Πώς να απασχολήσετε τον σκύλο σας όταν βρέχει

Πώς να απασχολήσετε τον σκύλο σας όταν βρέχει
Πώς να απασχολήσετε τον σκύλο σας όταν βρέχει

Πώς να απασχολήσετε τον σκύλο σας όταν βρέχει

Όσοι έχετε σκύλο του οποίου η ενέργεια είναι ατελείωτη είμαι σίγουρη ότι έχει χρειαστεί να βρείτε τρόπους για να τον απασχολήσετε κατά τη διάρκεια της μέρας. Εάν δεν το κάνετε, ο σκύλος σας μπορεί να “εφεύρει” τις δικές του δραστηριότητες διασκέδασης με τα παπούτσια σας, τα βιβλία, τα έπιπλα ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να μασήσει.

Η βόλτα είναι ένας τρόπος να βοηθήσει τον γούνινος ζωηρό φίλος σας να εκτονωθεί. Τι γίνεται όμως όταν ο βροχερός καιρός, περιορίζει τις επιλογές σας δραματικά. Ευτυχώς, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε σε εσωτερικούς χώρους που μπορεί να κρατήσουν το σκύλο σας διανοητικά και σωματικά απασχολημένο.

Σκηνή 1η: Αστεία φωτογράφηση

Με όλες τις εντολές, το τρέξιμο γύρω γύρω και τις παράξενες θέσεις που απαιτούνται για να βγάλετε την τέλεια αστεία φωτογραφία, στο τέλος εκτός από το σκύλο σας θα κουραστείτε και εσείς. Μια ιδέα είναι να δοκιμάσετε (χωρίς να τον ζορίσετε) να κάνει ο σκύλο σας κάτι ανθρώπινο, όπως π.χ να φαίνεται ότι γράφει σε πληκτρολόγιο ή φορώντας ένα ζευγάρι γυαλιά να διαβάζει ένα παλιό βιβλίο. Ανεξάρτητα από την ιδέα που επιλέγετε, ο σκύλος σας θα πάρει αρκετή από την προσοχή σας, εσείς θα έχετε την τέλεια λήψη και σίγουρα θα περάσετε πολύ καλά και οι δύο.

Διαβάστε Επίσης  Ο σκύλος μου κουτσαίνει! Τι συμβαίνει; Βλέπετε τον σκυλάκο σας να κουτσαίνει ξαφνικά;

Σκηνή 2η: Παιχνίδια διανομής φαγητού

Υπάρχουν πολλά τέτοια παιχνίδια τα οποία λατρεύουν οι μικροί μας φίλοι (ή τουλάχιστον λατρεύουν αυτό που είναι μέσα, αλλά αυτό δεν έχει σημασία, σωστά;). Τέτοια παιχνίδια είναι πρακτικά όχι μόνο για τις βροχερές μέρες, αλλά κάθε φορά που ο σκύλος σας «κολλάει» με κάτι και θέλετε να του αποσπάσετε την προσοχή. Απλά ρίξτε λίγο φαγητό μέσα και αφήστε τον μικρό σας φίλο να το κυλάει, να το δαγκώνει και να το κυνηγάει σε όλο το δωμάτιο μέχρι να κουραστεί ή να μην μένει τίποτα μέσα. Με την παχυσαρκία των σκύλων να είναι ένα σημαντικό ζήτημα που απασχολεί την κοινότητα των σκύλων, παρακαλώ, θυμηθείτε να διαχειριστείτε τις λιχουδιές με υπευθυνότητα.

Σκηνή 3η : Σκυλομπόουλινγκ

Αν έχετε παιδιά, τότε το σκυλομπόουλινγκ είναι μια δραστηριότητα στην οποία μπορείτε να τα εμπλέξετε και εκείνα. Πρώτα, συγκεντρώστε όσες κενές πλαστικές φιάλες δύο λίτρων μπορείτε – αυτές θα είναι οι κορίνες. Στη συνέχεια, πηγαίνετε σε ένα μεγάλο διάδρομο ή σε άλλη περιοχή του σπιτιού σας, όπου υπάρχει αρκετός χώρος για να τρέξει ο σκύλος σας. Στερεώστε όλες τις κορίνες στο τέλος του δωματίου σε τριγωνικό σχηματισμό μπόουλινγκ. Τέλος, χρειάζεστε ένα μπαλάκι του τένις το οποίο θα το κυλήσετε προς τις κορίνες. Αυτό το μαγικό κίτρινο πραγματάκι θα ενεργοποιήσει σίγουρα το σκύλο σας, ο οποίος τρέχοντας να το πιάσει θα λειτουργήσει ο ίδιος σαν μπάλα του μπόουλινγκ (τα μπουκάλια είναι ελαφριά όποτε δεν υπάρχει κίνδυνος να τραυματιστεί). Νικητής σε αυτό το παιχνίδι είναι σίγουρα ο σκύλος σας!

Διαβάστε Επίσης  Γιατί πρέπει να αλλάξετε τροφή στη γάτα σας σταδιακά;

Σκηνή 4η: Μαθαίνετε μια νέα εντολή ή απλά φρεσκάρετε τις παλιές

Οι σκύλοι μας στη βόλτα ασκούνται και σωματικά και διανοητικά. Η εκπαίδευση μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να τους κρατήσετε διανοητικά ενεργητικούς, ακόμα όταν είστε «κολλημένοι» μέσα λόγω βροχής.

Σκηνή 5η: Πηγαίνετε έξω

Οι σκύλοι είναι αδιάβροχοι, οπότε μην αφήσετε λίγη βροχή να σας τρομάξει. Αν είναι ακόμα γεμάτος ενέργεια μετά τις τέσσερις πρώτες προτεινόμενες δραστηριότητες, ίσως ήρθε η ώρα να ρίξετε ένα αδιάβροχο πάνω σας (ή όχι) και να βγείτε έξω. Είτε πρόκειται για μια γρήγορη βόλτα κατά μήκος της κανονικής διαδρομής, είτε για μια μεγαλύτερη (απαιτούνται γαλότσες) στην ύπαιθρο, όπου θα τρέχετε και θα τσαλαβουτάτε μαζί με το μικρό σας φίλο στις λακκούβες, ένα είναι το σίγουρο: Ενέργεια ΤΕΛΟΣ. Ωστόσο, ο χρόνος που θα αφιερώσετε για να τον καθαρίσετε μετά σίγουρα θα εξαντλήσει και τη δική σας ενέργεια.

Μετά από μια τέτοια γεμάτη ημέρα αυτό που μένει είναι να πάμε για ύπνο. Και τι πιο τέλειο από το να κοιμάσαι αγκαλιά με το σκύλο σου ακούγοντας τη βροχή!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *