Έλαιο τεϊόδεντρου: Πόσο αποτελεσματικό είναι για τους μύκητες των ποδιών

Έλαιο τεϊόδεντρου: Πόσο αποτελεσματικό είναι για τους μύκητες των ποδιών

Το έλαιο τεϊόδεντρου έχει πολλές χρήσεις: Καταπολεμά την ακμή, καταπραΰνει τα τσιμπήματα των εντόμων και βοηθά στην επούλωση των τραυμάτων.

Πολλοί χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο έλαιο για να αντιμετωπίσουν τη φαγούρα και το ξεφλούδισμα που προκαλεί το πόδι του αθλητή, μια λοίμωξη των ποδιών και των νυχιών από μύκητες.

Σύμφωνα με τους ειδικούς ωστόσο, αν επαναπαυτείτε στη χρήση του συγκεκριμένου ελαίου για την αντιμετώπιση των μυκήτων, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα δείτε αποτέλεσμα ή ότι η θεραπεία θα καθυστερήσει πάρα πολύ.

Το έλαιο τεϊόδεντρου μπορεί να μειώσει τη φαγούρα, το ξεφλούδισμα, το πρήξιμο και το αίσθημα καύσου, συμπτώματα που προκαλεί η λοίμωξη από μύκητες, όταν εφαρμόζεται δύο φορές την ημέρα.

Διαβάστε Επίσης  Μια ουσία στο πράσινο τσάι μπορεί να μειώνει τον κίνδυνο για έμφραγμα και εγκεφαλικό

Δεν είναι όμως τόσο αποτελεσματικό όσο η αντιμυκητιασική φαρμακευτική αγωγή και θα χρειαστούν μήνες για να δείτε πρόοδο.

Συγκεκριμένα, είναι σε ποσοστό 60% αποτελεσματικό, σύμφωνα με τον Δρα Miguel Cunha, ειδικό σε προβλήματα ποδιών.

Πώς να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά το «πόδι του αθλητή»

Ο Δρ. Cunha εξηγεί ότι ο καλύτερος τρόπος για τη θεραπεία μιας λοίμωξης είναι να διαγνωστεί αν έχει προκληθεί από βακτήρια ή μύκητες.

«Οι περισσότερες μολύνσεις που εμφανίζονται με φουσκάλες και φαγούρα στο κάτω μέρος του ποδιού και ανάμεσα στα δάχτυλα είναι αποτέλεσμα του ποδιού του αθλητή», τονίζει. Πριν πάτε σε γιατρό, μπορείτε να δοκιμάσετε αντιμυκητιασικά φάρμακα για το πόδι του αθλητή για δύο έως τρεις εβδομάδες. Εάν η κατάσταση δεν βελτιωθεί σε αυτό το διάστημα, θα πρέπει να σας συνταγογραφήσει κάποιο φάρμακο ο γιατρός.

Διαβάστε Επίσης  Πέντε βότανα που θα μας προστατεύσουν από τις ιώσεις του χειμώνα

Οι περισσότεροι υποθέτουν ότι τα πόδια τους είναι απλώς ξηρά ή ξεφλουδίζουν, ενώ στην πραγματικότητα έχουν μολυνθεί από μύκητες. Έτσι χρησιμοποιούν κρέμες, πιστεύοντας ότι θα λύσουν το πρόβλημα. Αυτό όχι μόνο δεν θεραπεύει τους μύκητες, αλλά μπορεί να επιδεινώσει το πρόβλημα, καθώς οι μύκητες εξαπλώνονται στα νύχια. Τότε ο πάσχων θα πρέπει να πάρει από στόματος αντιμυκητιακά φάρμακα.

Πηγή: popsugar.com

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *