Γιατί δεν πρέπει να οδηγείς με τον σκύλο σου στη θέση του συνοδηγού;

Γιατί δεν πρέπει να οδηγείς με τον σκύλο σου στη θέση του συνοδηγού;

Το να οδηγείς έχοντας τον σκύλο σου στη θέση του συνοδηγού έχει κάτι το μποέμ. Ωστόσο, όσο και αν κλαψουρίζει ή σε κοιτάζει με τα puppy eyes του, δεν πρέπει να του επιτρέπεις να έρχεται δίπλα σου.

Ατυχήματα

Ατυχήματα συμβαίνουν και μάλιστα πολύ γρήγορα. Εκατοντάδες σκυλιά τραυματίζονται σοβαρά σε τροχαία. Γιατί; Επειδή οι κηδεμόνες τους γίνονται λίγο μαλακοί στο κομμάτι της ασφάλειας. Ναι ΟΚ, το να χαλάσεις το χατίρι στον σκύλο σου είναι από μόνο του ένα δύσκολο task.

Αν σε μια τέτοια κατάσταση, το κατοικίδιό σου είναι μέσα στο αυτοκίνητο και στη θέση του συνοδηγού, είναι πολύ πιθανό να χτυπήσει. Μάλιστα, άσχημα. Δε χρειάζεται να γίνουμε τόσο αναλυτικοί για το πώς ακριβώς μπορεί να συμβεί κάτι κακό. Απλά σκέψου αν θα άφηνες ένα αγαπημένο σου πρόσωπο, να καθίσει δίπλα σου χωρίς ζώνη ασφαλείας.

Διαβάστε Επίσης  Πώς θα διαλέξετε τη σωστή τροφή για τον σκύλο σας;

Επίσης, έχε στο μυαλό σου, πως σε περίπτωση που κάτι κακό συμβεί, κατά τη διάρκεια του απεγκλωβισμού από το αμάξι, οι σκύλοι βγαίνουν τρέχοντας από το αυτοκίνητο. Λόγω στρες τρέχουν και είναι πολύ πιθανό να χαθούν ή να χτυπηθούν από άλλα αυτοκίνητα μέσα στην κίνηση.

Αερόσακοι

Το Center for Disease Control and Prevention δηλώνει πως τα παιδιά κάτω των 13 ετών δεν πρέπει να μετακινούνται όντας στο μπροστινό κάθισμα. Αυτό γιατί οι αερόσακοι μπορούν να προκαλέσουν σοβαρή ζημιά σε μια σύγκρουση. Κατά πάσα πιθανότητα, έχει περισσότερο να κάνει με το ύψος, παρά με την ηλικία. Αφού το θέμα είναι όταν οι αερόσακοι ενεργοποιούνται, πρέπει να φτάνουν το στήθος του επιβάτη και όχι τον λαιμό.

Σύμφωνα με την American Veterinary Medical Association, οι ίδιοι κίνδυνοι συντρέχουν και για τους σκύλους. Ένας σκύλος που κάθεται στην αγκαλιά του οδηγού ή του συνοδηγού, θα μπορούσε να τραυματιστεί σοβαρά (ή να σκοτωθεί, συγγνώμη) από έναν αερόσακο.
Απόσπαση

Διαβάστε Επίσης  4 Οκτωβρίου:Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων

Αν συνηθίζεις να παίρνεις μαζί σου τον μικρό σου φίλο σε δραστηριότητες, μάλλον δεν έχει συνδέσει το αυτοκίνητο με τον κτηνίατρο. Είναι πολύ πιθανό να έχει υπερένταση κατά τη διαδρομή και να είναι πολύ χαρούμενος.

Αυτό από μόνο του σε αποσπά από την οδήγηση γιατί νιώθεις την ανάγκη να το χαϊδέψεις ή να του πεις να καθίσει ήρεμα για να είσαι συγκεντρωμένη στον δρόμο.

Οι μικρόσωμοι σκύλοι, ειδικά, μπορεί να “χωθούν” στα πόδια σου και να σε δυσκολεύουν να πατήσεις το φρένο, το γκάζι ή τον συμπλέκτη.
Άνεση

Ο σκύλος δε θα είναι πραγματικά άνετος αν κάθεται στο μπροστινό κάθισμα, αφού δε θα μπορεί να ξαπλώνει. Ειδικά όταν πρόκειται για μεγάλες διαδρομές, το ιδανικό είναι να προμηθευτείς ένα ειδικό κάθισμα για τις πίσω θέσεις. Αυτό σε συνδυασμό με την αγαπημένη του κουβέρτα είναι ο ιδανικός και πιο βολικός τρόπος για να ταξιδέψει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *