Τσελέντης προς κατοίκους της Ηλείας: «Να κοιμάστε σε αναμμένα κάρβουνα»

Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Τσελέντης προς κατοίκους της Ηλείας: «Να κοιμάστε σε αναμμένα κάρβουνα»

Προειδοποιεί για τη σεισμική διέγερση στην περιοχή

Ιδιαίτερη ανησυχία προκάλεσε η παρέμβαση του καθηγητή σεισμολογίας και υποψήφιου ευρωβουλευτή με τη ΝΔ, κ. Α. Τσελέντη, ο οποίος κάλεσε τους κατοίκους της Ηλείας να είναι σε επαγρύπνηση.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Lepanto, το βράδυ της Τρίτης, ο κ. Τσελέντη «έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου», στους κατοίκους της περιοχής, μετά από την έντονη σεισμική δραστηριότητα που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες εκεί.

Διαβάστε Επίσης  15 παραλίες στη Λευκάδα που μας μυούν στο απόλυτο beachlife! (photos)

Όπως είπε η μετατόπιση του επίκεντρου των δονήσεων προς την Ηλεία, η έντονη διέγερση της περιοχής σε συνδυασμό με σήματα που έχει λάβει και αναλύσει η ομάδα ΒΑΝ, δεν του επιτρέπουν να σιωπά.

Ο Άκης Τσελέντης - φωτογραφία αρχείου Eurokinissi
Ο Άκης Τσελέντης – φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Μάλιστα τόνισε με επιτακτικό τρόπο πως οι κάτοικοι της δυτικής Ελλάδας δε θα πρέπει να είναι ήρεμοι, αλλά αντίθετα θα πρέπει «να κοιμούνται σε αναμμένα κάρβουνα».

Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο 24ωρο έχουν καταγραφεί 37 σεισμοί και μικροσεισμοί στην περιοχή.

Διαβάστε Επίσης  ΔΕΗ: Κίνδυνος μπλακ άουτ λόγω κακοκαιρίας - Διακοπές ρεύματος σε όλη τη χώρα

Ενδεικτικό της διέγερσης που υπάρχει στην περιοχή είναι το γεγονός, ότι από τις 7:00 το πρωί της Τρίτης μέχρι σήμερα, Τετάρτη στις 7:00 το πρωί σημειώθηκαν συνολικά 37 σεισμικές δονήσεις με τέσσερις από αυτές να ξεπερνούν τα 3,4 Ρίχτερ.

Η τελευταία έγινε αισθητή και στην Πάτρα, καταγράφηκε στις 5:24 και ήταν της τάξης των 3,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με επίκεντρο 11 χιλιόμετρα ανατολικά-νοτιοανατολικά της Κυλλήνης.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *