Πως να φτιάξετε μόνες σας καστανή ζάχαρη στο σπίτι

 καστανή ζάχαρη

Πως να φτιάξετε μόνες σας καστανή ζάχαρη στο σπίτι

 

Οι διαιτολόγοι συνιστούν περισσότερο τη καστανή ζάχαρη σε σχέση με τη λευκή επειδή έχει υποστεί λιγότερη επεξεργασία έχει και σαν αποτέλεσμα να μην αυξάνει τόσο απότομα τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, αφού έχει σχετικά μικρότερο γλυκαιμικό δείκτη συγκριτικά με τη λευκή ζάχαρη.

Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει πως ο οργανισμός σου θα αφομοιώσει πιο ομαλά τα σάκχαρα αυτά, δεν θα υπάρξουν έντονες διακυμάνσεις στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και έτσι θα μπορέσεις να ρυθμίσεις αποτελεσματικότερα την όρεξή του, ενώ ο οργανισμός σου θα αποθηκεύσει μικρότερες ποσότητες λίπους.

Διαβάστε Επίσης  Η πρωινή γυμναστική μας αδυνατίζει!

Αν χρειάζεστε καστανή ζάχαρη, αλλά σας έχει τελειώσει μπορείτε να την φτιάξετε μόνες στο σπίτι, αρκεί να έχετε λευκή ζάχαρη και λίγο μελάσα.

Θα χρειαστείτε:

1 κούπα λευκή ζάχαρη
1 κ.σ. μελάσα

Εκτέλεση:

Σε ένα μπλέντερ χτυπάτε τη ζάχαρη με τη μελάσα, έως ότου η δεύτερη ενσωματωθεί πλήρως.
Εναλλακτικά, εάν δεν έχετε μπλέντερ, μπορείτε να ρίξετε τη ζάχαρη και τη μελάσα σε ένα μπολ και να χτυπήσετε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αυτό θα σας πάρει λίγη ώρα περισσότερη.
Εάν θέλετε η καστανή ζάχαρη να βγει πιο σκούρα, ρίχνετε 2 κ.σ. μελάσα. Γενικά, να έχετε κατά νου πως η αναλογία είναι: 1 κούπα ζάχαρη/1 κ.σ. μελάσα.

Διαβάστε Επίσης  Μάθε να ακούς τις ανάγκες του σώματός σου!

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *