Σφοδρή πολιτική σύγκρουση για την «επταήμερη εργασία» και τις «συμβάσεις Αχτσιόγλου»

Σφοδρή πολιτική σύγκρουση για την «επταήμερη εργασία» και τις «συμβάσεις Αχτσιόγλου»

Το ζήτημα της επταήμερης εργασίας «πρωταγωνιστεί» στη σημερινή πολιτική ατζέντα, με την κυβέρνηση και τα μικρότερα κόμματα της αντιπολίτευσης να βάζουν στο… στόχαστρο τη Νέα Δημοκρατία, μετά από τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για το ασφαλιστικό και το εργασιακό στη χτεσινή διακαναλική του συνέντευξη.

Με την πολιτική αντιπαράθεση να κλιμακώνεται λόγω της «μάχης» των Ευρωεκλογών που απέχει πλέον μόλις δύο εβδομάδες, το Μέγαρο Μαξίμου αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός επιτέθηκαν δριμύτατα στον κ. Μητσοτάκη ενώ στο «χορό» μπήκε αργότερα και το Κίνημα Αλλαγής.

Διαβάστε Επίσης  Όλο το παρασκήνιο για το πώς οδηγήθηκε η σχέση Τσίπρα - Καμμένου στα άκρα

Κατά τη διάρκεια της χτεσινής του συνέντευξης, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας απάντησε στις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι κατά του οκταώρου. Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως αναγνωρίζει ότι οι άνθρωποι δουλεύουν πια με διαφορετικό τρόπο, απ’ ότι δούλευαν μέχρι σήμερα και ότι το κράτος πρέπει να διασφαλίσει εργασιακά δικαιώματα για ανθρώπους που έχουν άλλες συνήθειες.

«Και ότι ναι, μερικές φορές το να δώσουμε σε μια γυναίκα τη δυνατότητα να δουλεύει από το σπίτι της, είναι καλό δεν είναι κακό. Μπορεί να πηγαίνει κόντρα στην παραδοσιακή εργασία, οκτώ ώρες / πέντε ημέρες την εβδομάδα, αλλά είναι καλό» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, και συμπλήρωσε:

Διαβάστε Επίσης  Τσίπρας για τον πατέρα του: Δεν συνεργάστηκε με τη Χούντα αλλά γνώρισε τη «φιλοξενία» της

«Όταν μια επιχείρηση συμφωνεί με τους εργαζόμενους -με επιχειρησιακή σύμβαση- να πάει από πενθήμερο σε επταήμερο -με τη σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων και με πολύ καλύτερες απολαβές απ’ ότι θα είχαν οι εργαζόμενοι πριν και με αυξημένα δικαιώματα- τότε δεν κάνουμε τίποτα άλλο από το να αναγνωρίζουμε ότι είμαστε σε έναν κόσμο που αλλάξει και πρέπει εργαζόμενοι, επιχειρήσεις και κράτος να προσαρμοστούν σε αυτή τη νέα πραγματικότητα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *