Τι να κάνετε όταν το παιδί μιλάει στον ύπνο του

το παιδί μιλάει στον ύπνο του

Τι να κάνετε όταν το παιδί μιλάει στον ύπνο του

 

Σύμφωνα με τους γιατρούς, περίπου το 10% των παιδιών συνηθίζει να παραμιλάει όταν κοιμάται για πολλές νύχτες μέσα στην εβδομάδα. Κάποια μιλούν πολύ καθαρά ενώ άλλα μουγκρίζουν ή λένε ασυνάρτητες λέξεις.

 

Δεν θεωρείται επιβλαβές ούτε προκαλεί ανησυχία.

 

Με τη σωστή στάση και φροντίδα, το παιδί θα το ξεπεράσει πολύ σύντομα. Συνήθως το κάνουν από υπερβολικό ενθουσιασμό ή επειδή ανησυχούν για κάτι. Αλλά το πρωί δεν το θυμούνται.

Κρατήστε σταθερές τις ώρες ύπνου. Το πρόγραμμα που δεν αλλάζει εύκολα βοηθά το παιδί να κοιμάται καλύτερα και πιο ποιοτικά.
Αφήστε το να κοιμηθεί αρκετά. Ως υπεύθυνος γονιός, είναι σημαντικό να γνωρίζετε πόσες ώρες ύπνου χρειάζεται το παιδί ώστε να ξεκουράζεται επαρκώς.

Διαβάστε Επίσης  Νήπια – Αφήστε τα να σας βοηθήσουν στην κουζίνα

Η δραστήρια ημέρα ισούται με καλό ύπνο. Αφήστε το να παίξει και να μην ασχολείται μόνο με σχολικές δραστηριότητες. Ταυτόχρονα, δώστε του κίνητρο να κάνει και πιο χαλαρά πράγματα πριν κοιμηθεί, όπως τα παζλ ή η ζωγραφική.

Αν ξυπνά μέσα στη νύχτα, δείξτε του πώς να χαλαρώνει τον εαυτό του και μην το νανουρίζετε, γιατί δεν θα μπορεί να κοιμάται μόνο του.

Όχι βαρύ φαγητό πριν τον ύπνο. Σερβίρετε βραδινό 2-3 ώρες πριν τον ύπνο και μην του δίνετε ροφήματα με καφεΐνη.

Διαβάστε Επίσης  Υποψιάζεσαι ότι το παιδί σου είναι θύμα κακοποίησης;

Κάντε αλλαγές στο δωμάτιο που κοιμάται. Θα πρέπει να μπαίνει φυσικό φως το πρωί, να έχει χαμηλό φωτισμό το βράδυ και να μην παίζει στο κρεβάτι ώστε να το συσχετίσει μόνο με τον ύπνο.

Εξασφαλίστε άνετο ύπνο. Ο ρουχισμός του πρέπει να είναι ελαφρύς και χαλαρός, οι κουβέρτες πρέπει να είναι σταθερές και να μην φεύγουν εύκολα και η θερμοκρασία πρέπει να είναι σωστή.

 

 

Πηγή: vita.gr

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *