Φυσικές θεραπείες και ανακουφίστε τη ρευματοειδή αρθρίτιδα

Φυσικές θεραπείες και ανακουφίστε τη ρευματοειδή αρθρίτιδα

Παρότι είναι πάντα προτιμότερο να συμβουλευτείτε έναν ειδικό για τις καταλληλότερες επιλογές, αυτές οι φυσικές θεραπείες μπορούν να σας βοηθήσουν αρκετά στην καταπολέμηση των συμπτωμάτων της ρευματοειδούς αρθρίτιδας.

Αν έχετε ρευματοειδή αρθρίτιδα, θα πρέπει να συνεχίσετε τη συνηθισμένη ιατρική φροντίδα, αλλά υπάρχουν και ορισμένες φυσικές θεραπείες που μπορούν να σας βοηθήσουν ν’ ανακουφιστείτε από τον πόνο και την ακαμψία. Όπως και να έχει, πριν δοκιμάσετε οποιαδήποτε από τις σπιτικές φυσικές θεραπείες, σας συνιστούμε να ρωτήσετε τον γιατρό σας ποιες σας ταιριάζουν.

Παρακάτω, θα μάθετε σχετικά με ορισμένες φυσικές θεραπείες ώστε ν’ ανακουφίστε τη ρευματοειδή αρθρίτιδα. Η ρευματοειδής αρθρίτιδα είναι μια φλεγμονώδης νόσος η οποία μπορεί να επηρεάσει πολλαπλές αρθρώσεις στο σώμα.

Πρόκειται για μια αυτοάνοση ασθένεια κατά την οποία το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος – που κανονικά προστατεύει το σώμα από μολύνσεις – επιτίθεται λανθασμένα στις αρθρώσεις.

Σίγουρα, η σοβαρότητα και η διάρκεια της ασθένειας μπορεί να διαφέρει σημαντικά από άτομο σε άτομο. Γενικά, τα ξεσπάσματα της ρευματοειδούς αρθρίτιδας περιλαμβάνουν πόνο στις αρθρώσεις, πρήξιμο, ακαμψία, και γενική κόπωση.

Αυτά τα συμπτώματα ίσως γίνουν εμπόδιο στις καθημερινές σας δραστηριότητες και μπορεί να διαφέρουν σε ένταση. Επιπλέον, τα αίτια αυτής της ασθένειας πηγάζουν από εξωτερικούς παράγοντες όπως άγχος, μολύνσεις, ή απλά κακή ξεκούραση.

Αυτές είναι ορισμένες φυσικές θεραπείες που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι για ν’ ανακουφίσετε τη ρευματοειδή αρθρίτιδα.

1. Κουρκουμάς

Κουρκουμάς και ανακουφίστε τη ρευματοειδή αρθρίτιδαΤα ενεργά συστατικά του κουρκουμά έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Έτσι, έχει φανεί ότι ο κουρκουμάς βοηθά στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος.

Επιπροσθέτως, μια μελέτη η οποία δημοσιεύθηκε το 2016 επιβεβαιώνει πως το εκχύλισμα κουρκουμά φαίνεται να μειώνει τα συμπτώματα της αρθρίτιδας. Αν και περαιτέρω έρευνα είναι απαραίτητη, το μπαχαρικό αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μέσω χρωματισμού των ροφημάτων σας και των συνταγών σας.

Διαβάστε Επίσης  Θεραπευτικά βότανα για τον καθαρισμό και την ενδυνάμωση των βρόγχων

και ανακουφίστε τη ρευματοειδή αρθρίτιδα

Tο τσάι τσουκνίδας μπορεί να γίνει μια υπέροχη φυσική θεραπεία για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα. Το φυτό αυτό έχει διουρητικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που βοηθούν στην αποβολή των ακαθαρσιών από το αίμα. Παρομοίως, είναι εξαιρετικές για την αντιμετώπιση του πόνου και του πρηξίματος που προκαλούνται από την αρθρίτιδα.

Η συχνή κατανάλωση τσουκνίδας επιτρέπει την αποβολή μεγάλης ποσότητας ουρικού οξέως. Κατ’ επέκταση, το τσάι αυτό είναι μια φυσική θεραπεία και για την ουρική αρθρίτιδα. Όμως, είναι σημαντικό να μην το πίνετε μαζί με άλλα διουρητικά ή φάρμακα για να μπορέσετε να ρίξετε την πίεσή σας.

3. Τζίντζερ

 Τζίντζερ και ανακουφίστε τη ρευματοειδή αρθρίτιδαΤο τζίντζερ συνιστάται για άτομα με χρόνιο πόνο και πρήξιμο. Μπορείτε να το προσθέσετε στα φαγητά σας ή να πάρετε συμπληρώματα που το περιέχουν.

Από την άλλη, το αιθέριο έλαιο τζίντζερ μπορεί να περιέχει συμπλέγματα τα οποία σας επιτρέπουν ν’ ανακουφίσετε τη ρευματοειδή αρθρίτιδα. Μια μελέτη του 2016 δείχνει ότι η χρήση αιθέριου ελαίου τζίντζερ μπορεί να μειώσει τη χρόνια φλεγμονή στις αρθρώσεις.

«Η καλή υγεία είναι κάτι που δεν αγοράζεται. Ωστόσο, μπορεί να είναι ένας εξαιρετικά πολύτιμος αποταμιευτικός λογαριασμός.»

 

4. Χυμός με πορτοκάλι, σκόρδο και μαϊντανό

Ο συνδυασμός αυτών των φυσικών συστατικών έχει ως αποτέλεσμα έναν αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτικό χυμό που ανακουφίζει από τα αρνητικά συμπτώματα της αρθρίτιδας. Περιέχει βιταμίνες B και C, και μέταλλα – ασβέστιο και κάλιο – τα οποία είναι σημαντικότατα για την ενδυνάμωση των αρθρώσεων.

Συστατικά
2 σκελίδες σκόρδο
5 κλωνάρια μαϊντανό
Τον χυμό από 5 πορτοκάλια
Οδηγίες
Ξεφλουδίστε και κόψτε το σκόρδο ώστε να γίνει ευκολότερη η μίξη.
Προσθέστε τα μαζί με τον μαϊντανό και τον χυμό από τα πορτοκάλια στο μπλέντερ και ανακατέψτε για 3 λεπτά.
Πιείτε αμέσως.

Διαβάστε Επίσης  Πώς τα καρότα σε βοηθούν να χάσεις κιλά!!!

 

5. Έλαιο νυχτολούλουδου και ανακουφίστε τη ρευματοειδή αρθρίτιδα


Κάψουλες αιθέριου ελαίου νυχτολούλουδου

Το έλαιο νυχτολούλουδου είναι πλούσιο σε γ-λινολενικό οξύ, έναν τύπο ωμέγα-6 λιπαρού οξέος. Όταν καταναλώνεται, το σώμα το μετατρέπει σε ένα πανίσχυρο αντιφλεγμονώδες. Μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των συμπτωμάτων της αρθρίτιδας, όπως είναι η ευαισθησία, ο πόνος στις αρθρώσεις, και η ακαμψία. Το έλαιο νυχτολούλουδου περιέχει επίσης βήτα-αμυρίνη, που είναι επίσης ένα αντιφλεγμονώδες σύμπλεγμα.

Για την ακρίβεια, η Ένωση για την Αρθρίτιδα συνιστά στα άτομα με αρθρίτιδα να λαμβάνουν από 540 mg έως και 2,8 γραμμάτια έλαιο νυχτολούλουδου σε καθημερινή βάση. Όμως, θα πρέπει να χωρίζετε σε δόσεις, για τουλάχιστον 6 μήνες.

Να θυμάστε, το έλαιο νυχτολούλουδου θα πρέπει να λαμβάνετε με προσοχή και σύνεση προς αποφυγή πρόκλησης ζημιάς στο συκώτι, καθώς αυτό το φυτό περιέχει πιθανώς επιβλαβή συμπλέγματα, τη λεγόμενη αλκαλοειδή πυρρολιζιδίνη.

6. Βασιλικός

Ο βασιλικός περιέχει μια ευρεία ποικιλία πιθανών θεραπευτικών συμπλεγμάτων. Επίσης, το αιθέριο έλαιο βασιλικού περιέχει κινεόλη, η οποία έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Επιπλέον, περιέχει και λιναλοόλη, ένα σύμπλεγμα που καταπολεμά τις φλεγμονές. Το αιθέριο έλαιο βασιλικού είναι πολύ αποτελεσματικό για τη μείωση του πρηξίματος στις αρθρώσεις.

Τέλος, να θυμάστε ότι πρέπει να πάτε σε κάποιον ειδικό αν έχετε αυτά τα συμπτώματα τις ρευματοειδούς αρθρίτιδας. Είναι σημαντικό να αντιμετωπίσετε την ασθένεια το συντομότερο δυνατό για να βελτιώσετε την ποιότητα ζωής σας.

πηγή

ΑΛΛΕΣ ΦΥΣΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΕΔΩ

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *