Τα καρότα είναι η τέλεια λιχουδιά για τους σκύλους σας

Μία από τις πιο αγαπημένες τροφές των σκύλων είναι το καρότο.

Τα καρότα είναι η τέλεια λιχουδιά για τους σκύλους σας

Μία από τις πιο αγαπημένες τροφές των σκύλων είναι το καρότο. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε τους λόγους που το καρότο είναι η τέλεια λιχουδιά για τους τετράποδους φίλους μας.

1. Τα καρότα περιέχουν βήτα-καροτίνη

Η β-καροτίνη είναι ένα αντιοξειδωτικό που βοηθά στην προστασία των κυττάρων από βλάβες. Υπάρχουν στοιχεία που υποδηλώνουν ότι οι σκύλοι (ιδιαίτερα οι νέοι) είναι ικανοί να απορροφούν τη β-καροτίνη μέσω της διατροφής τους και να λαμβάνουν ανοσολογικά οφέλη.

Η β-καροτίνη είναι επίσης γνωστή για τα οφέλη που σχετίζονται με την όραση. Μπορεί να μην βελτιώσει την όραση του σκύλου σας, αλλά έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καταρράκτη.

2. Τα καρότα είναι εξαιρετική πηγή βιταμίνης Α

Η βιταμίνη Α είναι λιποδιαλυτή βιταμίνη που αποθηκεύεται σε λιπώδη κύτταρα σε όλο το σώμα, κυρίως εντός του ήπατος. Η βιταμίνη Α ωφελεί την όραση, την ανάπτυξη, το μεταβολισμό του σκύλου μας ενώ τον βοηθάει να κρατάει το τρίχωμα και το δέρμα του υγιές. Αν και σπάνια υπάρχει πιθανός κίνδυνος τοξικότητας στη βιταμίνη Α, όπως και με κάθε λιχουδιά, πρέπει να προσέχουμε τις ποσότητες και να τροφοδοτούμε πάντα με μέτρο. Τα καρότα μπορούν αποτελέσουν ένα τέλειο συμπλήρωμα στη διατροφή των σκύλων μας, αλλά δεν τα χρησιμοποιούμε για να αντικαταστήσουμε την τροφή τους.

Διαβάστε Επίσης  5 Πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε μπροστά στον σκύλο σας

3. Τα καρότα είναι χαμηλά σε θερμίδες και λίπος

Ψάχνετε για μια χαμηλή θερμιδική λιχουδιά για τον σκύλο σας; Τα καρότα είναι μια εξαιρετική επιλογή. Είναι εύκολο να κοπούν σε μικρά κομμάτια, και περιέχουν πολύ λίγο λίπος.

Ένα καρότο μεσαίου μεγέθους έχει 25 θερμίδες, 6 γραμμάρια υδατανθράκων και 2 γραμμάρια φυτικών ινών.

4. Τα καρότα είναι εύκολο να αναπτυχθούν στον κήπο

Τα πιο εύκολα λαχανικά που μπορούμε να σπείρουμε είναι τα καρότα. Τα καρότα είναι εύκολο και απλό να καλλιεργηθούν ακόμα και από τους πιο αρχάριους. Το μόνο μειονέκτημα που έχουν είναι ότι μπορεί να μην μεγαλώνουν πολύ, ειδικά αν τα φυτέψουμε σε βραχώδες έδαφος.

5. Τα καρότα υπάρχουν πάντα στο σπίτι

Ένας από τους λόγους που μου αρέσει να χρησιμοποιώ τα καρότα ως λιχουδιές για τον σκύλο μου είναι γιατί είναι κάτι που έχω πάντοτε μέσα στο ψυγείο. Δεν χρειάζεται να ανησυχώ για το ότι ξέχασα να αγοράσω λιχουδιές, γιατί ξέρω ότι θα έχω πάντα τα καρότα ως εφεδρικό.

6. Τα καρότα είναι φθηνά

Όσον αφορά την τιμή τα καρότα είναι ένα από τα πιο οικονομικά και αποδοτικά τρόφιμα στο σπίτι.

Διαβάστε Επίσης  6 τρόποι για να μην μυρίζει ο σκύλος σας

7. Τα καρότα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ίνες

Αν και οι φυτικές ίνες δεν θεωρούνται απαραίτητο θρεπτικό συστατικό για το σκυλί μας, παρέχουν πολλαπλά οφέλη. Μπορούν να βοηθήσουν με τα πεπτικά προβλήματα όπως η δυσκοιλιότητα, να αποτρέψουν τα προβλήματα του πρωκτικού αδένα, να βοηθήσουν στον έλεγχο του διαβήτη και στη διαχείριση του βάρους.

8. Τα καρότα είναι καλά για τα δόντια του σκύλου

Τα καρότα μπορεί να βοηθήσουν στην πρόληψη της συσσώρευσης πλάκας στα δόντια των σκύλων, αφαιρώντας τα σωματίδια τροφίμων και αυξάνοντας την παραγωγή σάλιου.

Τα καρότα περιβάλλονται από κυτταρίνη, μια μακρά αλυσίδα συνδεδεμένων μορίων σακχάρου, που οι σκύλοι δεν μπορούν να μεταβολίσουν. Στα ωμά καρότα (άψητα) η κυτταρίνη εμποδίζει τα σκυλιά να αξιοποιήσουν στο έπακρο τα θρεπτικά συστατικά των καρότων. Για να πάρει ο σκύλος μας τα περισσότερα θρεπτικά οφέλη από τα καρότα πρέπει να τα μαγειρέψουμε ή να τα καθαρίσουμε.

Εάν ο σκύλος σας δεν έχει φάει ποτέ καρότο και θέλετε να το εντάξετε στην διατροφή του μην ξεχνάτε ότι παν μέτρον άριστον, καθώς οι αλλαγές στη διατροφή μπορούν να προκαλέσουν πεπτικά προβλήματα και ορισμένα σκυλιά είναι πιο ευαίσθητα από άλλα.

https://www.govastileto.gr/pet/ta-karota-ine-i-telia-lixoudia-gia-tous-skilous-sas/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *