Πώς το ερωτικό φιλί μας φτιάχνει τη ψυχολογία

Πώς το ερωτικό φιλί μας φτιάχνει τη ψυχολογία

Πώς το ερωτικό φιλί μας φτιάχνει τη ψυχολογία

 

Το ερωτικό φιλί μπορεί να σε απαλλάξει από την πεσμένη ψυχολογία και την γκρίνια, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να σου φτιάξει τη διάθεση. Σύμφωνα με έρευνα του Lafayette College στην Πενσυλβάνια τα φιλιά μεταξύ δύο ερωτικών συντρόφων λειτουργούν ως το πιο ισχυρό «ντοπάρισμα» για τη ψυχολογία μας.

Με βάση όσα υποστήριξε η ερευνητική ομάδα με επικεφαλής τον Dr. Wendy Hill, αυτό συμβαίνει λόγω της επίδρασης που έχει το συναίσθημα ενός ερωτικού φιλιού στον εγκέφαλό μας.

Διαβάστε Επίσης  Η σεξουαλική ορμή, τα γονίδια και άλλοι παράγοντες

Κατά τη διάρκειά του, οι ορμόνες οξυτοκίνη (υπεύθυνη για το δέσιμο που αναπτύσσουν τα ζευγάρια) και κορτιζόλη (γνωστή και ως ορμόνη του στρες) επηρεάζονται σε τεράστιο βαθμό, επιδρώντας θετικά στην ψυχολογία μας.

Συγκεκριμένα, τα επίπεδα κορτιζόλης μειώνονται πολύ, ενώ σημαντικό ρόλο στο ποσοστό μείωσής τους παίζει και το πόσο καιρό είναι μαζί δύο άνθρωποι. Όσο πιο πολύ καιρό μετρά το ζευγάρι, τόσο περισσότερο μειώνεται το ποσοστό της έκκρισης της ορμόνης του στρες.

Όσον αφορά στην οξυτοκίνη, ενδιαφέρον εύρημα αποτελεί ότι τα ποσοστά της αυξήθηκαν περισσότερο στους άνδρες εθελοντές της έρευνας παρά στις γυναίκες, πράγμα που έκανε τον Hill και την ομάδα του να καταλήξουν στο συμπέρασμα πως για μια γυναίκα το δέσιμο απαιτεί πολύ μεγαλύτερη προσπάθεια και δεν επιτυγχάνεται με ένα απλό φιλί όσο έντονο κι αν είναι αυτό.

Διαβάστε Επίσης  Αυτές είναι οι σημαντικότερες ηλικίες στη ζωή κάθε γυναίκας

Ως προς την ψυχολογία μας, πάντως, έχουμε κάθε λόγο να διεκδικούμε τα φιλιά του αγαπημένου μας πολλές φορές μέσα στην ημέρα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *