Βουλγάρικο “βέτο” στον Ζάεφ για τη μακεδονική γλώσσα

Βουλγάρικο “βέτο” στον Ζάεφ για τη μακεδονική γλώσσα

Ο Βούλγαρος υπουργός Άμυνας απαιτεί από τον Ζάεφ να σταματήσει να μιλά για μακεδονική γλώσσα. Ο Καρακατσάνοφ έκανε λόγο για “κατάχρηση από τον πρόεδρο της πΓΔΜ”.

“Φρένο”και μάλιστα με τρόπο που δεν σηκώνει αντιρρήσεις, βάζει στον ριψοκίνδυνο όπως αποδεικνύεται Ζόραν Ζάεφ, ο Βούλγαρος αντιπρόεδρος και υπουργός Άμυνας Κρασίμιρ Καρακατσάνοφ.

Όπως γράφει το Militaire.gr με δήλωσή του ο Βούλγαρος υπουργός Άμυνας κάνει σαφές στον Ζάεφ ότι αν συνεχίσει να υποστηρίζει πως η συμφωνία των Πρεσπών αναγνωρίζει “μακεδονική” γλώσσα, τότε ο ίδιος θα θέσει ζήτημα στην κυβέρνησή του για να μην υποστηριχθεί η είσοδος των Σκοπίων σε ΝΑΤΟ και ΕΕ!

Διαβάστε Επίσης  Νιού Τζέρσεϊ: Δολοφονία-μυστήριο 45χρονης ομογενούς και της οικογένειάς της

Να βάλει βέτο δηλαδή.

Ο Καρακατσάνοφ έκανε λόγο για “κατάχρηση από τον Ζάεφ” και χρειάστηκε να εκδώσει ανακοίνωση το ΥΠΕΞ των Σκοπίων για να “στρογγυλέψει” τα όσα έχει πει τις τελευταίες ημέρες ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας.Μπορεί τα Σκόπια να πιστεύουν ότι ο “αμερικανικός άνεμος” είναι αρκετός για να “φουσκώσουν τα πανιά” και να πλεύσουν προς το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Οι δηλώσεις που έχει κάνει τις τελευταίες ημέρες ο κ.Ζάεφ έχουν προκαλέσει πολύ μεγάλο πρόβλημα στην Αθήνα και στην ελληνική κυβέρνηση , η οποία έχει δείξει μέχρι τώρα την ανοχή της κατανοώντας τα εσωτερικά προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ. Ωστόσο είναι προφανές ότι υπάρχουν όρια τα οποία έχουν ξεπεραστεί από τον Ζάεφ.

Διαβάστε Επίσης  Ισχυρή θεραπεία για την γρίπη με μέλι, τζίντζερ και λεμόνι

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *