Πιροσκί με πατάτα

Πιροσκί με πατάτα

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:

1 κιλό πατάτες
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμλενο
φρέσκο μαϊντανό
ξερή ρίγανη
αλάτι και πιπέρι
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ:

60 γρ. μαγιά νωπή
1 φλ. τσ. χλιαρό νερό
1 φλ. τσ. χλιαρό γάλα
2 κουτ. σούπας καλαμποκέλαιο
1 κουτ. γλ. κοφτή αλάτι
αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει (περίπου 800-900 γρ.)

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Καθαρίζουμε τις πατάτες τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε και τις κάνουμε πουρέ.
Σε ένα τηγάνι, σε λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε τον πουρέ πατάτας ανακατεύουμε και προσθέτουμε φρεσκο ψιλοκομμένο μαιντανό και ξερή ρίγανη, πιπέρι και αλάτι αν χρειάζεται κι άλλο. Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε τη ζύμη. Σε ένα λεκανάκι διαλύουμε τη μαγιά στο νερό, προσθέτουμε το γάλα, το καλαμποκέλαιο, το αλάτι και αλεύρι όσο πάρει για να έχουμε μια σφιχτή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Παίρνει περίπου 800-900 γρ. αλεύρι.
Κόβουμε μπαλίτσες 70 γρ. η μία και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί σε απόσταση η μία από την άλλη, σκεπάζουμε με μία υγρή πετσέτα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν.
Βάζουμε σε ένα τηγάνι καλαμποκέλαιο και το βάζουμε να ζεσταθεί.
Όταν φουσκώσουν οι μπαλίτσες τις ανοίγουμε σε πιτάκια με τα χέρια μας ή με τον πλάστη βάζουμε λίγη από τη γέμιση κλέινουμε καλά και τα τηγανίζουμε με το κλείσιμο προς τα κάτω πρώτα!!!
Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Μπορούμε να τα φτιάξουμε και με τυρί, με πράσο, με ζαμπόν κασέρι και γενικά με ότι τραβάει η ψυχή του καθενός!!!

Διαβάστε Επίσης  Σαρδέλες γεμιστές

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *