Αποτοξίνωση των πνευμόνων σας

Πέραν του ν’ αποφεύγετε μολυσμένα περιβάλλοντα, όταν θέλετε ν’ αποτοξινώσετε τους πνεύμονές σας, είναι σημαντικό να έχετε μια ισορροπημένη διατροφή ώστε να λαμβάνετε τις απαραίτητες θρεπτικές ουσίες για την ενδυνάμωσή τους.

Η αποτοξίνωση των πνευμόνων σας είναι σημαντική. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες οι οποίοι απειλούν τη σωστή τους λειτουργία. Ανάμεσά τους είναι η έλλειψη άσκησης, η μόλυνση του περιβάλλοντος και το κάπνισμα.

Συχνά δεν μπορείτε να κάνετε κάτι για όλα αυτά, επειδή είναι ήδη μέρος του περιβάλλοντος στο οποίο ζείτε. Ωστόσο, μπορείτε να προστατευτείτε στο σπίτι σας με φυσικές θεραπείες που μπορούν να βελτιώσουν την υγεία των πνευμόνων σας.

Κρατήστε σημειώσεις!

Συμβουλές για να καθαρίζετε καθημερινά τους πνεύμονές σας

Μείνετε μακριά από τοξικά περιβάλλοντα

Η αποφυγή της μόλυνσης και των τοξικών αερίων της πόλης είναι πρακτικά αδύνατη. Γι’ αυτό, σας συνιστούμε να επισκέπτεστε φυσικούς χώρους που θα σας επιτρέψουν ν’ αναπνεύσετε καθαρό αέρα.

Μείνετε μακριά από μεγαλουπόλεις, όσο το δυνατόν περισσότερο, εκμεταλλευτείτε τις εκδρομές στην εξοχή, επισκεφθείτε ένα κάμπινγκ, νοικιάστε ένα εξοχικό και προσπαθήστε να έρθετε σε επαφή με τη φύση. Με αυτόν τον τρόπο θα βοηθήσετε την αποτοξίνωση των πνευμόνων σας, καθώς ο καθαρός αέρας είναι η καλύτερη θεραπεία γι’ αυτούς.

Αποτοξίνωση των πνευμόνων σας – Μην καπνίζετε

Να θυμάστε ότι ο καπνός δεν επηρεάζει μόνο εσάς αλλά και τους γύρω σας.

Αν είστε καπνιστές θα πρέπει να κόψετε το κάπνισμα. Όμως, αν δεν είστε, τότε θα πρέπει να κρατάτε τις αποστάσεις σας από καπνιστές. Επίσης, θα πρέπει ν’ αποφεύγετε δημόσιους χώρους καπνίσματος.

Η αποφυγή του καπνού είναι μια καλή συνήθεια και οι πνεύμονές σας θα την εκτιμήσουν.

Καθαρίστε τον αέρα στο σπίτι σας

Και το σπίτι σας περιέχει βλαβερά σωματίδια. Αποτρέψτε τα χρησιμοποιώντας φίλτρα και αερίζοντας όλο το σπίτι. Έτσι, θα αποφύγετε τη συσσώρευση ακαθαρσιών.

Διαβάστε Επίσης  Λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος, μια από τις θεραπείες με μαγειρική σόδα

Επίσης, θα πρέπει να καθαρίζετε τα χαλιά σας τακτικά, επειδή μαζεύουν πολλή σκόνη.

 

Αποτοξίνωση των πνευμόνων σας – Διατηρήστε μια υγιεινή διατροφή

Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι σημαντικές πηγές θρεπτικών ουσιών οι οποίες δρουν ως αντιοξειδωτικά. Σιγουρευτείτε λοιπόν πως τα περιλαμβάνετε στη διατροφή σας.

Προσθέστε επίσης συστατικά πλούσια σε βιταμίνη C. Ένα ποτήρι φυσικού χυμού από κάποιο εσπεριδοειδές στο πρωινό σας, θα σας βοηθήσει να καθαρίσετε τους πνεύμονές σας και να δυναμώσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Βεβαιωθείτε ότι λαμβάνετε και κάλιο. Μπορείτε να το λάβετε από χουρμάδες, μπανάνες, δαμάσκηνα ή φράουλες.

Πίνετε πολύ νερό

Δύο λίτρα νερό την ημέρα είναι ιδανική ποσότητα, ενώ μπορείτε να πίνετε νερό και μέσω εγχυμάτων. Το νερό είναι ένα φυσικό καθαριστικό και τα αρωματικά βότανα στα εγχύματα και τα τσάγια θα σας βοηθήσουν να εξουδετερώσετε τις τοξίνες.

Αποτοξίνωση των πνευμόνων σας – Εισπνοή ατμού

Θα σας βοηθήσει να βήξετε και ν’ αφαιρέσετε τις τοξίνες που βρίσκονται στους πνεύμονές σας.

Απλά βράστε νερό για 20 λεπτά και εισπνεύστε τον ατμό, προσέξτε να μην καείτε όμως.
Για να βελτιώσετε τη δράση του, τοποθετήστε μια πετσέτα πάνω από το κεφάλι σας ώστε να συγκεντρωθεί καλύτερα ο ατμός. Μπορείτε να προσθέστε αιθέρια έλαια επίσης.

Τέσσερις φυσικές θεραπείες για την αποτοξίνωση των πνευμόνων σας

Για να λάβετε τα καλύτερα αποτελέσματα, ακολουθήστε τις παραπάνω συμβουλές και φτιάξτε τις παρακάτω φυσικές θεραπείες. Είναι ιδανικές για την αποτροπή παθήσεων των πνευμόνων και του αναπνευστικού. Φυσικά, μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε τον γιατρό σας αν πιστεύετε ότι οι πνεύμονές σας είναι σε κακή κατάσταση.

1. Τσάι αγριοκάστανου

Πρόκειται για ένα τέλειο τσάι για την καταπολέμηση του άσθματος, του βήχα, και της βρογχίτιδας. Παρασκευάζεται όπως και όλα τα άλλα εγχύματα:

Διαβάστε Επίσης  Τα σωτήρια ροφήματα που διώχνουν το κρυολόγημα σύμφωνα με την ειδικό

Σε ένα κατσαρολάκι με νερό προσθέστε μια κουταλιά της σούπας αγριοκάστανο (15 γρ.) και βράστε το για περίπου πέντε λεπτά.
Σουρώστε και πίνετε μια φορά την ημέρα.

2. Τσάι γλυκόριζας

Η γλυκόριζα είναι σύμμαχός σας. Έχει ιδιότητες οι οποίες μπορούν να προστατεύσουν την αναπνευστική σας οδό. Όμως, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί αν υποφέρετε από υψηλή πίεση.

Προσθέστε μια ρίζα γλυκόριζας σε ένα κατσαρολάκι.
Βράστε το για 5 λεπτά, σουρώστε και πίνετε ένα ποτήρι κάθε μέρα.

3. Ατμός με ευκάλυπτο

Ο ευκάλυπτος είναι ένα φυτό γνωστό για τις ιδιότητες που καταπολεμούν ασθένειες του αναπνευστικού. Βοηθά επίσης στην αποτοξίνωση των πνευμόνων σας. Ένας από τους τρόπους χρήσης του είναι η εισπνοή του ατμού του.

   Προσθέστε μια χούφτα φύλλα ευκάλυπτου σε βραστό νερό και εισπνεύστε τον ατμό.

Παίρνετε αργές και βαθιές ανάσες.

Αυτό θα σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε τα εμπόδια στις αναπνευστικές σας διόδους. Θα μπορέσετε επίσης ν’ αντιμετωπίσετε τον βήχα και τη ρινική συμφόρηση.

4. Θεραπεία με κουρκουμά, κρεμμύδι και τζίντζερ

Συστατικά

2 κούπες νερό (500 ml)
1 κουταλιά της σούπας κουρκουμά (15 γρ.)
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 κουταλιές της σούπας μέλι (50 γρ.)
3 κουταλιές της σούπας τριμμένο τζίντζερ (45 γρ.)
Οδηγίες

Βράστε το νερό.
Μόλις βράσει προσθέστε το κρεμμύδι, χοντροκομμένο.
Συνεχίστε το βράσιμο για άλλα πέντε λεπτά και προσθέστε τα υπόλοιπα συστατικά.
Αφήστε το να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου 40 λεπτά.
Έπειτα, κατεβάστε το από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει. Σουρώστε και αποθηκεύστε το σε ένα ποτήρι. Διατηρήστε το στο ψυγείο.
Τρόπος κατανάλωσης

Παίρνετε δύο κουταλιές της σούπας πριν το πρωινό και το βραδινό. Αυτή η θεραπεία βοηθά την αποτοξίνωση των πνευμόνων σας.
Επαναλάβετε για 9 ημέρες, μέχρι να νιώσετε τη διαφορά στην αναπνοή σας.
Αν αισθανθείτε χειρότερα, τότε δείτε τον γιατρό σας.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *