«Έσπασαν» τα ισόβια για τον πρώην αστυνομικό που δολοφόνησε την 6χρονη κόρη του

«Έσπασαν» τα ισόβια για τον πρώην αστυνομικό που δολοφόνησε την 6χρονη κόρη του

«Έσπασαν» τα ισόβια για τον 61χρονο πρώην αστυνομικό που σκότωσε την 6χρονη κόρη του, Στέλλα και πέταξε το πτώμα της σε κάδο απορριμμάτων, στην Αγία Βαρβάρα, τον Απρίλιο του 2017.

Αν και ομόφωνα οι δικαστές του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας τον έκριναν ένοχο, χωρίς μειωμένο καταλογισμό, εντούτοις του αναγνώρισαν το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου που τον «έσωσε» από τα ισόβια που του είχαν επιβληθεί σε πρώτο βαθμό.

Ο πρώην αστυνομικός καταδικάστηκε σε κάθειρξη 20 ετών και έξι μηνών και 5ετή στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της περιύβρισης νεκρού όπως και πρωτοδίκως.

Στην απολογία του πάντως ο 61χρονος επικαλέστηκε για άλλη μία φορά τα ψυχιατρικής φύσεως προβλήματα που αντιμετωπίζει (δυσθημική διαταραχή), επαναλαμβάνοντας πως δεν το ήθελε, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να πείσει το δικαστήριο. «Όλα έγιναν αθελά μου, αγαπούσα την Στέλλα».

Απαντώντας σε ερωτήσεις περιέγραψε όσα έγιναν το «μοιραίο», όπως το χαρακτήρισε, βράδυ. «Έφυγα από νοσοκομείο, πήγα τα παιδιά στη κουμπάρα μου και μετά πήγα και ήπια ένα ποτήρι κρασί με ένα φίλο μου σε μία ταβέρνα. Στη συνέχεια, πήγα πήρα τα παιδιά και γυρίσαμε σπίτι με το αυτοκίνητο. Έφτιαξα γάλα να πιούνε και είχα τηλεφωνική επικοινωνία με τη σύζυγό μου. Μου είπε να κάνεις την μικρή, μπάνιο.

Διαβάστε Επίσης  Υποχρεωτικός εμβολιασμός – Οριστικά εκτός πλάνων της κυβέρνησης η επέκτασή του σύμφωνα με τον πρωθυπουργό

Ο Μάριος νύσταζε και πήγε για ύπνο. Της ειπα να κάνουμε μπάνιο και είπε «δεν θελω», άρχισε να κλαίει «θέλω τη μαμά μου».Της έκλεισα το στόμα για να μην κλαίει, για να μην ξυπνήσει ο Μάριος και άθελα μου έγινε ό, τι έγινε. Δεν το καταλαβα εκεινη τη στιγμή».

Πρόεδρος: Τη μύτη γιατί την κλείσατε;

Κατηγορούμενος: Άθελα μου έγινε δεν το κατάλαβα

Πρόεδρος: Δεν το καταλάβατε όταν σας δαγκωσε στο χέρι;

Κατηγορούμενος: Δεν το κατάλαβα, άθελα μου έγινε

Πρόεδρος: Και εκεί που δεν κουνιόταν δεν καταλάβατε;

Κατηγορούμενος: Δεν το κατάλαβα άθελα μου έγινε

Πρόεδρος: Είναι δύσκολο να το πιστέψει κανείς ότι οταν κάποιος κλείνει στόμα και μύτη γίνεται άθελα του

Όσο αφορά τις ενέργειες του μετά το έγκλημα που προσπάθησε να παραπλανήσει τις αρχές, σκηνοθετώντας ληστεία στο σπίτι που οδήγησε όπως ισχυρίστηκε στην απαγωγή της μικρής, υποστήριξε ότι «ήμουν θολωμένος γι’ αυτό είπα ό, τι είπα».

Πρόεδρος: Που αποδίδετε το περιστατικό;

Κατηγορούμενος: Αυτό έγινε άθελα μου, εγώ το παιδί το αγαπούσα και το έτρεχα στους γιατρούς. Θέλω συγχώρηση από το Θεό και ζητάω συγνώμη από τη γυναίκα και τα παιδιά μου

Πρόεδρος: Για αυτό να απολογηθείτε οταν είστε ενώπιον του Θεού!

Κατηγορούμενος: Ό,τι έγινε, έγινε αθελά μου, εγώ το αγαπούσα.

Τα τελευταία λόγια του πρώην αστυνομικού προκάλεσε το ξέσπασμα συγγενή της μικρής που του φώναξε, κλαίγοντας) : Για αυτό το πήγες στα σκουπίδια…

Διαβάστε Επίσης  Κακοκαιρία – Μεσογειακός Κυκλώνας: Πώς θα προστατευτείτε από τα επικίνδυνα φαινόμενα

Η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την ενοχή του κατηγορουμένου όπως και πρωτοδίκως για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της περιύβρισης νεκρού.

Η εισαγγελέας απέδωσε το έγκλημα «στην πίεση που είχε δεχθεί ο 61χρόνος από το γεγονός ότι η μικρή είχε πρόβλημα υγείας. Μπορεί να κουράστηκε και ο ίδιος από το γεγονός και να προέβη στη πράξη να πιάσει το παιδί από το λαιμό και να της κλείσει τη μύτη και στη συνέχεια να το μετανιώσει. Η μικρή αντέδρασε και συνέβη ό, τι συνέβη από την πίεση που άσκησε ο κατηγορούμενος, εκμεταλλευόμενος και την απουσία της συζύγου του».

Επίσης η εισαγγελέας τόνισε ότι δεν υπήρξε διατάραξη των πνευματικών λειτουργιών και της συνείδησης του 61χρόνου κατά την τέλεση της πράξης.

Παράλληλα, επισήμανε ότι οι ενέργειες του μετά δείχνουν μεθοδοτικότητα, οργανωμένη σκέψη και πλήρη πνευματική διαύγεια.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στο ότι ο κατηγορούμενος απέρριψε το σώμα της 6χρόνης στον κάδο, προκάλεσε αναστάτωση στο σπίτι, εξαφάνισε της κοσμήματα της συζύγου, άφησε την τσάντα της ανοικτή στον καναπέ, άφησε τα κλειδιά στην εξώπορτα και κάλεσε ο ίδιος την αστυνομία, κάνοντας λόγο για απαγωγή της 6χρόνης.

Τέλος, κατέληξε ότι ο κατηγορούμενος είχε πλήρη δόλο.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *