Μυγάκια τέλος: 5 τρόποι για να τα διώξεις μια και καλή

Μυγάκια τέλος: 5 τρόποι για να τα διώξεις μια και καλή

Μυγάκια τέλος: 5 τρόποι για να τα διώξεις μια και καλήΜυγάκια τέλος: 5 τρόποι για να διώξεις τα μυγάκια, τα κουνούπια, τις σκνίπες και τις μύγες από το σπίτι! Σήμερα λοιπόν θα δούμε πως μπορούμε να διώξουμε μια για πάντα τα μυγάκια και τις σκνίπες από το σπίτι μας και όχι μόνο. Τα μυγάκια και οι σκνίπες είναι ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Οι άνθρωποι που μένουν στην επαρχία ή σε περιοχές με έντονη βλάστηση, κάθε Καλοκαίρι – και όχι μόνο – ταλαιπωρούνται από μυγάκια και από σκνίπες. Ειδικά οι σκνίπες εκτός του ότι τσιμπάνε, μεταφέρουν και ασθένειες που φυσικά δεν θέλουμε να τις βάλουμε μέσα στο σπίτι μας.

Οι περισσότεροι λοιπόν, καταλήγουν να καταφεύγουν σε ισχυρά εντομοκτόνα για να απαλλαγούν από τα μυγάκια και τις σκνίπες. Όμως τα εντομοκτόνα σε πολλές περιπτώσεις βλάπτουν και τους ανθρώπους. Επίσης πολλά από τα εντομοκτόνα που χρησιμοποιούμε, δεν είναι φιλικά και προς το περιβάλλον.

Μυγάκια τέλος: 5 τρόποι για να τα διώξεις μια και καλήΧρησιμοποιήστε μηλόξυδο για να απαλλαγείτε από τα έντομα

Μπορεί να μην το γνωρίζατε όμως το μηλόξυδο είναι ένα θαυματουργό φάρμακο και φυσικά διώχνει τις σκνίπες και τα μυγάκια από τους χώρους μας. Στο daddy-cool.gr λοιπόν, θα σας πούμε πως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μηλόξυδο, για να απαλλαγείτε από μυγάκια και σκνίπες.

Αρχικά ζεσταίνουμε 1/2 φλιτζάνι μηλόξυδο. Στην συνέχει προσθέτουμε λίγες σταγόνες υγρού σαπουνιού πιάτων για να κάνουμε το υγρό βαρύτερο, οπότε και πιο δύσκολο για τα έντομα να δραπετεύσουν από αυτό. Τα μυγάκια και οι σκνίπες δε θα μπορέσουν να αντισταθούν από το μείγμα.

Διαβάστε Επίσης  Πως να ξεχωρίσετε το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο – Το τεστ της πατάτας

Μυγάκια τέλος: 5 τρόποι για να τα διώξεις μια και καλήΧρησιμοποιήσετε κόκκινο κρασί για να απαλλαγείτε από τα μυγάκια,σκνίπες και κουνούπια

Αν φτιάξετε ένα μείγμα με 1/2 φλιτζάνι κόκκινου κρασιού με 1 1/2 του φλιτζανιού νερού τότε θα φτιάξετε ένα θαυματουργό υλικό για να διώξετε τα μυγάκια και τις σκνίπες. Τοποθετήστε λοιπόν το βαζάκι με το μείγμα, στο σημείο που έχετε παρατηρήσει ότι συγκεντρώνονται τα περισσότερα μυγάκια ή έντομα.

Τα έντομα θα μπαίνουν μέσα στο μείγμα και δε θα μπορέσουν να δραπετεύσουν. Είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί να αδειάσετε το δοχείο και να φτιάξετε εκ νέου νέο μείγμα, αν έχετε πολλά έντομα στην περιοχή σας.

Με γάλα, ζάχαρη και πιπέρι διώχνετε τα μυγάκια από το σπίτι σας

Ζεσταίνετε δύο φλιτζάνια γάλα και στην συνέχεια προσθέτετε 8 κ.σ. ζάχαρη και 4 κ.σ. πιπέρι σε σκόνη. Στην συνέχεια αφήνετε το μείγμα σε ένα ρηχό πιάτο κοντά στο μέρος που συγκεντρώνονται πολλές μύγες και σκνίπες. Τα έντομα θα πάνε κατευθείαν στο μείγμα. Το μείγμα είναι βαρύ και δε θα μπορέσουν να πετάξουν ξανά.

Κι όμως! Τα φρούτα και τα λαχανικά αντιμετωπίζουν το πρόβλημα με τα μυγάκια και τις σκνίπες!

Φρούτα και λαχανικά έχουμε όλοι στο σπίτι μας. Μπορούμε να χαλαλίσουμε μερικά από τα φρούτα και τα λαχανικά μας για να απαλλαγούμε από τα μυγάκια και τις σκνίπες. Ίσως χρειαστείτε ένα μεγαλύτερο βάζο.

Διαβάστε Επίσης  Πως θα έχουμε ρούχα στην πένα χωρίς σιδέρωμα

Λιώνουμε λοιπόν τα χαλασμένα φρούτα και λαχανικά μας και τα βάζουμε στο βαζάκι. Τα συγκεκριμένα έντομα δε θα καταφέρουν να αντισταθούν σε αυτό το…γεύμα!

Χρησιμοποιήστε σπρέι με άρωμα λεμονιού για να διώξετε τα έντομα

Μπορείτε να ψεκάσετε την περιοχή που έχει τα περισσότερα μυγάκια και τις περισσότερες σκνίπες με σπρέι με έντονο το άρωμα του λεμονιού. Το άρωμα του λεμονιού δεν αρέσει σε αυτά τα έντομα κι έτσι θα τα απομακρύνετε από την περιοχή σας. Είναι ένα από τα πιο οικολογικά έξυπνα κόλπα του σημερινού μας άρθρου.

Δεν σκοτώνει αυτά τα έντομα. Απλά τα απομακρύνει. Αν θέλετε μπορείτε να αναμείξετε 2 φλυτζάνια ζεστό νερό με 10-15 σταγόνες ελαίου με λεμονόσπορο σε ένα μπουκάλι με αντλία ψεκασμού. Ψεκάστε λοιπόν τα σημεία που επιθυμείτε.

Μπορείτε επίσης με αυτό το φυσικό μείγμα να ψεκάσετε και τα φυτά σας. Είναι γνωστό ότι οι σκνίπες και τα μυγάκια συγκεντρώνονται σε μέρη υγρά με σκιά. Οπότε οι κήποι και οι πρασιές είναι ιδανικά σημεία γι’ αυτά τα έντομα. Σε αυτή την περίπτωση ανακατέψετε 4 φλυτζάνια νερού με 2 φλυτζάνια υγρό σαπούνι για τα πιάτα με άρωμα λεμόνι.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *