Το χρυσό γάλα, ρόφημα που μπορεί να αλλάξει τη ζωή σας

Το χρυσό γάλα, ρόφημα που μπορεί να αλλάξει τη ζωή σας

Το κύριο συστατικό στο χρυσό γάλα είναι ο κουρκουμάς, ένα μπαχαρικό που φημίζεται σε όλο τον κόσμο για τις πολλές ωφέλιμες ιδιότητές του. Οι συνταγές γι’αυτό το ισχυρό ρόφημα μπορεί να διαφέρουν εφόσον ο πολτός κουρκουμά παραμένει το κύριο συστατικό τους.

Μπορείτε να το φτιάξετε με αγελαδινό γάλα ή φυτικό γάλα, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Το σημαντικότερο πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι το χρυσό γάλα είναι πολύ υγιεινό και έχει αμέτρητες ωφέλειες για όλο σας το σώμα.

Ποιες είναι οι ωφέλειες από το χρυσό γάλα;

 

Το ενεργό συστατικό στο χρυσό γάλα είναι ο κουρκουμάς, που είναι πλούσιος σε θρεπτικά συστατικά και διαθέτει μια ποικιλία άλλων υγιεινών ιδιοτήτων. Ο κουρκουμάς περιέχει κουρκουμίνη και πολυφαινόλες, που επιτελούν πάνω από 150 θεραπευτικές λειτουργίες, πέρα από το ότι διαθέτει αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις και αντικαρκινικές ιδιότητες.

 

Η δράση της κουρκουμίνης είναι παρόμοια με τη δράση της κορτιζόνης, όμως με το επιπλέον πλεονέκτημα ότι η κουρκουμίνη δεν έχει δυσάρεστες παρενέργειες.

Ο κουρκουμάς είναι επίσης πολύ γνωστός ως φυσικό αντιβιοτικό, ικανό να προλαμβάνει τις λοιμώξεις, να βελτιώνει την κυκλοφορία και να αραιώνει τις βλέννες –συνιστάται ιδιαίτερα για τους ανθρώπους που υποφέρουν συνεχώς από κρυολογήματα, συμφόρηση, κόπωση και άλλα.

Το ρόφημα αυτό μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση ασθενειών και άλλων προβλημάτων υγείας που συνδέονται με την αρθρίτιδα και την οστεοαρθρίτιδα καθώς και άλλους πόνους στις αρθρώσεις και στους μυς. Λειτουργεί ως αναλγητικό για τη μείωση των πονοκεφάλων και άλλων ενοχλήσεων που οφείλονται στο άγχος.

Διαβάστε Επίσης  Ποια ώρα της ημέρας κάνεις το καλύτερο σεξ;

Η κατανάλωση χρυσού γάλακτος μπορεί ακόμα και να αναστρέψει τη νόσο του Αλτσχάιμερ στην αρχή της, όταν τα συμπτώματα αναπτύσσονται. Θα μπορούσε επίσης να προλάβει τη γνωστική εξασθένηση που συχνά συνδέεται με τα γεράματα.

Άλλες σημαντικές ωφέλειες του κουρκουμά που πρέπει να θυμάστε:

 

Έχει αντιοξειδωτικές, αντισηπτικές και αναλγητικές ιδιότητες.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και συμβάλλει στην πρόληψη των ασθενειών.
Καταπολεμά με φυσικό τρόπο τον καρκίνο.

Συμβάλλει στον έλεγχο των επιπέδων της χοληστερίνης και προλαμβάνει το φράξιμο των αρτηριών.

Κάνει καλό στην πεπτική σας υγεία.

Συμβάλλει στον καθαρισμό και στην αποτοξίνωση του συκωτιού.

 

Ρυθμίζει το μεταβολισμό και συμβάλλει στο αδυνάτισμα.

Μπορεί να μειώσει την υψηλή αρτηριακή πίεση.
Είναι ιδανικός για την προαγωγή της καλής υγείας του εγκεφάλου και της μνήμης.
Συνεισφέρει στην αντιμετώπιση των δερματικών προβλημάτων.
Μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των νευρολογικών διαταραχών.
Χαμηλώνει τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων.
Η συνταγή αυτή αξιοποιεί επίσης τις ωφέλειες του πιπεριού που περιέχει ένα ενεργό συστατικό γνωστό ως πιπερίνη, το οποίο διευκολύνει την απορρόφηση άλλων ενεργών συστατικών -ειδικά της κουρκουμίνης στον κουρκουμά.

Το χρυσό γάλα μπορεί να καταναλώνεται και για τη φροντίδα της ομορφιάς σας, επειδή είναι χαλαρωτικό, αναζωογονητικό και βοηθάει στην πρόληψη της πρόωρης γήρανσης. Συνιστάται ιδιαίτερα για να έχετε υγιή μαλλιά, επειδή προλαμβάνει την τριχόπτωση, καταπολεμά την πιτυρίδα και καταπραΰνει τους ερεθισμούς στο τριχωτό της κεφαλής.

Διαβάστε Επίσης  Goji berry για το ανοσοποιητικό και παχύ έντερο!

Πέρα από όλα τα παραπάνω, μπορείτε να καταναλώνετε κουρκουμά πριν πάτε να κοιμηθείτε για να προάγετε έναν πιο ξεκούραστο ύπνο.

Πώς θα φτιάξετε το χρυσό γάλα;

Υπάρχουν δύο βασικά βήματα για την προετοιμασία του χρυσού γάλακτος και θα έχετε ένα νόστιμο ρόφημα με αμέτρητες ωφέλειες για την υγεία.

Βήμα 1. Φτιάξτε τον πολτό κουρκουμά
Υλικά

1/4 φλιτζάνι τριμμένο κουρκουμά (30 γραμμάρια)
1/2 κουταλάκι του τσαγιού τριμμένο μαύρο πιπέρι (2,5 γραμμάρια)
1/2 φλιτζάνι φιλτραρισμένο νερό (125 ml)
Οδηγίες

Προσθέστε όλα τα υλικά σε ένα μικρό κατσαρολάκι και ζεστάνετέ τα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας καλά μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα. Βεβαιωθείτε ότι συνεχίζετε να ανακατεύετε μέχρι να έχετε έναν παχύρρευστο πολτό. Έπειτα αφήστε το μείγμα να κρυώσει, αδειάστε το σε ένα βάζο και αποθηκεύστε το στο ψυγείο.

Βήμα 2. Φτιάξτε το χρυσό γάλα
Υλικά

1 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου (250 ml). Μπορείτε επίσης να το φτιάξετε με γάλα σόγιας ή καρύδας. Το αγελαδινό γάλα αποτελεί επίσης μια επιλογή, εφόσον δεν έχετε δυσανεξία στη λακτόζη.
1 κουταλάκι του τσαγιού έλαιο καρύδας (5 ml).
1/4 κουταλάκι του τσαγιού πολτό κουρκουμά (1,25 γραμμάρια).
Μέλι.
Οδηγίες

Προσθέστε όλα τα υλικά εκτός από το μέλι σε ένα κατσαρολάκι. Ζεστάνετέ τα σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα. Απομακρύνετέ το από τη φωτιά πριν βράσει. Όταν έχει κρυώσει κάπως, προσθέστε το μέλι (κατά βούληση) και απολαύστε αυτό το νόστιμο ρόφημα.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *