Κρεμμύδι και λευκό ξίδι: Φυσική θεραπεία για τους κάλους στα πόδια

Κρεμμύδι και λευκό ξίδι: Φυσική θεραπεία για τους κάλους στα πόδια

Πολύ πιθανόν να έχετε ήδη κρεμμύδι και ξίδι στη κουζίνα σας. Όμως, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε λευκό ξίδι για καλύτερα αποτελέσματα. Θα χρειαστείτε επίσης ορισμένες προμήθειες γι’ αυτή τη θεραπεία.

Συστατικά

1 κρεμμύδι
½ κούπα λευκό ξίδι (100 ml)

Προμήθειες

Μεμβράνη
Βαμβάκι
Ελαφρόπετρα
Παλιές κάλτσες

Όπως βλέπετε, δεν είναι δύσκολο να βρείτε τα συστατικά και τις προμήθειες που χρειάζεστε. Εδώ είναι τα βήμα τα οποία πρέπει να ακολουθήσετε για να απαλλαγείτε από τους επίμονους κάλους στα πόδια:

Πώς να φτιάξετε τη θεραπεία με κρεμμύδι και λευκό ξίδι

Πρώτα θα πρέπει να βάλετε το λευκό ξίδι σε ένα καθαρό δοχείο. Έπειτα, πλύντε το κρεμμύδι για να αφαιρέσετε τυχόν μικρόβια ή βακτήρια. Μετά από αυτό ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

Διαβάστε Επίσης  Πρόληψη και καταπολέμηση της ψωρίασης με 7 φυσικά συστατικά

Κόψτε το κρεμμύδι σε φέτες και βουτήξτε τις στο δοχείο με το λευκό ξίδι. Αφήστε τις να                 μουλιάσουν όλο το πρωί ή το απόγευμα.

Στη συνέχεια, βουτήξτε ένα κομμάτι βαμβάκι στο μείγμα και εφαρμόστε το στους κάλους.

Τέλος καλύψτε τα πόδια σας με τη μεμβράνη. Φορέστε τις κάλτσες για να κρατήσετε τη                 μεμβράνη στη θέση της.

Το ιδανικότερο είναι να εφαρμόσετε το μείγμα το βράδυ πριν κοιμηθείτε. Όσο περισσότερο έρχονται σε επαφή με τη θεραπεία οι κάλοι, τόσο καλύτερο το αποτέλεσμα.

Διαβάστε Επίσης  Μειώστε την αρτηριακή πίεση με φυσικό τρόπο

 

Τι να κάνετε μετά

Όταν ξυπνήσετε το επόμενο πρωί πλύντε τα πόδια σας με σαπούνι και νερό. Μετά, χρησιμοποιήστε την ελαφρόπετρα για να τρίψετε, απαλά, τους κάλους. Μόλις τελειώσετε θα δείτε ότι τα πόδια σας θα είναι πιο λεία.

Αν οι κάλοι είναι ιδιαίτερα παχείς ή σκληροί το πιο πιθανό είναι να δυσκολευτείτε λίγο παραπάνω να τους αφαιρέσετε. Γι’ αυτό, θα πρέπει να επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να λάβετε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Για νέους κάλους θα πρέπει να εφαρμόζετε τη θεραπεία τουλάχιστον μία με δύο φορές τον μήνα. Έτσι, θα είστε σίγουροι ότι δε θα σκληρύνουν.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *