Κάθε μία ώρα τα δρομολόγια του προαστιακού για Κάτω Αχαΐα από τον Ιούνιο

Κάθε μία ώρα τα δρομολόγια του προαστιακού για Κάτω Αχαΐα από τον Ιούνιο

«Αποδεικνύουμε για άλλη μία φορά ότι ο σιδηρόδρομος είναι για εμάς στην πρώτη γραμμή της αναπτυξιακής προσπάθειας για την χώρα», τόνισε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών Θάνος Βούρδας, στη χθεσινή “πρώτη” του προαστιακού προς την Κάτω Αχαΐα.

Αρχικά, όπως εξήγησε, θα εκτελούνται δρομολόγια στην πρωινή ζώνη, ενώ από τα μέσα Ιουνίου και μετά τα δρομολόγια θα εκτελούνται τουλάχιστον κάθε μία ώρα, σε όλες τις βάρδιες, όπως μετέδωσε το ΑΜΠΕ.

Το πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο της διαδρομής του προαστιακού σιδηροδρόμου από την Πάτρα έως την Κάτω Αχαΐα, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, παρουσία του γενικού γραμματέα του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών Θάνου Βούρδα, του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα και στελεχών του ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Διαβάστε Επίσης  Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Αίαντας Μανθόπουλος

Όσον αφορά το έργο, το οποίο κόστισε 5,3 εκατομμύρια ευρώ, είπε ότι «το χρηματοδότησε η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και το υλοποίησε σε συνεργασία με τον ΟΣΕ», προσθέτοντας ότι «σύμφωνα με τον προγραμματισμό, από τις 16 Μαΐου και μετά ο προαστιακός θα δρομολογηθεί σταδιακά σε μόνιμη βάση».

Σχετικά με την επαναλειτουργία του σιδηροδρομικού δικτύου μέχρι και τον Πύργο, ο Θάνος Βούρδας επεσήμανε ότι «κάνουμε τα επόμενα βήματα σχετικά με την ανάπτυξη του δικτύου μέχρι τον Πύργο, αλλά και στη διαδρομή Κατάκολο – Αρχαία Ολυμπία» και εξήγησε: «Το έργο αφορά την συντήρηση της υφιστάμενης γραμμής και τη λειτουργία του μετρικού δικτύου, τόσο για το τμήμα από την Πάτρα μέχρι τον Πύργο, όσο και για το τμήμα Κατάκολο – Αρχαία Ολυμπία, ενώ σε συνεργασία με την περιφέρεια, διαμορφώνουμε το πρόγραμμα που θα χρηματοδοτήσει την συντήρηση της υφιστάμενης γραμμής. Παράλληλα, έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες για τον εκσυγχρονισμό της γραμμής και βρισκόμαστε στη διαδικασία εξεύρεσης πόρων για την υλοποίηση του έργου κανονικοποίησής της».

Διαβάστε Επίσης  Καλά στην υγεία ο ηγούμενος Εφραίμ και οι μοναχοί που τον συνόδευαν

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *