπτά, μέχρι να πέσει λίγο η θερμοκρασία και στη συνέχεια τα ξεφορμάρετε και τα αφήνετε να κρυώσουν εντελώς.
Απλώνετε το ¼ της κρέμας πάνω στο ένα κομμάτι κέικ και στη συνέχεια το καλύπτετε με το άλλο κέικ. Αλείφετε όλη την επιφάνεια του κέικ με την υπόλοιπη κρέμα, με τη βοήθεια μιας σπάτουλας από σιλικόνη. Καλό είναι να βουτάτε που και που την σπάτουλα σε ζεστό νερό για να φτιάξετε πιο λεία επιφάνεια.Μπορείτε να διακοσμήσετε το κέικ μέντας με γλάσο σοκολάτας και φύλλα μέντας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *