Το μεγαλύτερο λάθος που κάνεις όταν βγάζεις βόλτα τον σκύλο σου

Το μεγαλύτερο λάθος που κάνεις όταν βγάζεις βόλτα τον σκύλο σου

Το σημαντικότερο πράγμα που θα πρέπει να θυμάσαι όταν αποφασίσεις να υιοθετήσεις ένα κατοικίδιο, είναι πως ο νέος σου συγκάτοικος έχει ανάγκη να περνά δημιουργική ώρα μαζί σου.

Το παιχνίδι στο σπίτι, η αγκαλιά, η παρέα ακόμα και η… συζήτηση, είναι απαραίτητα στοιχεία για να δημιουργήσεις μαζί του ισχυρούς δεσμούς. Θα πρέπει, όμως, να λαμβάνεις υπ’ όψιν σου κάθε του ανάγκη.

Πέρα από το νερό και την τροφή του, ως ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη και την κοινωνικοποίησή του κρίνεται και ο καθημερινός του περίπατος. Για πολλούς ιδιοκτήτες, η βόλτα του σκύλου κρίνεται –δυστυχώς- ως «αναγκαίο κακό», με αποτέλεσμα να λένε το «ναι» αναγκαστικά.

Διαβάστε Επίσης  Γιατί οι γάτες ξυπνάνε μέσα στη νύχτα;

Με άλλα λόγια, βιάζονται να ολοκληρωθεί ο περίπατος, ανυπομονώντας να επιστρέψουν στο σπίτι, μη επιτρέποντας στο ζώο να απολαύσει την επαφή του με τον έξω κόσμο.

Ποιο είναι το μεγαλύτερο λάθος που κάνει σημαντικό ποσοστό ιδιοκτητών κατά τη διάρκεια της βόλτας του σκύλου;

Πρόκειται για τη χρήση του κινητού τηλεφώνου. Τόσο όταν μιλάμε στο τηλέφωνο όσο και όταν επιλέγουμε να περπατάμε στέλνοντας γραπτά μηνύματα, πέρα από το ότι θέτουμε σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα και των δυο μας, δίνουμε στο κατοικίδιό μας την αίσθηση ότι δεν «είμαστε εκεί».

Ότι ο περίπατος αυτός δεν μας αφορά και δεν τον αντιμετωπίζουμε σαν κοινή δραστηριότητα. Το ζώο έχει ανάγκη την επαφή με άλλα σκυλάκια αλλά και ανθρώπους που θα το πλησιάσουν για να του μιλήσουν ή να του χαρίσουν ένα χάδι. Το να προσπερνάμε βιαστικά κάθε «εμπόδιο» μας οδηγεί στο να διαμορφώσουμε αρνητικά την προσωπικότητα του τετράποδού μας.

Διαβάστε Επίσης  Γιατί οι μεγαλόσωμοι σκύλοι ζουν λιγότερο;

Ιδανικά, θα πρέπει να αφιερώνουμε τουλάχιστον μισή ώρα περιπάτου ημερησίως, ενώ ιδιαιτέρως θετική κρίνεται η επίσκεψή μας στα πάρκα σκύλων, με μόνη προϋπόθεση να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά και την προσοχή μας επικεντρωμένη στην ασφάλεια του μικρού μας φίλου.

Μην ξεχνάς: Η βόλτα δεν είναι μόνο θέμα άσκησης, μα και συντροφικότητας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *