Στις φλόγες η Παναγία των Παρισίων .Δείτε live εικόνα

Στις φλόγες η Παναγία των Παρισίων

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 19.30 ώρα Ελλάδας εντός του Καθεδρικού Ναού των Παρισίων που είναι και το μνημείο με τις περισσότερες επισκέψεις ταξιδιωτών, στη Γαλλία και όλο τον κόσμο.

Η φωτιά ξέσπασε πιθανώς σε χώρους που διεξάγονταν εργασίες συντήρησης και ανάμεσα από τα δύο κωδωνοστάσια της Notre – Dame.

Δείτε live εικόνα από την πυρκαγιά που ξέσπασε στην Παναγία των Παρισίων:

Σύμφωνα με ανακοίνωση της δημάρχου της γαλλικής πρωτεύουσας Αν Ινταλγκό, η κατάσταση είναι ιδιαίτερα σοβαρή και καλούνται οι πολίτες να υπακούσουν στις εντολές της αστυνομίας και της πυροσβεστικής και να μην προσέρχονται στον χώρο όπου βρίσκεται η Παναγία των Παρισίων, ώστε να διευκολυνθούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν επί τόπου.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας γνωστοποίησε ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες από την πυρκαγιά, σημειώνοντας ότι οι αρχές συνεχίζουν να ερευνούν τα ακριβή αίτια της φωτιάς.

Διαβάστε Επίσης  Επίδομα θέρμανσης – Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις – Βήμα – βήμα η διαδικασία

Από την πλευρά του, το γραφείο του εισαγγελέα του Παρισιού ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε έρευνα για την πυρκαγιά.

Οι φλόγες που ξεκίνησαν νωρίς το απόγευμα έφτασαν μέχρι τη στέγη του καθεδρικού ναού του 12ου αιώνα και περιτύλιξαν το βέλος του κωδωνοστασίου, το οποίο κατέρρευσε. Μέσα σε λίγα λεπτά ακολούθησε η κατάρρευση όλης της υπόλοιπης στέγης και του ρολογιού της πρόσοψης.

«Ουσιαστικά, όλη η στέγη χάθηκε. Δεν βλέπω να έχει κάποια ελπίδα το κτήριο», σχολίασε ένας αυτόπτης μάρτυρας.

Ένα τεράστιο σύννεφο καπνού έχει υψωθεί πάνω από την πόλη και στάχτες πέφτουν σε μεγάλη έκταση.

«Όλα καταρρέουν», είπε ένας αξιωματικός της αστυνομίας που βρισκόταν στο σημείο, την ώρα που η στέγη φλεγόταν ακόμη.

Μετά την κατάρρευση του βέλους της εκκλησίας, ο αντιδήμαρχος Εμανουέλ Γκρεγκουάρ, είπε ότι έχει ξεκινήσει μια «ιδιαίτερη αποστολή» για να σωθούν τα έργα τέχνης που φιλοξενούνται στον ναό. Δίνεται επίσης προτεραιότητα στην ασφάλεια των τουριστών και των κατοίκων της περιοχής.

Διαβάστε Επίσης  Ο καιρός σήμερα

Σοκάρουν τα video και οι φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Παναγία των Παρισίων

Περίπου 400 πυροσβέστες έχουν κινητοποιηθεί για να προσπαθήσουν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά. Εκκένωσαν, επίσης, την περιοχή γύρω από τον καθεδρικό, στο Ιλ ντε λα Σιτέ, μια νησίδα στον ποταμό Σηκουάνα.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών Λοράν Νουνέζ, που βρισκόταν στο σημείο, διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχουν τραυματίες. “Είναι πολύ νωρίς για να καθορίσουμε ποια ήταν τα αίτια της πυρκαγιάς”, πρόσθεσε. Το τηλεοπτικό κανάλι France2 μετέδωσε ότι η αστυνομία αντιμετωπίζει το συμβάν ως ατύχημα.

“Όλα καταρρέουν”, είπε ένας αξιωματικός της αστυνομίας, ενώ η πυρκαγιά συνέχιζε το καταστροφικό έργο της.

Παναγία των Παρισίων2

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *