Χυμός σέλερι

Χυμός σέλερι.fiftififti.eu

Χυμός σέλερι

Φαίνεται ότι ο λαμπερός πράσινος χυμός σέλερι έχει τραβήξει την προσοχή του κόσμου. Είναι πραγματικά υγιεινός ή απλά μια διαφημιστική εκστρατεία;

“Είναι αλήθεια ότι υπάρχει υποστηρικτική έρευνα για τα φυτοχημικά στο σέλερι που λέει ότι συμβάλλει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, της φλεγμονής και την καταπολέμηση του οξειδωτικού στρες. Αυτά τα ίδια θρεπτικά συστατικά βρίσκονται στο σύνολο του λαχανικού καθώς και στο χυμό σέλερι “, δήλωσε ο Erin Palinski-Wade, εγγεγραμμένος διαιτολόγος και συγγραφέας της” Διαβητικής Διατροφής 2 ημερών.

Ωστόσο, λέει ότι ο ισχυρισμός ότι το σέλερι μπορεί να καταπολεμήσει τις λοιμώξεις και τις ασθένειες, όπως ο ιός Epstein-Barr, δεν υποστηρίζονται από επιστημονική έρευνα ή απόδειξη και είναι ως επί το πλείστον ανεπίσημα βασισμένες σε προσωπικές εμπειρίες που μοιράζονται στο διαδίκτυο.

“Είναι μια τάση και είναι υγιεινή για τον οργανισμό, αλλά δεν είναι μια θαυματουργή θεραπεία και δεν υπάρχει επιστημονικό γεγονός ότι είναι γενικότερα καλύτερο από τον χυμό άλλων λαχανικών”, δήλωσε ο Alexander Devin.

Ο Alexander λέει επίσης ότι οι άνθρωποι που ισχυρίζονται ότι έχουν χάσει 10 κιλά ή έχουν αποκτήσει σαφέστερα ομορφότερη επιδερμίδα απλά από την αντικατάσταση άλλων ροφημάτων με χυμό σέλερι θα πρέπει να εξετάσουν τι έπιναν και έτρωγαν πριν αλλάξουν.

“Αν κάποιος έπινε 500 γραμμάρια χυμό μήλου ή φρούτων υψηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη, όπως μπανάνες ή μάνγκο – ακόμη και αν είχαν λίγο σπανάκι μέσα – θα έβλεπε σχεδόν σίγουρα πτώση του βάρους του, αλλά αυτό οφείλεται κυρίως στο ότι ο χυμός σέλερι έχει αρκετά λιγότερη ζάχαρη και λιγότερες θερμίδες », είπε ο Alexander. “Και αν πίνοντας ένα υγιεινό σμούθι, τα περισσότερα από τα οποία έχουν υπερβολική ζάχαρη, η αλλαγή σε χυμό σέλερι θα μπορούσε επίσης να περιορίσει τη μεγάλη επιθυμία σας, ειδικά εάν είστε ανθεκτικοί στην ινσουλίνη».

Τι είναι ο χυμός σέλερι;

Ο χυμός σέλερι περιέχει βιταμίνη Α, βιταμίνη C, βιταμίνη Κ, φολικό οξύ, ασβέστιο, κάλιο, νάτριο, μαγνήσιο, φώσφορο, ηλεκτρολύτες, νερό και μικρότερες ποσότητες άλλων βιταμινών και μετάλλων.

Διαβάστε Επίσης  Ταχίνι: Απαντήσεις στις πιο συχνές απορίες

“Περιέχει επίσης φλαβονοειδή που ενισχύουν την υγεία και άλλα φυτοχημικά, αν και μερικά από αυτά θα χαθούν όταν απομακρυνθούν οι ίνες κατά τη διάρκεια της παραγωγής χυμού”, δήλωσε ο JJ Virgin, ειδικός διατροφής και φυσικής κατάστασης διασημοτήτων.

Όταν αφαιρεθεί η ίνα, ο Virgin λέει ότι μπορεί να προκαλέσει πιο γρήγορη απόκριση σακχάρου στο αίμα.

“Για να μην αναφέρουμε ότι θα χάσετε όλα τα άλλα οφέλη για την υγεία από τις ίνες”, πρόσθεσε. “Πολλά τρόφιμα περιέχουν θρεπτικά συστατικά στη φλούδα, τον πολτό και άλλα συστατικά που χάνονται όταν μετατρέπονται σε μορφή χυμού”.

Λέει ότι η ίνα στη διατροφή σας όχι μόνο διατηρεί την λειτουργία του πεπτικού σας συστήματος ομαλή, αλλά μπορεί επίσης να βοηθήσει να:

-αισθάνεστε κορεσμό

-χάσετε βάρος

-εξισορροπήσετε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας

-διατηρήσετε υγιή επίπεδα χοληστερόλης

-τροφοδοτήσετε τα καλά βακτήρια στο έντερο και ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα

-συμβάλλετε στη μείωση του κινδύνου καρδιακής νόσου και διαβήτη τύπου 2

Προσθέστε ότι αν και τα μικροθρεπτικά συστατικά του χυμού είναι πολύ συγκεντρωμένα, τα σάκχαρα στους χυμούς είναι επίσης πολύ συμπυκνωμένα.

Άλλα μειονεκτήματα του χυμού περιλαμβάνουν το χρόνο που χρειάζεται για να γίνει χυμός ένα λαχανικό όπως το σέλερι. Επιπλέον, όλοι οι ειδικοί επισημαίνουν ότι όταν τρώτε ένα φαγητό αντί να τον πίνετε, αισθάνεστε πιο γεμάτος.

“Για πολλούς, η μάσηση είναι απλά πιο ικανοποιητική”, είπε ο Alexander.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του χυμού σέλερι;

Ο Palinski-Wade επεσήμανε ότι ο χυμός μπορεί βολέψει κάποιον περισσότερο, ειδικά εάν τον φτιάχνει νωρίτερα ή τον αγοράσει.

Είπε επίσης: “Μπορείτε να καταναλώσετε μία μεγαλύτερη μερίδα γρηγορότερα όταν έχει μικρότερο όγκο, καθιστώντας ευκολότερο να τρώτε περισσότερα από ένα συγκεκριμένο φαγητό επιτρέποντάς σας έτσι να επωφεληθείτε από ένα υψηλότερο επίπεδο βιταμινών και μετάλλων.”

Διαβάστε Επίσης  Οι καρποί και τα βότανα που ωφελούν το έντερο – Οι ποσότητες που κάνουν τη διαφορά

O JJ Virgin επεσήμανε ότι από τη στιγμή που τα λαχανικά και τα φρούτα διασπώνται κατά τη διάρκεια της αποχύμωσης, μπορούν να χωνευτούν ευκολότερα.

Και ο Alexander είπε ότι εάν πιείτε χυμό σέλερι ή άλλους καθαρούς χυμούς λαχανικών στη θέση ενός ποτού ή άλλων τροφών που περιέχουν περισσότερες θερμίδες, θα μπορούσατε να χάσετε βάρος.

Επιπλέον, δεδομένου ότι το σέλερι έχει ηλεκτρολύτες, σε φαγητό ή σε πόσιμη μορφή μπορεί να σας κρατήσει ενυδατωμένο.

Θα έπρεπε να συμμετάσχετε στην τάση;

Δεν υπάρχει τίποτα κακό με τον πόσιμο χυμό σέλερι, αν σας αρέσει, είπε ο Palinski-Wade.

“Ωστόσο, οι διατροφικές ιδιότητες του χυμού δεν είναι μοναδικές και τα ίδια οφέλη μπορούν να βρεθούν από την κατανάλωση σέλερι μαζί με άλλα φυλλώδη πράσινα λαχανικά”, ανέφερε. “Εάν απολαμβάνετε την τάση, μπορείτε να την κάνετε κομμάτι της καθημερινότητάς σας. Αλλά αν δεν σας αρέσει, απλώς επιδιώξτε να προσθέσετε περισσότερα πράσινα λαχανικά σε οποιαδήποτε μορφή στη διατροφή σας.”

Ο Virgin συμπεραίνει, αλλά λέει ότι οποιοσδήποτε τύπος χυμών σημαίνει να βγάζεις τα σάκχαρα και να χάνεις την ίνα από το φαγητό που βάζεις στον αποχυμωτή, το οποίο δεν είναι υγιεινό για την ισορροπία του σακχάρου, την ενέργεια ή διατήρηση του σωστού βάρους.

Ωστόσο, πριν αρχίσετε να πίνετε χυμό, ο Alexander συνιστά να μιλήσετε πρώτα με τον γιατρό σας.

“Ακριβώς επειδή κάποιος έχει ένα εκατομμύριο οπαδούς [σε κοινωνικά μέσα ενημέρωσης], αυτό δεν σημαίνει ότι διαθέτει τη γνώση πάνω στο θέμα”, δήλωσε ο Alexander. “Εάν παίρνετε φάρμακα, εξακριβώστε αβ ο χυμός φρούτων ή λαχανικών που πίνετε θα μπορούσε να επηρεάσει το φάρμακο. Ο χυμός γκρέιπφρουτ είναι γνωστός για την αλληλεπίδραση του με μερικά φάρμακα και ο χυμός σέλερι μπορεί επίσης να το κάνει αυτό.”

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *