11 μυστικά για να είναι ευτυχισμένος ο σκύλος μας

11 μυστικά για να είναι ευτυχισμένος ο σκύλος μας

Κάθε σκύλος έχει τη δική του μοναδική προσωπικότητα, τα δικά του χαρακτηριστικά και τις δικές του προτιμήσεις και ανάγκες. Επίσης έχουν τους δικούς τους σκυλογονείς που προσπαθούν να κάνουν το καλύτερο για εκείνους.

Ακολουθεί μια λίστα με 11 πράγματα που μπορούμε να κάνουμε ώστε να είναι καλά και ευτυχισμένος ο σκύλος μας.

1. Πάμε το σκύλο μας βόλτα.

Ακόμα και όταν έχουμε σπίτι με μεγάλο κήπο τίποτα δεν αντικαθιστά τις εμπειρίες που αποκομίζει από μια βόλτα. Παίρνουμε λοιπόν το λουρί και πηγαίνουμε βόλτα ή για τρέξιμο ή εξερευνούμε μαζί με το σκύλο μας ένα καινούριο πάρκο. Θα κάνει καλό και στους δυο μας.

2. Παίζουμε με το σκύλο μας.

Αυτό που χρειαζόμαστε μερικές φορές και το ξεχνάμε είναι να διασκεδάζουμε και να παίζουμε. Ευκαιρία λοιπόν να παίξουμε με το μικρό μας φίλο. Μπορούμε να παίξουμε με το μπαλάκι ή το αγαπημένο του παιχνίδι. Επίσης μπορούμε να κρύβουμε πράγματα και να τα ψάχνει ή να παίζουμε κυνηγητό. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα το απολαύσουμε και οι δύο.

3. Του δίνουμε κάτι για να μασάει για να διατηρούνται υγιή τα δόντια και τα ούλα του.

Διαβάστε Επίσης  Γιατί η γάτα τρώει γρασίδι;

Οι σκύλοι λατρεύουν να μασάνε πράγματα οπότε μπορούμε να προμηθευτούμε διάφορα προϊόντα του εμπορίου που θα βοηθήσουν να διατηρηθούν τα δόντια του καθαρά και δυνατά.

4. Φοράμε στο σκύλο μας κολλάρο με ταυτότητα και όλα τα στοιχεία του.

Επίσης δεν ξεχνάμε το microchip. Όλα αυτά θα μας βοηθήσουν να τον εντοπίσουμε σε περίπτωση που χαθεί.

5. Προστατεύουμε το σκύλο μας από ψύλλους τσιμπούρια κ.α. έντομα.

Είναι πολύ σημαντική η εξωτερική αποπαρασίτωση για το σκύλο μας και ιδιαίτερα από την άνοιξη και μετά. Κρατάμε λοιπόν τα παράσιτα μακριά και έτσι ο σκύλος μας δεν υποφέρει από το επίπονο ξύσιμο.

6. Πάμε μια εκδρομή με το σκύλο μας.

Αφού βρούμε το κατάλληλο Pet friendly κατάλυμα ξεκινάμε την απόδραση με τον μικρό μας φίλο. Επίσης μπορούμε να αποδράσουμε και μέσα στην πόλη μαζί του, πηγαίνοντας σε κάποιο pet friendly cafe, bar ή εστιατόριο.

7. Αγκαλιάζουμε χαϊδεύουμε και περνάμε χρόνο μαζί του.

Οι σκύλοι είναι στοργικοί και γενικά απολαμβάνουν τις αγκαλιές. Καθόμαστε λοιπόν μαζί στον καναπέ και κάνουμε αγκαλιές και χάδια. Έτσι νιώθουν αυτό που νιώθετε για αυτούς.

Διαβάστε Επίσης  Με ποιον τρόπο ζητάνε συγγνώμη τα σκυλάκια μας

8. Κρατάμε το σκύλο μας δροσερό το καλοκαίρι και ζεστό το χειμώνα.

Το καλοκαίρι φροντίζουμε πάντα να έχει δροσερό νερό. Δεν τον αφήνουμε μέσα στο αυτοκίνητο ΠΟΤΕ. Το χειμώνα φροντίζουμε να είναι ζεστό το σπιτάκι του. Βάζουμε κουβερτούλες και το απομακρύνουμε από πόρτες και παράθυρα. Ιδανικά το τοποθετούμε δίπλα στο καλοριφέρ

9. Τον πηγαίνουμε στον κτηνίατρο.

Οι επισκέψεις στον κτηνίατρο δεν πρέπει να περιορίζονται μόνο στα εμβόλια. Καλό είναι να τον πηγαίνουμε για να κάνει check up. Ελέγχουμε τα αυτάκια τα δοντάκια το σώμα του. Συζητάμε με τον κτηνίατρο ότι απορίες έχουμε

10. Ισορροπημένη διατροφή.

Είναι σημαντικό να δίνουμε στο σκύλο μας μια ισορροπημένη τροφή πλούσια σε πρωτεΐνες και όσο το δυνατό λιγότερα σιτηρά. Η τροφή παίζει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της υγείας του σκύλου μας.

11. Εκπαιδεύουμε το σκύλο μας

Η εκπαίδευση και όταν μιλάμε για εκπαίδευση εννοούμε πάντα θετική χωρίς διόρθωση, δίνει στο σκύλο μας καθημερινούς στόχους ενώ ενισχύει την επικοινωνία με εμάς, την σχέση μας και την επαφή με το σώμα του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *