Επτά συνήθειες για να έχετε υγιή καρδιά

Επτά συνήθειες για να έχετε υγιή καρδιά

Επτά συνήθειες για να έχετε υγιή καρδιά

Αν θέλετε να ζήσετε μια μακρά και υγιή ζωή θα πρέπει να φροντίζετε την καρδιά σας. Και αυτό γίνεται ακόμη πιο σημαντικό αν λάβουμε υπόψη πως σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων οι καρδιακές παθήσεις είναι η κύρια αιτία θανάτου στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μερικοί παράγοντες κινδύνου για καρδιακές παθήσεις είναι ο διαβήτης, δίαιτες με υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λίπη, οικογενειακό ιστορικό υγείας, παχυσαρκία … Ο κατάλογος συνεχίζεται και συνεχίζεται.

Υπάρχουν όμως και τα καλά νέα γιατί μπορείτε να υιοθετήσετε κάποιες συνήθειες και να προστατέψετε την υγεία της καρδιάς. Κάποιες ίσως τις γνωρίζετε ήδη. Τώρα εάν τις ακολουθείτε ή όχι είναι μια άλλη ιστορία.

Υιοθετήστε μια υγιή και ισορροπημένη διατροφή.

Η μεσογειακή διατροφή που είναι πλούσια σε ψάρια, όσπρια, φρούτα και λαχανικά, καρύδια και ελαιόλαδο αποτελεί το κλειδί για να έχετε υγιή καρδιά.

Διαβάστε Επίσης  Κοροναϊός – Γιατί προσβάλλονται και οι πλήρως εμβολιασμένοι;

Ασκηθείτε.

Η άσκηση και ο ενεργός τρόπος ζωής είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία της καρδιάς. Το περπάτημα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε, αν δεν έχετε ασκηθεί άλλη φορά. Οι αερόβιες δραστηριότητες όπως το γρήγορο περπάτημα, το τζόκινγκ, το ποδήλατο, το κολύμπι κλπ. είναι ιδανικές για να έχετε ευεξία. Πριν ξεκινήσετε ένα πρόγραμμα γυμναστικής να επικοινωνείτε με τον γιατρό σας.

Επισκεφθείτε τον γιατρό σας.

Πότε ήταν η τελευταία φορά που πήγατε για έλεγχο ; Με την τακτική παρακολούθηση του γιατρού σας, μπορείτε να καταλάβετε καλύτερα το σώμα σας και τις ανησυχίες σας για την υγεία (και όχι μόνο για την υγεία της καρδιάς).

Σταματήστε το κάπνισμα

Η διακοπή του καπνίσματος είναι ίσως το καλύτερο πράγμα που μπορεί να κάνει ένας καπνιστής για την υγεία του. Σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Καρκίνου το κάπνισμα είναι μια σημαντική αιτία καρδιαγγειακών παθήσεων.

Διαβάστε Επίσης  Γιατί δεν πρέπει να κοιμόμαστε πολύ το μεσημέρι

Να κοιμάστε σωστά

Το Centers for Disease Control and Prevention υποστηρίζει πως οι ενήλικες που κοιμούνται λιγότερες από επτά ώρες τη νύχτα είναι πιο πιθανό να έχουν προβλήματα υγείας, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού επεισοδίου.

Δοκιμάστε τον διαλογισμό

Το άγχος είναι επιζήμιο για την καρδιά. Το χρόνιο άγχος αυξάνει τα επίπεδα των ορμονών του στρες που κυκλοφορούν στην κυκλοφορία του αίματος και οδηγεί σε αύξηση του καρδιακού ρυθμού και της αρτηριακής πίεση, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι πιθανότητες για καρδιαγγειακά νοσήματα. Ο διαλογισμός σας χαλαρώνει και διώχνει τις αγχωτικές σκέψεις.

Πηγαίνετε στον οδοντίατρο

Ναι, η στοματική υγεία μπορεί επίσης να έχει επίδραση στην καρδιά. Μελέτες έχουν δείξει ότι η φλεγμονή που σχετίζεται με την ασθένεια των ούλων και την περιοδοντική νόσο αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακής νόσου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *