Φωτιά Εύβοια: Σε κατάσταση συναγερμού τρία χωριά

Φωτιά Εύβοια: Σε κατάσταση συναγερμού τρία χωριά

Σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί τρία χωριά στην Εύβοια λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται στην περιοχή Αγριλίτσα, με την πυροσβεστική να έχει ζητήσει από τους κατοίκους των χωριών Σταυρός, Κοντοδεσπότη και Μακρυμάλλη να συγκεντρωθούν σε ένα κεντρικό σημείο και να είναι έτοιμοι για προληπτική απομάκρυνση -εάν κάτι τέτοιο κριθεί απαραίτητο.

Η πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή τα ξημερώματα κατακαίει συμπαγές πευκοδάσος Natura, που είναι καταφύγιο άγριας ζωής.

Διαβάστε Επίσης  Ανείπωτη τραγωδία στα Ιωάννινα: Νεκρή 20χρονη φοιτήτρια που νοσηλευόταν με αμυγδαλίτιδα - Δεν είχε ιατρικό ιστορικό

Νωρίτερα, όπως δήλωσε ο δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εκκενώθηκε προληπτικά και το μοναστήρι Μακρυμάλλης Παναγία Θεοτόκος.

Σύμφωνα με τον περιφερειακό διοικητή των πυροσβεστικών δυνάμεων στη Στερεά κ. Βαγγέλη Παληό που μίλησε στο ΑΠΕ:

«Η φωτιά βρίσκεται σε δασώδη περιοχή ιδιαίτερα δύσβατη την οποία δεν μπορούν να προσεγγίσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις».

Στη «μάχη» της κατάσβεσης έχουν ριχτεί 39 πυροσβεστικά οχήματα με 80 πυροσβέστες 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με 41 πυροσβέστες.

Διαβάστε Επίσης  Θρίλερ στο Σουφλί : Βρέθηκε μαχαιρωμένη σε γκρεμό η 28χρονη επικεφαλής του καρναβαλιού

περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *