Γιατί να αγοράζεις σκόρδο όταν μπορείς πανεύκολα να το καλλιεργήσεις;

Γιατί να αγοράζεις σκόρδο όταν μπορείς πανεύκολα να το καλλιεργήσεις;

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το σκόρδο είναι ένα κοινό συστατικό σε όλες τις κουζίνες του κόσμου, χάρη στο γεγονός ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σχεδόν παντού και είναι απίστευτα υγιεινό.

Σταματήστε να Αγοράζετε Σκόρδο. ΑΥΤΟΣ είναι ο Τρόπος να Καλλιεργήσετε «Απεριόριστη» Ποσότητα μέσα στο Σπίτι σας! Ο,τι Καλύτερο!

Αμέτρητα τα οφέλη του για την υγεία, ενώ η μοναδική του γεύση και το άρωμά του εμπλουτίζει όλα τα είδη φαγητών.

Το σκόρδο είναι πλούσιο σε ισχυρές φαρμακευτικές ιδιότητες, καθώς έχει σε αφθονία αρκετά απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, ενώ παρέχει ελάχιστες θερμίδες, μόνο 42 θερμίδες ανά μερίδα.

Ωστόσο, θα επωφεληθείτε περισσότερο από αυτό αν καταναλώνετε οργανικό σκόρδο, και το καλλιεργείτε στο σπίτι σας αντί να το αγοράζετε από έξω, καθώς υπάρχει πιθανότητα να έχει εκτεθεί σε επικίνδυνα χημικά κατά την καλλιέργεια του.

Διαβάστε Επίσης  Οδηγίες παρασκευής θεραπευτικών ελιξιρίων με βότανα

Πρώτα απ’όλα, ας ξαναπούμε για τα πιο σημαντικά του οφέλη:

Προωθεί την καλή υγεία της Καρδιάς

Η κατανάλωση σκόρδου χαμηλώνει το ρίσκο για καρδιακές παθήσεις και βοηθάει το σώμα να επεξεργαστεί πιο εύκολα την χοληστερόλη. Επιπρόσθετα, μειώνει την αρτηριακή πίεση.

 

Ενισχύει το Ανοσοποιητικό Σύστημα

Το σκόρδο ενδυναμώνει αποτελεσματικά το ανοσοποιητικό σύστημα και πολεμάει τις αρρώστιες, όπως πχ το κοινό κρυολόγημα. Για να είμαστε πιο ακριβείς, η κατανάλωση σκόρδου μειώνει τις πιθανότητες να αρρωστήσουμε κατά 63%.

Προλαμβάνει τον καρκίνο

Οι ενώσεις θείου που βρίσκονται στο σκόρδο (diallyl disulphide, diallyl trisulphide και S-allyl cysteine) σταματούν την ανάπτυξη των καρκινικών όγκων και ενισχύουν την απάντηση του ανοσοποιητικού. Τα αποτελέσματα μελετών για το θέμ;α ανακοινώθηκαν το 1999 στο επιστημονικό περιοδικό «Nutrition Science News».

Διαβάστε Επίσης  Αποξηραμένα φρούτα για κάθε πρόβλημα υγείας!

 

Έτσι θα καλλιεργήσετε μόνοι σας, σκόρδο, στο σπίτι σας:

Σπάστε το σκόρδο σε κομμάτια και βάλτε τα σε υγρό, μαλακό έδαφος, και κοιτάξτε να είναι σε βάθος μερικών εκατοστών, με την αιχμηρή πλευρά τους στραμμένη προς τα έξω.

Στη συνέχεια, μόλις βλαστήσει, ποτίστε με νερό τακτικά, αλλά προσέξτε στην ποσότητα του.

Μην υπερχειλίζετε. Δεν χρειάζεται πολύ νερό.

Για να διατηρήσετε την υπέροχη γεύση του, κόψτε τα λουλούδια που ανθίζουν. Όταν φτάσουν στα 5-6 φύλλα τότε έχετε πετύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα!

Απολαύστε τα υγιεινά οφέλη, με τα δικά οργανικά σκόρδα μεγαλωμένα μέσα στο σπίτι σας!

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *