Δολοφονία της μικρής Άννυ: Ισόβια στον πατέρα, αθώα η μητέρα της

Δολοφονία της μικρής Άννυ: Ισόβια στον πατέρα, αθώα η μητέρα της

Ισόβια και ποινή φυλάκισης δύο ετών. Αυτή ήταν η τελεσίδικη ετυμηγορία του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας για το αποτρόπαιο έγκλημα που συγκλόνισε την κοινή γνώμη, το Πάσχα του 2015 με θύμα την 4χρονη Άννυ.

Ένα έγκλημα που ξεπέρασε ακόμη και το σενάρια των ταινιών φρίκης, ακατανόητο για την κοινή λογική με δράστη, τον πατέρα της μικρής Άννυ, Στανισλάβ Μπακατσίεφ ( ή Σάββα) ο οποίος για άλλη μία φορά κρίθηκε ένοχος, χωρίς κανένα ελαφρυντικό, από τους δικαστές.

Προκλητικός από την πρώτη μέχρι και την τελευταία στιγμή ο πατέρας της 4χρονης Άννυ, αφού άκουσε την καταδικαστική απόφαση των δικαστών τους ζήτησε με κυνικότητα να του βρουν εκείνοι το κίνητρο για το ειδεχθές έγκλημα που διέπραξε, μέσα στο ημιυπόγειο διαμέρισμα, της Μιχαήλ Βόδα. «Να ρωτήσω από πού προκύπτει ότι σκότωσα το παιδί μου. Ποιο ήταν το κίνητρο; Για να σκοτώσεις έναν άνθρωπο πρέπει να έχεις κίνητρο», είπε στους δικαστές. «Στο σκεπτικό της απόφασης θα αναφέρονται όλα» του απάντησε ο εισαγγελέας.

Διαβάστε Επίσης  Άνω Λιόσια: Κακοποιός χτύπησε 53χρονη με το αυτοκίνητό του και τη σκότωσε

Η απόφαση των δικαστών ήταν ομόφωνη καθώς ούτε ένα από τα μέλη του δικαστηρίου δεν είχε την παραμικρή αμφιβολία για το δράστη του αποτρόπαιου εγκλήματος.

Αντίθετα, κατά πλειοψηφία, οι δικαστές έκριναν ένοχο για απλή συνέργεια στη δολοφονία και περιύβριση νεκρού, τον φίλο του πατέρα της μικρής, τον Νικολάι Άχμεντοφ, τον οποίο καταδίκασαν σε κάθειρξη 9 ετών, «σπάζοντας» τα ισόβια που του είχαν επιβληθεί πρωτοδίκως. Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα του κατηγορούμενου που ζήτησε να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της έμπρακτης μεταμέλειας αφού σύμφωνα με τον συνήγορο του με τη μαρτυρία του «βοήθησε τις αρχές να εξιχνιάσουν την υπόθεση».

Ένα μέλος του δικαστηρίου είχε την άποψη ότι ο κατηγορούμενος έπρεπε να κηρυχθεί αθώος ενώ σύμφωνα με τον συνήγορο του ο νεαρός έχει εκτίσει μέρος της ποινής του και σύντομα θα αποφυλακιστεί .

Αθώα κρίθηκε από τους δικαστές η μητέρα της μικρής Άννυ η οποία πρωτοδίκως είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη έξι ετών, για το κακούργημα της θανατηφόρας έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο.

Διαβάστε Επίσης  Νέα Φιλαδέλφεια: Σκίτσο που ραγίζει καρδιές για τον αδικοχαμένο Μιχάλη - To ταξίδι από το γήπεδο της ΑΕΚ στον ουρανό

Μόνο ένα μέλος του δικαστηρίου είχε την άποψη ότι θα έπρεπε να κριθεί ένοχη. Η ίδια, έμοιαζε να μην περίμενε την αθώωσή της καθώς ξέσπασε σε λυγμούς και μόνο μετά την παρότρυνση της προέδρου, εγκατέλειψε το εδώλιο του κατηγορουμένου, πέφτοντας στην αγκαλιά μιας φίλης της πριν αποχωρήσει από τη δικαστική αίθουσα.

Η στυγερή δολοφονία του άτυχου παιδιού είχε παγώσει την κοινή γνώμη με τον πατέρα της 4χρονης Άννυ να ομολογεί σε πρώτο και σε δεύτερο βαθμό ότι κατακρεούργησε το παιδί του, όχι όμως ότι το δολοφόνησε και πως είχε πετάξει το πτώμα του στα σκουπίδια για να εξαφανίσει κάθε ίχνος του.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *