Η Ι. Σύνοδος για τη συνέλευση των «Μαρτύρων του Ιεχωβά»: Απορρίπτουμε την πλάνη

 

 

Η Ι. Σύνοδος για τη συνέλευση των «Μαρτύρων του Ιεχωβά»: Απορρίπτουμε την πλάνη

Στην Πατρίδα μας είναι συνταγματικώς κατοχυρωμένη και σεβαστή η θρησκευτική ελευθερία, την οποία σέβεται πρωτίστως η Εκκλησία της Ελλάδος. Με αφορμή την προαναγγελθείσα συνέλευση, στο πλαίσιο της εν Χριστώ ποιμαντικής ευθύνης της για την προφύλαξη του Ορθοδόξου Πληρώματος από τη δράση των διαφόρων αιρετικών, η Εκκλησία επιθυμεί να υπενθυμίσει τα ακόλουθα:

α) Η Εταιρεία «Σκοπιά» των λεγομένων «Μαρτύρων του Ιεχωβά» είναι η αιρετική εκείνη οργάνωση, η οποία κατά καιρούς συνηθίζει να μεταβάλλει τις διδασκαλίες της. Στο πλαίσιο αυτό, εσχάτως χρησιμοποιεί καταχρηστικώς τον τίτλο «Χριστιανοί Μάρτυρες του Ιεχωβά», ενώ παλαιότερα θεωρούσε ότι το όνομα «Χριστιανός» έχει καταστεί «δυσώδες» και ότι ο Χριστιανισμός είναι «πλήρης ρυπαρότητος» (Σκοπιά, 1.3.1962, σ. 143. Φως Β σσ. 88, 288).

Διαβάστε Επίσης  Tο τέλος του διαβόλου και η σαρακοστή

β) Η «Σκοπιά» είναι η αιρετική οργάνωση, η οποία δεν δίστασε να διατυπώσει στο παρελθόν πληθώρα ψευδοπροφητειών σχετικώς με τη Δευτέρα Παρουσία και το τέλος του κόσμου, με αποτέλεσμα, όχι μόνο να αποδεικνύεται ψευδοπροφήτης, αλλά και να την εγκαταλείψουν, ιδίως μετά την τελευταία ψευδοπροφητεία του 1975, εκατοντάδες χιλιάδες μέλη της ανά την υφήλιο.

γ) Η εταιρεία «Σκοπιά» των «Μαρτύρων του Ιεχωβά» έχει κατ᾽ επανάληψη δυσφημίσει διά των εντύπων της τη χώρα μας σε διεθνές επίπεδο ως χώρα στην οποία δήθεν δεν γίνεται σεβαστή η θρησκευτική ελευθερία.

Διαβάστε Επίσης  Αγία Αναστασία η Ρωμαία- Προσευχή και θαύματα

Η Εκκλησία σέβεται κάθε πρόσωπο, ασχέτως θρησκευτικών ή εθνικών πεποιθήσεων. Αγαπά κάθε άνθρωπο, αλλά απορρίπτει την πλάνη και αντιτίθεται σε κάθε μορφή προσηλυτισμού.

Έχοντας αυτά υπ᾽ όψη η Εκκλησία, και επιπλέον συνεκτιμώντας, ότι συγκεντρώσεις, όπως η προγραμματιζόμενη από την εταιρεία «Σκοπιά» να πραγματοποιηθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο τον προσεχή Ιούλιο, συνδυάζονται με ευρύτατης κλίμακας πολυεπίπεδες, προπαγανδιστικές, προσηλυτιστικές και διαφημιστικές ενέργειες, προτρέπουμε τους Ορθοδόξους Χριστιανούς, όπως επιβάλλει το ορθόδοξο εκκλησιαστικό ήθος, να αγνοήσουν τις τυχόν προκλήσεις ή τις ποικίλες προσηλυτιστικές μεθοδεύσεις, αποφεύγοντας συγχρόνως οιασδήποτε μορφής ακραία συμπεριφορά.

Εκ της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος

Φωτογραφία αρχείου: Χρήστος Μπόνης

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *