Ο λυκίσκος με τις καταπραϋντικές ιδιότητες

Ο λυκίσκος με τις καταπραϋντικές ιδιότητες

Το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό όταν σκεφτόμαστε τον λυκίσκο, είναι η μπύρα μιας και συνιστά ένα από τα βασικά συστατικά του δροσιστικού αυτού ποτού, προσδίδοντας το χαρακτηριστικό άρωμα και την ιδιαίτερη γεύση της.

Γνωστός με την επιστημονική ονομασία Humulus Lupulus, ο λυκίσκος είναι ένα πολυετές αναρριχητικό φυτό. Ευδοκίμησε για πρώτη φορά στην Ευρώπη, ενώ στις μέρες μας καλλιεργείται συστηματικά σχεδόν, σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η φήμη του διαδόθηκε σε κάθε γωνιά της γης, όχι επειδή αποτελεί κύριο συστατικό της μπύρας, άλλωστε τα πρώτα χρόνια η μπύρα παρασκευαζόταν χωρίς την προσθήκη λυκίσκου, αλλά εξαιτίας των ισχυρών φαρμακευτικών ιδιοτήτων του.

Διαβάστε Επίσης  Εκχύλισμα σπόρων γκρέιπφρουτ

Την εποχή που οι φαρμακοβιομηχανίες και τα παράγωγα τους απουσίαζαν από την ζωή του ανθρώπου, η μόνη λύση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας, ήταν η φύση. Κάπου εκεί, ανάμεσα στην πληθώρα θεραπευτικών βοτάνων, βρισκόταν και ο λυκίσκος. Ένα φυτό με ισχυρές ευεργετικές δράσεις που βοηθούσε στην πρόληψη και τη θεραπεία ασθενειών.

Ιδιότητες που αξιοποιήθηκαν πρώτα από την παραδοσιακή ιατρική, έπειτα από την βιομηχανία της ζυθοποιίας, αφού όπως διαπιστώθηκε ο λυκίσκος ήταν το μόνο συστατικό που παρέτεινε τη διάρκεια ζωής της, αποτρέποντας τη δημιουργία βακτηρίων και σήμερα από την σύγχρονη ιατρική, καθώς διατίθεται σε όλα τα φαρμακεία της χώρας μας σε διάφορες μορφές αλλά και ως πρόσθετο σε διάφορα προϊόντα υγείας και περιποίησης των μαλλιών και της επιδερμίδας.

Διαβάστε Επίσης  Πρόπολη – Το φυσικό αντιβιοτικό

ΑΛΛΕΣ ΦΥΣΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΕΔΩ

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *