Μερομήνια – Τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα;

Μερομήνια – Τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα;Μερομήνια – Τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα;

Τα μερομήνια είναι ο εμπειρικός τρόπος για να προβλέψει κανείς τον καιρό. Ένας από αυτούς που έχουν «διδαχθεί» αυτόν τον τρόπο είναι ο Γιάννης Δρακακάκης.

Ο κ. Δρακακάκης είναι 47 ετών και διαθέτει πρατήριο βενζίνης στα Χανιά, ενώ πουλάει και πετρέλαιο θέρμανσης. Επειδή ο κόσμος πάντα τον ρωτούσε τι καιρό θα έχει τον χειμώνα, το 2003 ένας παππούς του έμαθε πώς να διαβάζει τον καιρό. Έτσι έμαθε να «διαβάζει» τα μερομήνια.

Διαβάστε Επίσης  Καιρός: Χειμωνιάτικες λιακάδες με τοπικές νεφώσεις πριν την έλευση του χιονιά

«Τα μερομήνια βγαίνουν τις πρώτες 12 μέρες του Αυγούστου. Κάθε μέρα είναι και ένας μήνας», δήλωσε ο κ. Δρακακάκης και εξήγησε την ονομασία αυτής της παράδοσης.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως παρατηρώντας αυτές τις συγκεκριμένες ημέρες το φεγγάρι κάνει τις προβλέψεις του. «Η επόμενη εβδομάδα θα είναι ηλιόλουστη και μετά θα ξεκινήσουν οι βροχές», σημείωσε.

Πώς θα είναι ο Δεκέμβριος

«Ο Δεκέμβριος θα είναι κρύος με βροχή και χιόνια, μέχρι τις 10 Ιανουαρίου, όπου και θα ακολουθήσουν οι Αλκυονίδες ημέρες».

Διαβάστε Επίσης  Θεσσαλονίκη: Παράτησε το μωρό στο αυτοκίνητο και πήγε για ψώνια σε πολυκατάστημα με τη φίλη της

Ο κ. Δρακακάκης αποκάλυψε πως έχει κάνει προβλέψεις μέχρι και τον Απρίλιο του 2022. Σύμφωνα με τον ίδιο ο χειμώνας θα είναι βαρύς, μέχρι και το Μάρτιο, ενώ το Πάσχα ο καιρός θα είναι καλοκαιρινός.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *