Έγιναν τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Αθήνα

Έγιναν τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Αθήνα

Τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου που τοποθέτησε ο Δήμος Αθηναίων στη συμβολή των λεωφόρων Αμαλίας και Όλγας, πραγματοποιήθηκαν το πρωί, από το δήμαρχο, Γιώργο Καμίνη.

Στη σχετική ανακοίνωση του δήμου τονίζεται: «Σήμερα αναβαθμίζουμε την πολιτιστική κληρονομιά της πόλης μας και ταυτόχρονα υλοποιούμε μία υποχρέωση που έχει αναλάβει ο δήμος εδώ και χρόνια. Εδώ, στη συμβολή των λεωφόρων Αμαλίας και Όλγας, τοποθετούμε ένα έργο μεγάλης καλλιτεχνικής αξίας. Τ

Διαβάστε Επίσης  Νωρίτερα το εμβόλιο γρίπης 2022: Πότε γίνεται, η τιμή, ποιοι το κάνουν

ον ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου που φιλοτεχνήθηκε από τον κορυφαίο Έλληνα γλύπτη, Γιάννη Παππά και σήμερα, 15 χρόνια μετά το θάνατό του, ολοκληρώνεται η μακρά πορεία του. Η αρτιότητα του έργου απαντάει σε όλα τα ερωτήματα. Είναι ένα έργο για το οποίο ο ίδιος ο γλύπτης έκανε χρόνια έρευνα για να καταλήξει σε έναν ανδριάντα χωρίς μιλιταριστικό συμβολισμό, αφού αναπαριστά τον Μέγα Αλέξανδρο όχι ως στρατηλάτη αλλά ως έφηβο», τόνισε στην ομιλία του, ο κ. Καμίνης.

Διαβάστε Επίσης  Καιρός: Νέα αλλαγή του καιρού – Πού θα σημειωθούν βροχές

Στην τελετή παρέστησαν ο Ευάγγελος Βενιζέλος που ως υπουργός Πολιτισμού το 2001 έκανε τη δωρεά του αγάλματος στο δήμο, ο Αλέξανδρος Παππάς, πρόεδρος της επιτροπής του Εργαστηρίου Γιάννη Παππά-Μουσείο Μπενάκη και γιος του καλλιτέχνη, ο δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος και ο επιστημονικός διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη Γιώργης Μαγγίνης.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *